মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা হেল্থ রিসর্চ তৌবগী লমদা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা লৈরিবা এম.ও.য়ু.দা অয়াবা পীখ্রে
30 JUN 2021 4:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলদা মথং শিৎনা ২০২০গী নভেম্বর ১৭ অমসুং ২০২১গী জনুৱারী ৪দা ভারতকী ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.) অমসুং নেপালগী নেপাল হেল্থ রিসর্চ কাউন্সিল (এন.ঐচ.আর.সি.)গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিগী পান্দমদি ক্রোস-বোর্দরগী হেল্থ ইসুশিং, অয়ুর্বেদ/ত্রেদিস্নেল মেদিসিন অমসুং হীদাক্তা কান্নরবা পাম্বীশিং, অইং-অশাগী খলদা অহোংবা লাকপা অমসুং হকশেল, লৌনগনদবা লাইনাশিং, মেন্তেল হেল্থ, মীশিংদা য়ুম্ফম ওইবা কেন্সর রেজিস্ত্রী, ত্রোপিকেল দিজিজশিং (দেঙ্গী, চিকনগুনিয়া, মেলরিয়া, জে.ই. অসিগুম্বা ভেক্তর বোর্ন দিজিজশিং), ইনফ্লুয়েঞ্জা, ক্লিনিকেল ত্রাইএল রেজিস্ত্রী, হেল্থ রিসর্চ ইথিকশিং, লৌশিং, স্কিল তুলশিং অমসুং ফেল্লোশিং এক্সচেঞ্জ তৌবগী খুত্থাংদা কেপাসিতী বিল্দিং তৌবা, অমসুং হেল্থ রিসর্চকী মরী লৈনবা খুৎলাইশিং, গাইদলাইনশিং, প্রোতোকলশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা প্রেক্তিসশিং শিজিন্নদুনা কোল্লাবোরেসন তৌবা অসিগুম্বা নাকল অনিমক্কী কান্নবা পুরক্কদবা অপুনবা রিসর্চকী থবক-থৌরমশিংদা চুংশিন্নবা অসিনি।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা মখোয়গী লৈবাক্তা পাঙথোক্কদবা অয়াবা পীখ্রবা রিসর্চকী মচাকশিং অদু পার্তী খুদিংমক্না শেন্থং পীথগদবনি নত্ত্রগা থর্দ পার্তী ফন্দিংগীদমক পুন্না এপ্লাই তৌবা য়াই। অয়াবা পীখ্রবা কোল্লাবোরেতিব প্রোজেক্তশিং অসিগী মখাদা সাইন্তিস্তশিং এক্সচেঞ্জ তৌনবগীদমক থারিবা পার্তী অদুনা চৎলিবা সাইন্তিস্তশিং অদুগী ত্রাবেল তৌবগী শেনফম পুথোক্কদবনি অমরোমদা ওক্কদবা পার্তী অদুনা সাইন্তিস্ত/রিসর্চর অদুগী লৈফম চাফম অমসুং লৈবগী চাদিংশিং অদুসু পুথোক্কদবনি। মতম অদুদা ফংবা ফন্দশিগী মতুং ইন্না মতম মতমগী ওইনা ৱর্কশোপশিং/ঈফমশিং অমসুং রিসর্চ প্রোজেক্তশিংগী ফন্দ পীবগী ৱারেপ লৌগনি। থবক-থৌরম পুম্নমক অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা অমসুং পাঙথোক্নবা শিল-লাংবশিং অসি থবক-থৌরম অসি পাঙথোক্তিঙৈ মাংওইননা পার্তীশিংদগী অয়াবা লৌগদবনি।

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Nepal in the field of Health Research
30 JUN 2021 4:19PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of a Memorandum of Understanding (MOU) signed between Indian Council of Medical Research (ICMR), India and the Nepal Health Research Council (NHRC), Nepal in 17 November 2020 and 4 January
2021 respectively.
The objectives of this MOU are collaboration on joint research activities of mutual interest such as cross-border health issues, Ayurveda/traditional medicine and medicinal plants, climate change and health, non-communicable diseases, mental Health, Population based cancer registry, tropical diseases (Vector borne diseases such as Dengue, Chikungunya, malaria, JE etc.), Influenza, Clinical Trial Registry, health research ethics, Capacity building through exchange of knowledge, skills tools and fellows and Collaboration for adoption of tools, guidelines, protocols and best practices related to health research.
Each Party shall fund the components of the research approved under this MoU to be conducted in their country or may apply jointly for third party funding. For the exchange of scientists under approved collaborative projects, the sending Party shall bear the cost of travel of visiting scientists whereas the receiving Party will provide the accommodation and living expenses of the scientist/researcher. Commitment of funds for workshops/meetings and research projects may be decided from time to time as per the funds available at that time. Arrangements to implement and execute all these activities shall be agreed to by the Parties prior to commencement of the activity.