হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৮.৩১ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিং অমসুং প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৮ লৈরি
19 AUG 2021 10:18AM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী স্কোপ অসি চাওথোকহন্নবা অমসুং কাপ্পগী খোঙজেল অসি য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্র সরকারনা লেপ্প-লৈতনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখি৷ রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবগীদমক মখোয়দা লৈহৌরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা য়েংশিনবিবা, ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহনবা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন কাইহন্দনা থমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব হেন্না-হেন্না পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা মখোয়দা মতেং পাংদুনা লাক্লি৷ কোবিদ১৯ ভেক্সিনেসন দ্রাইব য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস অসিদা, লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথোক্লিবা ভেক্সিনগী ৭৫%দি কেন্দ্র সরকারনা লৌশিল্লগনি অমসুং লেম্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা য়েন্থোক্লগনি৷
ভেক্সিন দোজশিং
(২০২১গী ওগস্ত ১৯দা)
সপ্লাই তৌখিবশিং
৫৮,৩১,৭৩,৭৮০
পাইপলাইনদা লৈরিবশিং
৮১,১০,৭৮০
শিজিন্নখিবশিং
৫৬,২৯,৩৫,৯৩৮
হৌজিক হৌজিক লৈরিবা
৩৮,০০,০৩০
হৌজিক ফাওবদা সোর্স পুম্নমক শিজিন্নদুনা ভেক্সিন দোজ কোতি ৫৮.৩১ হেন্না (৫৮,৩১,৭৩,৭৮০) রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে অমসুং মখাতাবা দোজ ৮১,১০,৭৮০না পাইপলাইনদা লৈরি৷
মসিগী মনুংদা, মাংখিবশিং য়াওনা পুন্না শিজিন্নখিবা মশিং অসি দোজ ৫৬,২৯,৩৫,৯৩৮নি(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)৷
হৌজিক ফাওবগী ওইনা রাজ্যশিং/যু.তি.শিং অমসুং প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা শিজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ লাখ ৩৮(৩৮,০০,০৩০)লৈরি৷

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update
More than 58.31 Crore vaccine doses provided to States/UTs
38 Lakh balance and unutilized doses still available with States/UTs and private hospitals to be administered
19 AUG 2021 10:18AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 19 August 2021)
SUPPLIED
58,31,73,780
PIPELINE
81,10,780
CONSUMPTION
56,29,35,938
BALANCE AVAILABLE
38,00,030
More than 58.31 crore (58,31,73,780) vaccine doses have been provided to States/UTs so far, through all sources and a further 81,10,780 doses are in the pipeline.
Of this, the total consumption including wastages is 56,29,35,938 doses (as per data available at 8 AM today).
38 Lakh (38,00,030) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs and private hospitals to be administered.