প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
য়ু.এস. সেক্রেতরী ওফ স্তেত এন্তোনী ব্লিঙ্কেনগা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনখ্রে
28 JUL 2021 8:17PM by PIB Imphal
ঙসি অঙনবদা য়ু.এস. সেক্রেতরী ওফ স্তেত এন্তোনী ব্লিঙ্কেনগা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগা উনখ্রে
সেক্রেতরী ব্লিঙ্কেন্না প্রসিদেন্ত বিদেন অমসুং ভাইস প্রসিদেন্ত হারিসকী হরাও তয়াম্বা প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি। মহাক্না অঙনবদা প্রধান মন্ত্রীদা ই.এ.এম. অমসুং এন.এস.এ.গা একচেঞ্জদা মহাক্কী মহৈ য়ানবা পাউদমখি অমসুং মখা তানা ইন্দিয়া অমসুং য়ু.এস. স্ত্রাতেজিক ওইবা মরীশিং হায়বদি দিফেন্স, মেরিতাইম সেক্যুরিতী, ত্রেদ অমসুং ইনভেস্তমেন্ত, ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী য়াওনা অচেৎপা মরী থম্নবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্ত বিদেন অমসুং ভাইস প্রসিদেন্ত হারিস্তা হরাও তয়াম্বা পীখি অমসুং প্রসিদেন্ত বিদেন্না ক্বাদ, কোবিদ-১৯ অমসুং অইং অশাগী অওনবদা মরী লৈননা লৌখিবা খোঙথাং কয়াদা মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি।
সেক্রেতরী ব্লিঙ্কেন্না ভারত অমসুং য়ু.এস. অনিগী মরক্তা নাকন অনিগী ওইবা অমসুং মখল কয়াগী হিরমদা পুন্না চৎমিন্নবা হোৎনরিবা অমসুং নাকন অনিনা মরী অসিবু হেন্না চেৎশিন্নবা হোৎনরিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায় মদুদি য়ু.এস. অমসুং ভারতকী সমাজনা দেমোক্রেসী, ফ্রীদম অমসুং লিবর্তীদা য়াম্না চেৎনা থাজবা লৈনৈ অমসুং য়ু.এস.তা লৈরিবা ভারত মচাশিংনা নাকন অনিগী মরী অসি হেন্না চেৎশিন্নবা থৌদাং কয়া অমা লৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা পনখি মদুদি ভারত-য়ু.এস.কী মরী হায়বদি কোবিদ-১৯না পীরিবা চৈথেং অসি থেংনবা, মালেমগী ওইবা ইকোনোমী ফগৎহনবা অমসুং অইং অশাগী ওইবা হিরম অসিদা লাক্কদৌরিবা চহি খর অসিদা হেন্না মশক থোকপা অমা ওইরগনি হায়খি।

Prime Minister's Office
U.S. Secretary of State Antony Blinken called on Prime Minister Narendra Modi
28 JUL 2021 8:17PM by PIB Delhi
U.S. Secretary of State Antony Blinken called on Prime Minister Narendra Modi earlier today.
Secretary Blinken conveyed greetings of President Biden and Vice President Harris to the Prime Minister. He briefed Prime Minister on his fruitful exchanges with EAM and NSA earlier in the day and expressed strong commitment to further deepen India US strategic relations in various sectors including defence, maritime security, trade & investment, climate change and science & technology.
Prime Minister conveyed his warm greetings to President Biden and Vice President Harris and his appreciation for the initiatives taken by President Biden including those related to the Quad, COVID-19 and Climate Change.
Secretary Blinken appreciated the increasing convergence between India and US on a wide range of bilateral and multilateral issues, and the commitment of both strategic partners to convert this convergence into concrete and practical cooperation.
Prime Minister Modi said that the societies of US and India share a deep commitment to the values of democracy, freedom and liberty, and the Indian diaspora in the US has contributed immensely to the enhancement of bilateral ties.
The Prime Minister noted that the India-US Strategic Partnership will be of even greater global significance in the coming years, in the context of the challenges posed by COVID-19, global economic recovery and climate change.