|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ ভেক্সিনেসনগী ২২৮নি শুবা নুমিৎতা ভারতনা অনৌবা রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবদা খ্বাইদগী ৱাংনা দোজ করোর ১.০৪ কাপখ্রে ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৬৫.১২ হেনখ্রে ভারত্তা কোবিদ ভেক্সিন দোজ অমা কাপ্পা মীওই করোর ৫০ হেন্না লৈরে
31 AUG 2021 8:13PM by PIB Imphal
শীংথানীংঙাই ওইবা মাইপাকপা অমদা, ভারতনা ভেক্সিন দোজ করোর ১ কাপখিবগী অহানবা নুমিৎ অদু উবা ফংখ্রবা মতুং শুপ্নগী নুমিৎ মঙানিগী মতুংদা ঙসি রেকোর্দ ওইনা খ্বাইদগী ৱাংনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.০৪ (১,০৪,৪২,১৮৪) কাপখ্রে। ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী কভরেজ অসি করোর ৬৫ (৬৫,১২,১৪,৭৬৭)গী মরু ওইবা মাইলস্তন অমা ঙসি লানখ্রে।
মসি ঙসি নুমিদাং পুং ৭তা ফোঙবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্নি। নোংমগী কাপ্পা ভেক্সিনগী মশিং অসি ঙসি নুমিদাং অথেংবগী পুনশিল্লবা অরোইবা রিপোর্তশিংগা লোইননা হেনগৎলকপা য়ান্না লৈ।
নুমিৎ মঙানিগী মতমগী মনুংদা অনিশুবা নুমিৎ ওইনা দোজ করোর ১ হেন্না কাপবদা মাইপাকপা ঙমখিবগীদমক্তা কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা লৈবাক পুম্ববু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না ভেক্সিনগী অহানবা দোজ অসি পুন্না করোর ৫০ হেন্না কাপখিবগী অচৌবা মাই পাকপা অসিগীদমক কোবিদ ৱারিয়রশিংনা কান্না হোৎনখিবা অমসুং ভাব তারবা প্রজাশিংনা মতেং পাংখিবা অদুগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
ভেক্সিন দোজশিংগী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি মখাদা পীরিবা অসুম্না পোপুলেসন প্রাইওরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খাইদোকখি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজকী কভরেজ
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৮,৩৮৩
অনিশুবা দোজ
৮৩,৮৯,৮৬৬
ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,২৩,৪১০
অনিশুবা দোজ
১,৩২,২৫,৩৭০
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাংলুপ
অহানবা দোজ
২৫,৩২,৮৯,০৫৯
অনিশুবা দোজ
২,৮৫,৬২,৬৫০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৩,১৬,৪৯,৫৪৭
অনিশুবা দোজ
৫,৪৯,৪৯,৪২১
চহি ৬০গী মথক্কী মীওই কাংলু
অহানবা দোজ
৮,৭২,৮৩,৫৩০
অনিশুবা দোজ
৪,৫১,৮৩,৫৩১
অহানবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
৫০,০৯,০৩,৯২৯
অনিশুবা দোজ কাপখিবগী অপুনবা মশিং
১৫,০৩,১০,৮৩৮
অপুনবা
৬৫,১২,১৪,৭৬৭
পোপুলেসন প্রাইওরিতী গ্রুপশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা খাইদোকখিবা ঙসিগী ভেক্সিনেসনগী থবক চত্থবদা মাইপাকখিবা অদু মখাদা পীরি:
তাং: ওগস্ত ৩১,২০২১ (২২৮নি শুবা নুমিৎ)
হেল্থকিয়র ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
৬২৩
অনিশুবা দোজ
১৮,২১৩
ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিং
অহানবা দোজ
২২৮৯
অনিশুবা দোজ
৮৩,৮৭২
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাংলুপ
অহানবা দোজ
৫৬,৪৩,৭০৪
অনিশুবা দোজ
১২,৭৮,৫৬৮
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাংলুপ
অহানবা দোজ
১৪,০১,৩৮৭
অনিশুবা দোজ
৯,১০,২৭০
চহি ৬০গী মথক্কী মীওই কাংলু
অহানবা দোজ
৬,৪০,৮৮৬
অনিশুবা দোজ
৪,৬২,৩৭২
পুন্না অহানবা দোজ কাপখিবা
৭৬,৮৮,৮৮৯
অপুনবা মশিংপুন্না অনিশুবা দোজ কাপখিবা
২৭,৫৩,২৯৫
অপুনবা
১,০৪,৪২,১৮৪
ভেক্সিনেসনগী থবক অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী খুদোংথিনীংঙাই ওইবা মীওই কাংলুপশিংবু কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা খুৎলাই অমা ওইনা মখা তানা অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা য়েংশিল্লগনি।

Ministry of Health and Family Welfare
India sets new record on COVID Vaccination Drive Day 228
Highest Ever administration of 1.04 Cr doses today until 7 pm
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses 65.12 Cr
India home to more than 50 Cr persons with one shot of COVID Vaccine
31 AUG 2021 8:13PM by PIB Delhi
In a significant achievement, a record high of more than 1.04 crore (1,04,42,184) Vaccine Doses have been administered today, just five days after India witnessed the first day of administration of 1 Cr vaccine doses. India’s COVID-19 vaccination coverage has alsoconsequently crossed 65 Crore (65,12,14,767) landmark milestone today.
This is as per the 7 pm provisional report. The daily vaccination tally is expected to increase with the compilation of the final reports for the day by late tonight.
Union Health Minister Shri Mansukh Mandaviya lauded the entire country for the achievement of more than 1 Cr doses for the second day within a span of five days.
He also applauded the hard work of COVID warriors & diligence of citizens in helping achieve this momentous feat of more than 50 Cr Cumulative administrations of the 1st dose of the vaccine.
The cumulative coverage of vaccine doses, segregated based on population priority groups, is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,58,383
2nd Dose
83,89,866
FLWs
1st Dose
1,83,23,410
2nd Dose
1,32,25,370
Age Group 18-44 years
1st Dose
25,32,89,059
2nd Dose
2,85,62,650
Age Group 45-59 years
1st Dose
13,16,49,547
2nd Dose
5,49,49,421
Over 60 years
1st Dose
8,72,83,530
2nd Dose
4,51,83,531
Cumulative 1st dose administered
50,09,03,929
Cumulative 2nd dose administered
15,03,10,838
Total
65,12,14,767
Today’s achievement in the vaccination exercise, segregated by population priority groups, is as follows:
Date: 31stAugust, 2021 (228th Day)
HCWs
1st Dose
623
2nd Dose
18,213
FLWs
1st Dose
2289
2nd Dose
83,872
Age Group 18-44 years
1st Dose
56,43,704
2nd Dose
12,78,568
Age Group 45-59 years
1st Dose
14,01,387
2nd Dose
9,10,270
Over 60 years
1st Dose
6,40,886
2nd Dose
4,62,372
1st Dose Administered in Total
76,88,889
2nd Dose Administered in Total
27,53,295
Total
1,04,42,184
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.