ঙাকশেল মন্ত্রালয়
“অজাদি কা অমিৃত মহোতসব”
ভারতকী গেলেন্তরী এৱার্দীশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা এয়র ফোর্স স্তেসন হিন্দানদা মোতিবেস্নেল ইভেন্ত পাংথোকখ্রে
14 AUG 2021 5:11PM by PIB Imphal
১. “অজাদি কা অমিৃত মহোতসব” হায়বা থীম অসিগী মখাদা ভারতনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপগী নুমিৎ অসি নিংশিংবা ওইনা, গেলেন্তরী এৱার্দীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মানুংশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা ফেলিসিতেসন প্রোগ্রাম অমা ২১গী ওগস্ত ১৪দা এয়র ফোর্স স্তেসন হিন্দানদা পাংথোকখ্রে৷ মখাগী গেলেন্তরী এৱার্দীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মানুংগী মীওইশিং থৌরম অসিদা ইকাই খুম্নবা উৎখি:-
(a) লৈখিদ্রবা মেজর মোহিত শর্ম অশোক চক্র সেনা মেদল
(b) কর্নেল তিজেন্দ্র পাল ত্যাগি ভির চক্র
২. লৈখিদ্রবা মেজর মোহিত শর্ম অশোক চক্রগী মমা-মপাশিং শ্রী রাজেন্দ্র প্রসাদ শর্ম অমসুং শ্রীমতি সুশিলা শর্ম অমসুং কর্নেল তি.পি. ত্যাগিনা থৌরম অসিগী পুক্নিং চিংশিনখি৷ এয়র কোম্মোদোর মনিশ কুমার গুপ্তা এ.ভি.এস.এম., এয়র ওফিয়র কম্মান্দিং, এয়র ফোর্স স্তেসন হিন্দাননা স্তেসন পর্সোনেলশিং অমসুং অতোপ্পা ইনবাইতীশিং শরুক য়ারিবা থৌরম অদুদা গেলেন্তরী এৱার্দীশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং-মানুংশিংবু থাগৎখি৷ গেলেন্তরী এৱার্দীশিংনা মখোয় মখোয়গী সর্ভিস তৌরিঙৈ মতমদা মখোয়না মিলিতরী স্তেন্দর্দশিং থাক খ্বাইদগী ৱাংনা থম্লম্বগীদমক এৱার্দীশিং অসিবু এয়র ওফিসর কম্মান্দিংনা থাগৎখি৷ থৌরম অসিদা শরুক য়াননবা জি.এ.পি. পোর্তেলদা রেজিস্তর তৌখিবা মহৈরোই ৪সু ইনবাইত তৌখি৷
৩. এৱার্দীশিং অসিদা কোক নোন্থদুনা থাক ৱাংনা উৎলিবা ইকাই খুম্নবা অদু মখোয়গী থমোইদা ফাওই হায়না এৱার্দীশিং অসিনা ফোংদোকখি৷ ২০০৯দা জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী কুপৱারা জিলাদা থোকখিবা কাউন্তর-তেরোরিজম ওপরেসন অমসুং ১৯৭১ ৱারগী মতমদা লান্মীশিং অসিনা থেংনখিবা চেলেঞ্জশিং অদু উৎপা ওইনা গেলেন্তরী এৱার্দীশিংগী মথৌনা উৎলিবা ৱারশিংগী ভিদিও ক্লিপশিং অদু ইনবাইতীশিং অসিগীদমক কাপখি কর্নেল তি.পি. ত্যাগি ভির চক্রনা ১৯৭১গী ৱারদা মহাক্না থেংনখিবা এক্সপরিয়েন্স অদু শরুক য়ারিবা মীওইশিং অদুদা সেয়র তৌখি৷
6GIA.jpeg)

Ministry of Defence
“AZADI KA AMRUT MAHOTSAV”
MOTIVATIONAL EVENT IN HONOUR OF INDIA’S GALLANTRY AWARDEES AT AIR FORCE STATION HINDAN
14 AUG 2021 5:11PM by PIB Delhi
1. In commemoration of India’s 75th Independence Day Celebration under the theme “Azadi Ka Amrut Mahotsav”, a felicitation ceremony in honour of gallantry awardees and their families was organized at Air Force Station Hindan on 14 Aug 21. The following gallantry awardees along with their family members were honoured during the event:-
(a) Late Major Mohit Sharma Ashok Chakra Sena Medal
(b) Col Tejendra Pal Tyagi Vir Chakra
2. Mr. Rajendra Prasad Sharma & Smt Sushila Sharma, parents of late Major Mohit Sharma Ashok Chakra and Col & Mrs. TP Tyagi graced the occasion. Air Commodore Manish Kumar Gupta AVSM, Air Officer Commanding, Air Force Station Hindan felicitated gallantry awardees and their families in the presence of Station Personnel and other invitees. Air Officer Commanding lauded the gallantry awardees for setting the highest Military Standards during the tenure of their meritorious service. A total of 4 students who registered on GAP portal were also invited to witness the event.
3. The awardees said they were touched and felt highly honored by the gesture extended to them. Video clips of the wars, displaying the courage and valour of the gallantry awardees were screened for the invitees providing first-hand accounts of the challenges faced by the soldiers during 1971 war and the counter-terrorism operation in 2009 at Kupwara district of Jammu and Kashmir. Col TP Tyagi Vir Chakra shared his experience of 1971 war with the attendees.
6GIA.jpeg)