পাৱর মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা পৱারগী অৱাৎপা লৈহন্দনবগীদমক এন.তি.পি.সি.না এক্সন লৌখৎখ্রে
30 AUG 2021 2:11PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা পৱারগী দিমান্দ লেপ্পা-লৈতনা হেনগৎলক্লি অমসুং গ্রিদকী রিক্বেয়র্মেন্তগী মতুং ইন্না পৱারগী অৱাৎপা মেনখৎননবগীদমক এন.তি.পি.সি.না য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ পৱারগী দিমান্দ হেনগৎলক্লিবা অসি পীবা ঙম্নবা এন.তি.পি.সি. শেম-শাদুনা লৈখ্রে অমসুং এন.তি.পি.সি. গ্রুপ স্তেসনশিংগী জেনেরেসন অসি হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবা মতমদা ২৩% গ্রোথ ফংবা ঙমখি৷
পৱারগী দিমান্দ হেনগৎলক্লিবা অসি পীবা ঙম্নবা, মখাগী এক্সনশিং অসি লৌখৎখ্রে:
• কোইল পোলিসী অসি ফ্লেক্সিবল ওইনা শিজিন্নদুনা, স্তোক পোজিসনগী ফিভম লুনা লৈরিবা স্তেসনশিংদা এন.তি.পি.সি.না কোইল এরেঞ্জ তৌদুনা থম্লি৷
•ক্রিতিকেল স্তেসনশিংগী কোইল সপ্লাই হেনগৎননবগীদমক অমসুং দরকার ওইরকপা মতমদা রেকশিং দাইবর্ত তৌননবগীদমক কোইল ইন্দিয়া অমসুং রেলৱেজকা লেপ্পা-লৈতনা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নরি৷
• মমাংগী মতমদা থমখিবা কন্ত্রেকশিংদা য়াওহৌদ্রবা ইম্পোর্ত কোইল এম.তি. লাখ ২.৭ হেনগৎহনবা৷
• দার্লিপল্লি য়ুনিত#২ (৮০০ এম.দবল্যু.) ওপরেসনদা থমখি অমসুং য়ুনিতকী কম্মর্সিএল ওপরেসন অদু ০১-০৯-২০২১দগী তৌবা হৌরগনি৷ প্লান্ত অসি পিত-হেদ স্তেসন অমনি, অমসুং কোইল অসিনা এন.তি.পি.সি.(দুলঙ্গ)গী নিংথিনা খানিদগী লৌরিবনি৷
• এন.তি.পি.সি.গী নিংথিজরবা খানি পুম্নমক্তগী কোইলা পুথোকপগী চাং হেনগৎহনবা৷
• গ্যাস স্তেসনশিংদগী গ্যাস লৌথোক্নবগী মতম অদু লেপ্ননবা রাজ্যশিংদসু হায়জখ্রে৷ জেনেরেতর কম্পেনীশিংগী গ্যাসকী এরেঞ্জমেন্ত শেম্ননবগী প্লান তৌননবগীদমক, য়ামদ্রবদা চয়োল অমা পৱার স্কেদ্যুল তৌননবা রাজ্যশিংদা হায়জখ্রে৷

Ministry of Power
Action taken by NTPC for meeting power demand in the country
30 AUG 2021 2:11PM by PIB Delhi
The country is witnessing a sharp increase in power demandand NTPC is making all efforts for meeting demand as per the grid requirement. NTPC has geared up to meet the increasing demand and the generation from NTPC group stations has registered a 23% growth compared to the previous year.
To meet the increase in demand, following actions have been taken:
• Under flexible utilization of coal policy, NTPC is arranging coal at the stations where the stock position is critical.
• Continuously coordinating with Coal India and Railways for augmenting coal supply at critical stations and diverting rakes wherever required.
• Augmenting 2.7 Lakh MT import coal left out from the contracts placed earlier.
• Darlipalli Unit#2 (800 MW) was put in operation and Commercial operation of the Unit is being done w.e.f 01-09-2021. The plant is a pit-head station, and the coal is being fed from captive mine of NTPC (Dulanga).
• Increasing coal production from all captive mines of NTPC.
• The states are also requested to schedule offtake from the gas Stations. In order to plan for making arrangement for gas for generator companies, States are requested to schedule power at least for a week