য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্মা এৱার্দ-২০২২গী নোমিনেসন ২০২১গী সেপ্তেম্বরগী ১৫ ফাওবা হাংদোক্লে
01 SEP 2021 3:55PM by PIB Imphal
২০২২গী রিপব্লিক দেগী থৌরমদা লাওথোক্কদবা পদ্মা এৱার্দশিং (পদ্মা বিভুশন, পদ্মা ভুশন অমসুং পদ্মা শ্রী)গী ওনলাইন নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং হাংদোক্লে। পদ্মা এৱার্দশিং অসিগী অরোইবা তারিক ২০২১গী সেপ্তেম্বর ১৫ ফাওবনি। পদ্মা এৱার্দশিংগী নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং অসি ওনলাইন ওইনা পদ্মা এৱার্দ পোর্তেল https://padmaawards.gov.in খক্তদা লৌশিল্লি।
সরকার অসিনা পদ্মা এৱার্দ অসিবু “মীয়ামগী পদ্মা”দা ওন্থোক্না ৱাফম থম্লি। মরম অদুনা নাগরীক পুম্নমকপু হৈ-শিংলবা মীওইশিং হায়বদি মপা লৈতনা মগুনশিং য়াওরবা অমসুং মায় পাক্লবা মখোয় অদুদি নুপী, এস.সি./এস.তি., দিব্যাংগী মীওই অমসুং মশাগী ওইবা থাদোক্তুনা সমাজকীদমক থবক তৌরিবশিংগী মরক্তগী খন্দোক্তুনা মখোয়বু নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং তৌরক্নবা হায়রি।
নোমিনেসন/রিকম্মেন্দেসনশিং অসি মরী লৈনবশিং অসি হায়রিবা মথক্তা পীরিবা নিংথিনা শেমদোক্লবা ফোর্মেত অসিদা নেরেতিবকী মওংদা (খ্বায়গী য়াম্লবদা ৱাহৈ ৮০০) য়াওনা, মহাক্কী ওইরিবা ফিল্দ/দিসিপ্লিন্দা পল্লিবা মীওই অদুগী মশক থোকপা/অমত্তা ঙাইরবা মায়-পাকপা/থবকশিং ময়েক শেংনা পুথোক্তুনা য়াওহনগদবনি।
হিরম অসিদা মখা তাবা মরীক চুম্বগীশিং হোম এফিয়র্স মিনিস্ত্রীগী ৱেবসাইত (www.mha.gov.in )কী ‘এৱার্দস অমসুং মেদলস’ হায়বা হেদিংগী মখাদা ফংবিগনি। এৱার্দ অসিগী চৎন-কাংলোশিং লিঙ্ক https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx অসিগী ৱেবসাইত্তা ফংবিগনি।
হংবিনিংবা/মতেংগীদমক, চানবিদুনা ০১১-২৩০৯২৪২১, +৯১ ৯৯৭১৩৭৬৫৩৯, + ৯১ ৯৯৬৮২৭৬৩৬৬, +৯১ ৯৭১১৬৬২১২৯, +৯১ ৭৮২৭৭৮৫৭৮৬দা পাউ ফাওনবিয়ু।

Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards-2022 open till 15th September, 2021
01 SEP 2021 3:55PM by PIB Delhi
Online nominations/recommendations for the Padma Awards (Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri) to be announced on the occasion of Republic Day, 2022 are on. The last date for nominations for Padma Awards is 15th September, 2021. The nominations/recommendations for Padma Awards are received online only on the Padma Awards portal https://padmaawards.gov.in .
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are therefore requested to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, SC/STs, divyang persons and who are doing selfless service to society and make their nominations/recommendations.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Padma Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Further details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of the Ministry of Home Affairs (www.mha.gov.in ). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .
For any enquiry/ assistance, kindly contact 011-23092421, +91 9971376539, +91 9968276366, +91 9711662129, +91 7827785786.