Ministry of Civil Aviation
Strengthening aviation infrastructure in states
Civil Aviation Minister Shri Jyotiraditya M. Scindia writes to Chief Ministers of Telangana and Meghalaya
02 SEP 2021 2:25PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M. Scindia, Union Minister of Civil Aviation, has written to Chief Ministers of Telangana and Meghalaya, requesting their personal intervention in expediting various matters for strengthening aviation infrastructure in these states.
While writing to Shri K. Chandrashekar Rao, Chief Minister of Telangana, Shri Scindia has drawn his attention towards the issue of extension of period of Concession Agreement for Hyderabad International Airport Limited (HIAL). He mentioned that a Concession Agreement (CA) dated December 20, 2004 has been executed between Ministry of Civil Aviation, Government of India and HIAL for development, construction, operation and maintenance of Hyderabad International Airport. In terms of clause 13.7.1 of CA, M/S HIAL has requested for extension of its concession period for another 30 years beyond the initial 30 years, i.e beyond March 23, 2038 and till 23.03.2068. The State Government has been requested to re-examine the request of HIAL for extension of the period of Concession Agreement and furnish its recommendations to the Ministry of Civil Aviation.
Shri Scindia also underscored the issue of operationalization of Warangal Airport and its inclusion under Regional Connectivity Scheme (RCS)-UDAN (Ude Desh ka Aam Nagrik). He mentioned that Warangal Airport is within 150 km aerial distance of HIAL and can be developed with mutually agreeable solution, to be explored by State Government of Telangana with HIAL and Airports Authority of India (AAI).
Similarly, Shri Scindia has requested for personal intervention of Shri Conrad K Sangma, Chief Minister of Meghalaya, in expeditious operationalization of Tura Airport. He mentioned that Ministry of Civil Aviation has launched RCS – UDAN to enhance regional air connectivity from unserved and underserved airports in the country by making air travel affordable to the masses. Tura airport figures in the tentative list of unserved airports. Bids for Helicopter operations have been received for two RCS routes i.e., Shillong to Tura vv and Guwahati to Tura vv in special round of bidding 4.1 and the same is likely to be finalised soon as per the provisions of Scheme document.
He has drawn attention of Shri Sangma to following issues:
• On request of Meghalaya Government to Airports Authority of India (AAI) for taking over the Tura Airport, AAI had forwarded a draft MOU to State Government in 2013.
• Subsequently, for expansion and development of airport for operationalization of ATR-72 type of aircraft, AAI submitted proposal for acquisition of 56.5 acres of land and a DPR with development cost of Rs.183.63 Crores to State Government vide letter dated 12.06.2017. State Government vide letter dated 18.08.2020 informed that survey is complete and process of obstacle removal is being initiated. AAI vide letter dated 18.09.2020 requested for additional information regarding existing infrastructure, land, finance, traffic demand and action plan.
• As per Air Safety requirement, provision of Runway End Safety Area (RESA) of 240 m x 60m is recommended and VFR operation with Simple Approach Lighting (SAPL) is proposed in Phase-1 along with City side infrastructure, runway extension. So an additional land of 68.5 acres needs to be acquired. Thus, total land area Of 125 acres need to be acquired and handed over to AAI, free from all encumbrances and free of cost, for development of Phase-I the airport.
• Further, for IFR operations with ILS and CAT-1 Lighting System, additional land of 115 Acre may be reserved by State Government.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
রাজ্যশিংদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবা
সিভিল এভিএসন মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. সিন্দিয়ানা তেলঙ্গনা অমসুং মেঘালয়গী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা চিথী ইখ্রে
02 SEP 2021 2:25PM by PIB Imphal
তেলঙ্গনা অমসুং মেঘলয়দা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবগী তোঙান তোঙানবা হিরমশিং রাজ্য অনিমক্কী মুখ্য মন্ত্রীশিংনা হকথেংননা য়েংশিন্নবা সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরঅদিত্য এম. সিন্দিয়ানা রাজ্য অনিমক্কী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা চিথী ইদুনা হায়জখ্রে৷
তেলঙ্গনাগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী কে. চন্দ্রশেখর রাওদা চিথী ইরদুনা, শ্রী সিন্দিয়ানা হাইদ্রবাদ ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত লিমিতেদ(ঐচ.আই.এ.এল.)কী কন্সেসন এগ্রীমেন্তগী মতম অদু শাংদোক্নবগী ইসু অদুগী মাইকৈরোমদা মহাক্কী পুক্নিং চিংশিনখি৷ হাইদ্রবাদ ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসি শেমগৎনবা, ওপরেসন অমসুং মেন্তিনেন্স তৌননবগীদমক ভারত সরকারগী সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয় অমসুং ঐচ.আই.এ.এল.গী মরক্তা ২০০৪গী দিসেম্বর ২০দা কন্সেসন এগ্রীমেন্ত(সি.এ.) অমা পাংথোকখি হায়না মহাক্না পনখি৷ সি.এ.গী ক্লোজ ১৩.৭.১গী তর্মশিংদা, এম./এস. ঐচ.আই.এ.এল.না মমাংগী চহি ৩০, হায়বদি ২০৩৮গী মার্চ ২৩গী মতুংদগী ২৩.০৩.২০৬৮ ফাওবা অতোপ্পা চহি ৩০গী মতম অমগা মহাক্কী কন্সেসন পেরিয়র্দ অদু শাংদোক্নবগীদমক মহাক্না হায়জখ্রে৷ কন্সেসন এগ্রীমেন্তগী মতম শাংদোক্নবগীদমক ঐচ.আই.এ.এল.দগী হায়জরক্লিবা অদু অমুক হন্না য়েংশিন্নবা রাজ্য সরকারদা হায়জখ্রে অমসুং মহাক্কী রিকম্মেন্দেসনশিং সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়দা ফংহনখ্রে৷
ৱরঙ্গল এয়রপোর্ত ওপরেসনেলাইজেসন তৌনবগী ইসু অমসুং রিজনেল কন্নেক্তিবিতী স্কিম (আর.সি.এস.)-উধান(উদে দেশ কা আম নগরিক)গী মখাদা ইনক্লুজন তৌননবা শ্রী সিন্দিয়ানসু পনখি৷ ৱরঙ্গল এয়রপোর্ত অসি ঐচ.আই.এ.এল.গী এরিএল দিস্তেন্স কি.মি. ১৫০গী মনুংদা লৈ অমসুং তেলঙ্গনাগী রাজ্য সরকারগা লোইননা ঐচ.আই.এ.এল. অমসুং এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া(এ.এ.আই.)না এক্সপ্লোর তৌগদৌরিবা মুচুএল্লী এগ্রীএবল সোলুসনগা লোইননা শেমগৎপা য়াগনি৷
মতৌ অসিগুম্না, তুরা এয়রপোর্ত খোংজেল য়াংনা ওপরেসন তৌরিবা অসিদা মেঘালয়গী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী কোনরদ কে. সঙ্গমানা হকথেংননা য়েংশিন্নবা শ্রী সিন্দিয়ানা হায়জখ্রে৷ প্রজা মীয়ামদা এয়র ত্রাবেল অসি এফোর্দেবল ওইহন্দুনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা অনসর্ব অমসুং আন্দরসর্ব এয়রপোর্তশিংদগী রিজনেল এয়র কন্নেক্তিবিতী ফগৎহন্নবা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না আর.সি.এস.-উধান লোঞ্চ তৌখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ তুরা এয়রপোর্ত অসি অনসর্ব এয়রপোর্তকী তেন্তেতিব লিস্ততা য়াওরগনি৷ বিদ্দিংগী অখন্নবা রাউন্দ ৪.১দা আর.সি.এস. রুত অনিগীদমক, হায়বদি শিল্লোংদগী তুরা ভি.ভি. অমসুং গুৱাহতিদগী তুরা ভি.ভি. ফাওবগী ওইনা হেলিকোপ্তর ওপরেসনশিংগী বিদশিং ফংখ্রে অমসুং হায়রিবা অদুমক স্কিম দোকুমেন্তগী প্রোভিজনগী মতুং ইন্না অথুবা মতমদা ফাইনেলাইজ তৌরবা য়াই৷
মখাগী ইসুশিং অসিদা মহাক্না শ্রী সঙ্গমাগী পুক্নিং চিংশিনখ্রে:
• তুরা এয়রপোর্ত অসি য়েংশিন্নবগীদমক এয়রপোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াদা মেঘালয় সরকারনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, এ.এ.আই.না ২০১৩দা দ্রাফত এম.ও.য়ু. অমা রাজ্য সরকারদা পীশিনখ্রে৷
• লোইন-লোইননা, এ.তি.আর.-৭২ তাইপ এয়রক্রাফত ওপরেসন তৌননবগীদমক এয়রপোর্ত চাওথোক্নবা অমসুং শেমগৎননবগীদমক, লুপা কোতি ১৮৩.৬৩গী দিবেলপমেন্ত কোস্ত য়াওবা দি.পি.আর. অমা অমসুং লম একর ৫৬.৫ লৌশিন্নবগী প্রপোজেল এ.এ.আই.না ১২.০৬.২০১৭তা চিথীগী খুৎথাংদা রাজ্য সরকারদা পীশিনখি৷ ১৮.০৮.২০২০দা থোকখিবা চিথীদা রাজ্য সরকারনা সর্ভে অসি মপুং ফারে অমসুং ওবস্তেকল লৌথোকপগী প্রোসেস পাংথোক্লি হায়না ফোংদোকখি৷ হৌজিক লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, লম, ফাইনান্স, ত্রাফিক দিমান্দ অমসুং এক্সন প্লান অসি মতাংদা অহেনবা ই-পাউ খঙহনলক্নবগীদমক ১৮.০৯.২০২০দা এ.এ.আই.না ইখিবা চিথীনা হায়জরকখ্রে৷
• এয়র সেফতী রিক্বেয়রমেন্তগী মতুং ইন্না, ২৪০ মীতর x ৬০ মীতরগী রনৱে এন্দ সেফতী এরিয়া(রেসা)গী প্রোভিজন অদু রিকম্মেন্দ তৌই অমসুং সিতী সাইদ ইনফ্রাস্ত্রকচর, রনৱে এক্সতেন্সনগা লোইননা ফেস-১দা সিম্পল এপ্রোচ লিতনিং(এস.এ.পি.এল.)য়াওবা ভি.এফ.আর. ওপরেসন প্রপোস তৌরকই৷ মদুনা মরম ওইদুনা, অহেনবা লম একর ৬৮.৫ লৌশিনবা দরকার ওই৷ অসুম্না, ফেস-১ এয়রপোর্ত অসি শেমগৎননবগীদমক ফ্রী ওফ কোস্ত অমসুং এনকমব্রেন্স পুম্নমক্তগী ফ্রী ওইনা লৌশিন্দুনা এ.এ.আই.দা খুৎশিন্নবা দরকার ওইরিবা অপুনবা লমগী মফম অসি একর ১২৫নি৷
• মখাতানা, আই.এল.এস. অমসুং সি.এ.তি.-১ লাইতনিং সিস্তেমগা লোইননা আই.এফ. আর. ওপরোসন তৌননবগীদমক, অহেনবা লম একর ১১৫ রাজ্য সরকারনা রিজর্ব তৌরবা য়াই৷