ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ସର୍ବମୋଟ ଟିକାକରଣ ୬୩ କୋଟି ସଂଖ୍ୟାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି
• ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟାରେ ୭୩ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଟୀକା ଦିଆଯାଇଛି
• ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟହାର ୯୭.୫୩ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି
• ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ରେ ୪୫,୦୮୩ ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି
• ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବର୍ତ୍ତମାନ ୩,୬୮,୫୫୮ରହିଛି
• ସର୍ବମୋଟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ୧.୧୩ ପ୍ରତିଶତ
• ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର (୨.୫୭ପ୍ରତିଶତ) ଗତ ୩୪ଦିନରୁ ତିନି ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍
29 AUG 2021 9:53AM by PIB Bhubaneswar
୬୩କୋଟି ଟୀକାକରଣ ସହିତ ଭାରତ ଗତକାଲି ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୭୩, ୮୫, ୮୬୬ ଟିକାକରଣ ସହିତ ଦେଶରେ ସର୍ବମୋଟ ଟୀକାକରଣ ୬୩.୦୯ କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଛି । ଟୀକାକରଣ ଏହି ଲକ୍ଷ୍ୟ ୬୭,୮୦, ୩୦୧ଟି ଟିକାକରଣ ଅଧିବେଶନ ମାଧ୍ୟମରେ ହାସଲ କରାଯାଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୮ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଳିଥିବା ଅସ୍ଥାୟୀ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ ସର୍ବମୋଟ ଟୀକାକରଣର ବିବରଣୀ ନିମ୍ନରେ ପ୍ରଦତ୍ତ ହୋଇଛି ।
ଦେଶରେ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ପାଇଁ ତଥା ଏହାର ପରିସରକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ । ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୫, ୮୪୦ କରୋନା ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ ହେବା ଫଳରେ ଦେଶର ସର୍ବମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟଲାଭ କରିଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ୩, ୧୮, ୮୮, ୬୪୨କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । (ମହାମାରୀ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରଠାରୁ) ଆରୋଗ୍ୟହାର ୯୭.୫୩ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ନିରନ୍ତର ଏବଂ ସହଯୋଗାତ୍ମକ ପ୍ରଚେଷ୍ଟାର ପରିଣାମ ସ୍ୱରୂପ ଗତ ୬୩ଦିନରେ ଲଗାତାର ଭାବରେ ଦୈନିକ ୫୦,୦୦୦ରୁ କମ୍ ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହେଉଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୪୫, ୦୮୩, ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତି ସଂଖ୍ୟା ହେଉଛି ୩, ୬୮,୫୫୮ ରହିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦେଶର ସର୍ବ ମୋଟ ସଂକ୍ରମିତ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାର ୧.୧୩ ପ୍ରତିଶତ ଅଟେ।
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତାରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି ଘଟି ଚାଲିଛି । ଦେଶରେ ଗତ ୨୪ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୭,୫୫, ୩୨୭ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସର୍ବମୋଟ ୫୧, ୮୬ କୋଟିରୁ ଅଧିକ (୫୧, ୮୬, ୪୨, ୯୨୯) ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଇସାରିଛି ।
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ଏପଟେ କୋଭିଡ ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ଷମତାରେ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଥିବାବେଳେ ସେପଟେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୨.୨୮ପ୍ରତିଶତରୁ ତଳେ ରହିଛି, ତାହା ଗତ ୬୫ ଦିନରେ ୩ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍ ଅଟେ । ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୨.୫୭ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି । ଗତ ୩୪ଦିନରୁ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୩ପ୍ରତିଶତରୁ ତଳେ ଏବଂ ଲଗାଦାର ୮୩ ଦିନରୁ ୫ପ୍ରତିଶତରୁ ତଳେ ହିଁ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 63 Cr landmark
More than 73 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.53%
45,083 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,68,558)is 1.13% of Total Cases
Daily Positivity Rate (2.57%) less than 3% for last 34 days
29 AUG 2021 9:53AM by PIB Delhi
India’s cumulative vaccination coverage has crossed the 63 Crore landmark yesterday. With the administration of 73,85,866vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 63.09Cr (63,09,17,927) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 67,80,301sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,57,335
2nd Dose
83,48,055
FLWs
1st Dose
1,83,18,644
2nd Dose
1,30,57,806
Age Group 18-44 years
1st Dose
24,22,90,397
2nd Dose
2,60,65,825
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,89,66,672
2nd Dose
5,31,54,542
Over 60 years
1st Dose
8,60,95,654
2nd Dose
4,42,62,997
Total
63,09,17,927
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of35,840patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,18,88,642.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.53%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 63 consecutive days now.
45,083new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently3,68,558. Active cases presently constitute 1.13% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,55,327tests being conducted. India has so far conducted over 51.86 Cr (51,86,42,929) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.28% remains less than 3% for the last 65 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.57%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 34 days and below 5% for 83 consecutive days now.