PIB Headquarters
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
25 AUG 2021 6:46PM by PIB Imphal
• লৈবাক পুম্বগী ভেক্সিনেসদ দ্রাইব অসিগী মখাতা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৯.৫৫ কাপথোকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৭,৫৯৩ লৈরি
• হৌজিক লৈরিবা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং ১% মখাদা লৈরিস, হৌজিক ০.৯৯% ওইরি
• ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং ৩,২২,৩২৭নি
• হৌজিক ওইরিবা ফগৎলকপগী চাং ৯৭.৬৭%নি
• পুং ২৪ মনুংদা ৩৪,১৬৯ ফগৎলক্তুনা, অপুনবা মীশিং ৩,১৭,৫৪,২৮১ফগৎলকখ্রে
• হৌখিবা নুমিৎ ৬১দা চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত ৩%গী মখাদা লৈদুনা হৌজিক (১.৯২%)দা লৈরি
• নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ২.১০% ওইরি: হৌখিবা নুমিৎ ৩০সিদা ৩%গী মখাদা লৈরি
• হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৫১.১১ তৌখ্রে
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
কোবিদ-১৯ অপদেৎ
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৯ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৬১ হেন্না কাপখ্রে
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা রিকোভরী রেত অসি ৯৭.৬৭%নি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৭,৫৯৩ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ(৩,২২,৩২৭) অসি অপুনবা কেসকী ০.৯৯%নি
নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং (২.১০%) ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩০নি শুরে
ভারতকী অপুনবা ভেক্সিনেসন কোভরেজ ঙরাং কোতি ৫৯ লানখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৬১,৯০,৯৩০ কাপতুনা ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ অসি পুন্না কোতি ৫৯.৫৫(৫৯,৫৫,০৪,৫৯৩) লানখ্রে৷ হায়রিবা অসি সেসন ৬৫,৫২,৭৪৮দা কাপখিবনি৷
ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ভেক্সিন কাপখিবা অপুনবা ফিগরগী শরুকশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৫৪,৩২৫
অনিশুবা দোজ
৮২,৫০,৮৭১
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,০৯,৫৫৩
অনিশুবা দোজ
১,২৭,১১,১৬৬
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
২২,৩৭,৮৫,২১০
অনিশুবা দোজ
২,১১,৯৪,৩৭৩
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
১২,৪৩,১১,১৫৮
অনিশুবা দোজ
৪,৯৯,৬৫,২৯৩
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৪০,৪২,৫৩৭
অনিশুবা দোজ
৪,২৫,৮০,১০৭
অপুনবা
৫৯,৫৫,০৪,৫৯৩
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনৈ৷
হৌখিবা পুং ২৪দা পেসেন্ত ৩৪,১৬৯ রিকোভর তৌরকখিবা অসিনা রিকোভর তৌখ্রবা অপুনবা পেসেন্ত মশিং(লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী) অসি ৩,১৭,৫৪,২৮১দা হেনগৎহনখ্রে৷
লোইন-লোইননা ভারতকী রিকোভরী রেতসু ৯৭.৬৭% ওইখ্রে৷
কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অসিনা নোংমদা অনৌবা কেস ৫০,০০০গী মখাদা তানা লাকখিবা হৌজিক্তি নুমিৎ ৫৯ শুরে৷হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৩৭,৫৯৩ লাকখি৷
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,২২,৩২৭নি৷ ০.৯৯% ওইদুনা, হৌজিক হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিং অদুগী ১%দগী হেন্না তানা লৈ৷
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী লেপ্প-লৈতনা হেনগৎলক্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত পুন্না ১৭,৯২,৭৫৫ তৌখি৷ হৌজিক ফাওবদা ভারতনা তেস্ত পুন্না কোতি ৫১.১১ হেন্না (৫১,১১,৮৪,৫৪৭) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলকখিবা অসিদা, হৌজিক্তি চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ১.৯২% ওইদুনা ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৬১নি শুরে৷ নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.১০% ওই৷ নোংমদা পোজিতিব ওইখিবগী চাং ৩%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ৩০নি শুরে অমসুং ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ হৌজিক্তি নুমিৎ ৭৯নি শুরে৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748758
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ৫৮.০৭ হেন্না পীথখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৩.৬২ হেন্না লৈরি
কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক শিনবা থুংবদা কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা অমসুং স্কোপ চাউথোক্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ ২০২১গী জুনগী ২১দগী হৌখি। ভেক্সিনশিং হেন্না ফংহনবা, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা নীংথিনা থৌরাং তৌবা ঙম্নবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌবা ঙম্নবা ভেক্সিনশিং মাংজৌননা কয়াম লৈরি খঙহনদুনা ভেক্সিনেসনগী দ্রাইব অসি খুমাং চাউশিলহল্লি।
লৈবাক পুম্বদা চত্থরিবা ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা মতেং পাংলি। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী য়ুনিভর্সালাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসিদা কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিগী ভেক্সিন মেন্যুফেকচর্রশিংনা শাজবা ভেক্সিনশিং অসি লৈশিনগনি অমসুং মসিগী ৭৫% রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সপ্লাই (লেম্না) তৌগনি।
ভেক্সিন দোজশিং
(ওগস্ত ২৫, ২০২১ ফাওবদা)
সপ্লাই তৌখিবা
৫৮,০৭,৬৪,২১০
পাইপলাইন্দা লৈরিবা
৫১,৪৮,৯৭০
বেলেন্স ওইনা লৈরিবা
৩,৬২,২৪,৬০১
ভারত সরকারগী (লেম্না) অমসুং রাজ্যশিংনা হকথেংননা লৈখিবগী কেতগরীগী খুত্থাংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৮.০৭ (৫৮,০৭,৬৪,২১০) হেন্না পীখ্রে। মখা তানা দোজ ৫১,৪৮,৯৭০ পাইপলাইন্দা লৈরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা বেলেন্স ওইনা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ৩.৬২ হেন্না কাপতনা লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748760
কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা চত্থরিবা কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়েংশিনখ্রে
স্কুল ওজাশিং তীকা থাদোক্নবা ওগস্তকী অরোইবা চয়োলদা অহেনবা ভেক্সিন দোজ করোর ২ কেন্দ্রনা পীথরগনি
কোবিদ-১৯গী হীদাকশিংগী বফর স্তোক থম্নবগী লালোং য়েংশিনখ্রে
কেন্দ্রগী ফার্মা সেক্রেতরী কুমারি এস. অপর্নানা শরুক য়াদুনা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কা লোইননা কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ ভুশন্না ময়াই তাংবল লৌদুনা ঙসি অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়েংশিনখ্রে অমসুং রাজ্যশিংদা অনিশুবা দোজকী কভরেজ হেনগৎহনবদা লোইননা স্কুল ওজাশিং অমসুং স্তাফ (সরকার অমসুং লনাই অনিমক) ইম্ম্যুনাইজেসন তৌবদা মীৎয়েং চংনবা পাউতাক পীখ্রে। রাজ্যশিংদা ইমর্জেন্সী কোবিদ রেস্পোন্স পেকেজ (ই.সি.আর.পি.) ফন্দশিং পন্থবা তৌদনা শীজিন্ননবা খঙহনখ্রে। রাজ্যশিংদসু লাক্কদৌরিবা হরাও-কুহ্মৈগী মাংওইননা কোবিদকা চুনবা চৎনা কাংলোন ঙাক্না চৎনবা অমসুং অতৈ চেকশিল থৌরাংশিং পাইখৎনবা পাউতাক পীখ্রে।
কেন্দ্রগী হেল্থ সেক্রেতরীনা অনিশুবা দোজকী কভরেজ হেনগৎহন্নবা জিলাগী থাক্কী থৌশিল অমা শেম্নবা হায়খ্রে। রাজ্যশিংদা অখন্নবা নুমিৎশিং/ অখন্নবা ভেক্সিনেসন তৌফমশিং (সি.ভি.সি.)শিং/ নুমিৎ খুদিংগী অখন্নবা মতমশিং/ তোখাইবা ক্যু ইয়রমার্ক তৌবা অসিগুম্বা লালোংশিং পাইখৎতুনা ভেক্সিনশিংগী অনিশুবা দোজ অখন্ননা কাপ্নবা পাউতাক পীখ্রে। বেনিফিসিয়রীশিংগী মরক্তা এৱের্নেস হেনগৎহন্নবা পাক শন্না আই.ই.সি. কেম্পেনশিং চত্থনবা মখোয়দা পাউতাকসু পীখ্রে। রাজ্যগী লৈরিবা চাংচৎতগী ভেক্সিন কভরেজ তানা লৈরিবা জিলাশিং খঙদোক্নবা অমসুং মোনিতর তৌনবা লোইননা জিলাশিং অদুদা ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াংশিন্নবসু খঙহনখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748904
মরুওইবা ত্বীৎশিং

PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
25 AUG 2021 6:46PM by PIB Delhi
• 59.55 Crore vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• 37,593 new cases in the last 24 hours
• Active cases account for less than 1% of total cases, currently at 0.99%
• India's Active caseload stands at 3,22,327
• Recovery Rate currently at 97.67%
• 34,169 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,17,54,281
• Weekly Positivity Rate (1.92%) less than 3% for last 61 days
• Daily positivity rate (2.10%) less than 3% for last 30 days
• 51.11 crore Total Tests conducted so far(Total)
#Unite2FightCorona#IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
COVID-19 Update
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crossed 59 Cr landmark
More than 61 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.67%
37,593 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload (3,22,327) is 0.99% of Total Cases
Daily Positivity Rate (2.10%) less than 3% for last 30 days
39,361 Daily New Cases reported in last 24 hours
India’s cumulative vaccination coverage has crossed the 59 Crore landmark yesterday. With the administration of 61,90,930 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has surpassed the cumulative figure of 59.55 Cr (59,55,04,593) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 65,52,748 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 8 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,54,325
2nd Dose
82,50,871
FLWs
1st Dose
1,83,09,553
2nd Dose
1,27,11,166
Age Group 18-44 years
1st Dose
22,37,85,210
2nd Dose
2,11,94,373
Age Group 45-59 years
1st Dose
12,43,11,158
2nd Dose
4,99,65,293
Over 60 years
1st Dose
8,40,42,537
2nd Dose
4,25,80,107
Total
59,55,04,593
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country.
The recovery of 34,169 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,17,54,281.Consequently, India’s recovery rate stands at 97.67%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 59 consecutive days now.37,593 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 3,22,327. At 0.99%, Active cases presently form less than 1% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 17,92,755 tests being conducted. India has so far conducted over 51.11 Cr (51,11,84,547) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.92% remains less than 3% for the last 61 days now. The Daily Positivity rate stands at 2.10%. The daily Positivity rate has remained below 3% for the last 30 days and below 5% for 79 consecutive days now.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748758
COVID-19 Vaccination Update
More than 58.07 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 3.62 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 25 August 2021)
SUPPLIED
58,07,64,210
PIPELINE
51,48,970
BALANCE AVAILABLE
3,62,24,601
More than 58.07 crore (58,07,64,210) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt of India (free of cost channel) and through direct state procurement category. Further, 51,48,970 doses are in the pipeline.
More than 3.62 Cr (3,62,24,601) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
Details: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1748760
Centre Reviews Progress of COVID19 Vaccination with States/UTs
Centre to provide 2 Cr additional Vaccine Doses in the last week of August to immunize School Teachers
Strategy to maintain buffer stock of COVID-19 medicines reviewed
Union Health Secretary Shri Rajesh Bhushan chaired a high-level meeting today with all States/UTs in the presence of Union Pharma Secretary Ms. S. Aparna. The progress of COVID-19 vaccination was reviewed and States were advised to focus on enhancing second dose coverage as well as immunization of school teachers and staff (both government and private). States were apprised on prompt utilization of Emergency COVID Response Package (ECRP) funds. States were also advised to ensure compliance of COVID Appropriate Behaviour and other precautionary measures ahead of the upcoming festival season.
Union Health Secretary stressed on having a definite district level plan to increase coverage of second dose. States were advised to undertake targeted strategies like earmarking specific days/ specific vaccination sites (CVC)s/ specific timings every day/ separate queue to exclusively administer second dose of the vaccines. They were also advised to undertake widespread IEC campaigns for enhanced awareness among the beneficiaries. The States were also requested to identify districts whose vaccine coverage is lower than the State average and monitor as well as enhance progress of vaccination in these districts.
Details: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1748904
Important Tweets