Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update
More than 31.69 Crore vaccine doses provided by Government of India to States/UTs
More than 1.15 crore doses still available with States/UTs to be administered
28 JUN 2021 11:07AM by PIB Delhi
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalisation of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
More than 31.69 crore (31,69,40,160) vaccine doses have been provided by Government of India to States/UTs so far, through Government of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
Of this, the total consumption, including wastages is 30,54,17,617 doses (as per data available at 8 AM today).
More than 1.15 crore (1,15,22,543) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ
ভেক্সিন দোজ কোতি ৩১.৬৯ হেন্না ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
ভেক্সিন দোজ কোতি ১.১৫ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্ননবা লৈরি
28 JUN 2021 11:07AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী চাং হেনগৎননবা কেন্দ্র সরকারনা হোৎনরি৷ মীয়াম পুম্নমক্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্নবগী অনৌবা ফেস অদু ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ ভেক্সিনশিং হেন্না-হেন্না ফংহন্দুনা, রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংনা নিংথিনা প্লানিং তৌবা য়ানবা লৈরিবা ভেক্সিনগী চাং অদু মাংজৌননা খঙহন্দুনা অমসুং ভেক্সিন সপ্লাই চেন শেমদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব চাং ৱাংনা পাংথোকখ্রে৷
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী শরুক ওইনা, কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না শেল অমতা লৌদনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা ভারত সরকারনা ফংহন্দুনা মতেং পাংলি৷ মীয়াম পুম্নমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপথোক্নবগী অনৌবা ফেস অসিদা, কেন্দ্র সরকারনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন মেনুফেকচররশিংনা পুথেক্লিবা ভেক্সিন ৭৫% লৌশিল্লগনি অমসুং ভেক্সিনশিং অদু রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা লেম্না শেল অমতা লৌদনা সপ্লাই তৌরগনি৷
ঙসি ফাওবদা ভারত সরকারগী খুৎথাংদা(লেম্না য়েন্থোকপা) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোরমেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা ভারত সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা ভেক্সিন দোজ কোতি ৩১.৬৯ হেন্না(৩১,৬৯,৪০,১৬০) ফংহনখ্রে৷
মসিগী মনুংদা, মাংখিবশিং য়াওনা পুন্না শিজিন্নখিবা দোজ মশিং অসি ৩০,৫৪,১৭,৬১৭নি(ঙসি অয়ুক পুং ৮দা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)৷
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.১৫ হেন্না(১,১৫,২২,৫৪৩) শিজিন্ননবা লৈরি৷