PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
27 AUG 2021 3:57PM by PIB Imphal
• হৌজিক ফাওবদা নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী মখাদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৬১.২২ কাপখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৪,৬৫৮ লাকখি
• এক্তিব কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী ১.০৬%নি
• ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৩,৪৪,৮৯৯নি
• হৌজিক হৌজিক লৈরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৬০%নি
• হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩২,৯৮৮ ফগৎলক্তুনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী চাং পুন্না ৩,১৮,২১,৪২৮ য়ৌখ্রে
• চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.১০%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৩নি শুরে
• নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৪৫%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩২নি শুরে
• হৌজিক ফাওদা তেস্ত পুন্না কোতি ৫১.৪৯ তৌখ্রে৷
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ কোতি ৬১ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৯ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৬০%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৪,৬৫৮ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,৪৪,৮৯৯) অসি অপুনবা কেসকী ১.০৬%নি
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.৪৫%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩২নি শুরে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কভরেজ ঙরাং কোতি ৬১ লানখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৯,৪৮,৪৩৯ কাপতুনা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৬১.২২(৬১,২২,০৮,৫৪২) লানখ্রে৷ হায়রিবা অসি সেসন ৬৬,৬০,৯৮৩দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৬,৩৬৮
অনিশুবা দোজ
৮২,৯৪,৯০৬
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,১৪,৩৬৯
অনিশুবা দোজ
১,২৮,৬১,২২২
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২৩,২৫,৬১,৬৬৪
অনিশুবা দোজ
২,৩৪,৫৭,৫২৯
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১২,৬৫,৭৬,৫৭৪
অনিশুবা দোজ
৫,১৩,৯৯,৮৭৯
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৫০,২৯,৭৯৮
অনিশুবা দোজ
৪,৩৩,৫৬,২৩৩
অপুনবা
৬১,২২,০৮,৫৪২
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩২,৯৮৮ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,১৮,২১,৪২৮দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৬০% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৬১ শুরে৷
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৪৪,৬৫৮ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৪৪,৮৯৯নি৷ হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ১.০৬%নি৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৮,২৪,৯৩১ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫১.৪৯ হেন্না (৫১,৪৯,৫৪,৩০৯) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ২.১০% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬৩নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৪৫% ওই৷ নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩২নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ হৌজিক্তি নুমিৎ ৮১নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1749453
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৯.৮৬ হেন্না পীথখ্রে
পাইপলাইন্দা দোজ কোতি ১৭.৬৪ লোয়ননা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.০৫ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখি। ভেক্সিনশিং হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা নীংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌবা ঙম্নবা ভেক্সিনশিং মাংজৌননা কয়াম লৈরি খঙহনদুনা ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি খুমাং চাউশিলহল্লি।
লৈবাক পুম্বদা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী ভেক্সিন মেন্যুফেকচর্রশিংনা শাজবা ভেক্সিনশিং অসি লৈশিনগনি অমসুং মসিগী ৭৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সপ্লাই (লেম্না) তৌগনি।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ২৭, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৫৯,৮৬,৩৬,৩৮০
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
১৭,৬৪,০০০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৪,০৫,০৫,৭৪৬
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈখিবগী কেতগরীগী খুত্থাংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৯.৮৬ (৫৮,৮৬,৩৬,৩৮০) হেন্না পীখ্রে। মখা তানা দোজ ১৭.৬৪ (১৭,৬৪,০০০) পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৪.০৫ (৪,০৫,০৫,৭৪৬) হেন্না কাপতনা লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1749524
কোবিদ-১৯ শন্দোকপা য়েংশিন্ননবা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা য়েংশিনখ্রে
কোবিদ-১৯ শন্দোকপা য়েংশিন্ননবা কেরলা অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু য়েংশিন্ননবা ঙসি মফম অসিদা পাংথোকখিবা মীফম অমদা কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা থৌবুরেল ওইনা শরুক য়াখি৷ মীফম অদুদা, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রদা ওইরিবা কোবিদ-১৯গী ফিভম লান্থেংনরিবা অদুগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি৷ লাইচৎ অসি লাকশিনবা ঙম্ননবা রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অদু কেন্দ্রগী গৃহ সেক্রেতরীনা য়েংশিনখি অমসুং লাইচৎ শন্দোক্লিবগী চাং হেনগৎলক্লিবা অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা ঐখোয়না হেন্না-হেন্না হোৎনবা দরকার ওই হায়না খনখি৷ লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হোৎনবদা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং খুদম ওইনা হায়রবদা কন্ত্রেক ত্রেসিং, ভেক্সিনেসন দ্রাইব অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা লাইচৎ শন্দোকপগী চাং কা হেন্না ৱাংলিবা মফমশিং মতিক চানা য়েংশিনবা দরকার ওই৷ পোজিতিব ওইবগী চাং ৱাংলিবা মফমশিংদা নুমিদাং কার্ফ্যু থম্বা য়াব্রা হায়বা অদুসু রাজ্য সরকারশিংনা খঙদোক্কদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1739145
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
27 AUG 2021 3:57PM by PIB Delhi
• 61.22 Cr. vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 44,658 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for 1.06% of total cases
• India's Active caseload stands at 3,44,899
• Recovery Rate currently at 97.60%
• 32,988 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,18,21,428
• Weekly Positivity Rate (2.10%) less than 3% for last 63 days
• Daily positivity rate (2.45%) less than 3% for last 32 days
• 51.49 crore Total Tests conducted so far
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 61 Cr landmark
More than 79 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.60%
44,658 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,44,899) is 1.06% of Total Cases
Daily Positivity Rate (2.45%) less than 3% for last 32 days
India’s cumulative vaccination coverage has crossed the 61 Crore landmark yesterday. With the administration of 79,48,439 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 61.22Cr (61,22,08,542) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 66,60,983sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,56,368
2nd Dose
82,94,906
FLWs
1st Dose
1,83,14,369
2nd Dose
1,28,61,222
Age Group 18-44 years
1st Dose
23,25,61,664
2nd Dose
2,34,57,529
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,65,76,574
2nd Dose
5,13,99,879
Over 60 years
1st Dose
8,50,29,798
2nd Dose
4,33,56,233
Total
61,22,08,542
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 32,988 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,18,21,428.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.60%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 61 consecutive days now.
44,658new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,44,899. Active cases presently constitute 1.06% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 18,24,931tests being conducted. India has so far conducted over 51.49 Cr (51,49,54,309) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 2.10% remains less than 3% for the last 63 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.45%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 32 days and below 5% for 81 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1749453
COVID-19 Vaccination Update
More than 59.86 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 4.05 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs with 17.64 Lakh doses in Pipeline
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 27 August 2021)
SUPPLIED
59,86,36,380
PIPELINE
17,64,000
BALANCE AVAILABLE
4,05,05,746
More than 59.86 crore (59,86,36,380) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, more than 17.64 Lakh doses (17,64,000) are in the pipeline.
More than 4.05 Cr (4,05,05,746) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1749524
Union Home Secretary reviewed steps taken by State Governments of Kerala and Maharashtra for checking the spread of COVID-19
Union Home Secretary chaired a meeting yesterday through video conferencing to review the steps taken by the State Governments of Kerala and Maharashtra for checking the spread of COVID-19.During the meeting, the overall management of COVID-19 situation in Kerala and Maharashtra was discussed. Union Home Secretary reviewedthe efforts being made by the state governments to contain the spread of infectionsand observed that more efforts would be required to arrest the increase in infections. This would require adequate intervention in geographical areas having higher infection, through measures such as contact tracing, vaccination drives and COVID appropriate behavior. He also suggested that the state governments should explore the possibility of placing night curfew in areas of high positivity.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1739145
Important Tweets