PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
02 SEP 2021 1:18PM by PIB Imphal
• পুং ২৪গী মনুংদা দোজ লাখ ৮১গী মথক্তা কাপথোকখ্রে
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৬৬.৩০ কাপথোকখ্রে
• পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ৪৭,০৯২ লাক্লি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১.১৯%গী মখাদা লৈরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,৮৯,৫৮৩নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৪৮%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৫,১৮১ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,২০,২৮,৮২৫ ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৬৯দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (২.৬২%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.৮০% ওইরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫২.৪৮ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৬৬ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৮১ হেন্না কাপখি
হৌজিক হৌজিক ওইরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৪৮%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৭,০৯২ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,৮৯,৫৮৩) অসি অপুনবা কেসকী ১.১৯%নি
চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৬২%) ৩%দগী হেন্না তানা লৈখিবা নুমিৎ ৬৯নি শুরে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ ঙরাং কোতি ৬৬কী লেন্দমার্ক ফংবা ঙমখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৮১,০৯,২৪৪ কাপতুনা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৬৬.৩০(৬৬,৩০,৩৭,৩৩৪)লানখ্রে৷ হায়রিবা অসি সেসন ৬৯,৬০,৯৮৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৯,৩৯১
অনিশুবা দোজ
৮৪,১৪,৮৯৭
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৫,৯২২
অনিশুবা দোজ
১,৩৩,২০,৮৩৩
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৫,৯৭,১৭,৬৯৫
অনিশুবা দোজ
২,৯৮,৮৭,২০৮
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১৩,৩৩,১৮,৫২৩
অনিশুবা দোজ
৫,৫৯,০৭,১৯৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৮০,৭৮,০৯৫
অনিশুবা দোজ
৪,৫৭,০৭,৫৭১
অপুনবা
৬৬,৩০,৩৭,৩৩৪
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৫,১৮১ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,২০,২৮,৮২৫দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৪৮% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৬৭নি শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৭,০৯২ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৮৯,৫৮৩নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১.১৯% ওই৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৬,৮৪,৪৪১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫২.৪৮ হেন্না (৫২,৪৮,৬৮,৭৩৪) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.৬২% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৯নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৮০% ওই৷ হৌজিক্তি নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৮৭নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1751299
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপদেত
ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৪.৬৫ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
হৌজিক হৌজিক ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৭৮ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্ননবা লৈরি
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকার অসিনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী সেপ্তেম্বর ২দা)
সপ্লাই তৌখিবশিং
৬৪,৬৫,০৭,১৬০
হৌজিক হৌজিক লৈরিবশিং
৪,৭৮,৯৪,০৩০
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকার (লেম্না)অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোর্মেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬৪.৬৫ হেন্না (৬৪,৬৫,০৭,১৬০)ফংহনখ্রে৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ কোতি ৪.৭৮ হেন্না (৪,৭৮,৯৪,০৩০)লৈরি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1751282
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIBโ€™S BULLETIN ON COVID-19
02 SEP 2021 1:18PM by PIB Delhi
• More than 81 lakh doses have been administered in the last 24 hours
• 66.30 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 47,092new cases in the last 24 hours
• Active cases account for1.19% of total cases
• India's Active caseload stands at3,89,583
• Recovery Rate currently at 97.48%
• 35,181recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,20,28,825
• Weekly Positivity Rate (2.62%) less than 3% for last 69 days
• Daily positivity rate reported to be 2.80%
• 52.48cr Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 66 Cr landmark
More than 81 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.48%
47,092New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,89,583)is1.19% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (2.62%) less than 3% for last 69 days
In a significant achievement, India’s cumulative vaccination coverage crossed 66 Crore landmark yesterday.With the administration of 81,09,244vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 66.30Cr (66,30,37,334) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 69,60,983 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,59,391
2nd Dose
84,14,897
FLWs
1st Dose
1,83,25,922
2nd Dose
1,33,20,833
Age Group 18-44 years
1st Dose
25,97,17,695
2nd Dose
2,98,87,208
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,33,18,523
2nd Dose
5,59,07,199
Over 60 years
1st Dose
8,80,78,095
2nd Dose
4,57,07,571
Total
66,30,37,334
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 35,181 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,20,28,825.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.48%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 67 consecutive days now.
47,092 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,89,583. Active cases presently constitute 1.19% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 16,84,441tests being conducted. India has so far conducted over 52.48 Cr (52,48,68,734) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.62% remains less than 3% for the last 69 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.80%. The daily Positivity rate has remained below 5% for 87 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1751299
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 64.65 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.78 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 2 September 2021)
SUPPLIED
64,65,07,160
BALANCE AVAILABLE
4,78,94,030
More than 64.65crore (64,65,07,160) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 4.78Cr (4,78,94,030) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1751282
Important Tweets