ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
পাৱর অমসুং ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জীগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) শ্রী আর.কে. সিংহনা ইনর্জী শিজিন্নবা পাকথোক-চাওথোক্নবগী অনৌবা লম্বী অমা পুথোক্নবা হায়খ্রে
শ্রী সিংহনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা, অখন্ননা মালেমগী ওইবা ইনর্জী ত্রান্সিসন্দা মতেং ওইনবা আসা লৈনা থবক তৌবা পাম্লিবশিংদা তকশিনখ্রে
ইনর্জী ২০২১দা য়ু.এন.গী অৱাংবা থাক্কী ৱারী শান্নবনা ভারতনা মালেম পুম্বদা খুদোংচাবা অমগা লোয়ননা থেংনরিবা অসি উৎলি: শ্রী আর.কে.সিংহ
22 JUN 2021 1:56PM by PIB Imphal
পাৱর অমসুং ন্যু অমসুং রিনেৱেবল ইনর্জীগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) অমসুং স্কীল দিবলপমেন্ত অমসুং এন্ত্রিপ্রেন্যুরশীপকী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী আর.কে. সিংহনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি ভারতকী ইনর্জী এসেস অমসুং ইনর্জী ত্রান্সিসন অসিগী ৱারী অসি পারা অমসুং তমজনিংঙাই কয়া অমা লৈরি, হায়রিবা অসিনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা মখোয়গী ইনর্জীগী পান্দমদা খুমাং চাওশিনহনবা অমসুং অইং অশাগী থবকশিং পায়খৎপা ঙম্লগনি। ইনর্জী ২০২১দা য়ু.এন.গী অৱাংবা থাক্কী ৱারী শান্নবনা ভারতনা মালেম পুম্বদা খুদোংচাবা অমগা লোয়ননা থেংনরিবা অসি উৎলি। “ইন্দিয়াস রোল এজ গ্লোবেল চেম্পিওন ফোর দ ইনর্জী ত্রান্সিসন থীম ওফ দ য়ু.এন. হায় লেবেল দাইলোগ ওন ইনর্জী ২০২১”গী ভর্চুএল ওইবা মায়খুম হাংদোকপগী প্রেস কনফরেন্স অমদা ঙসি মহাক্না মেদিয়াদা ৱা ঙাংখি।
শ্রী আর.কে. সিংহনা হায় মদুদি মলেমগী ওইনা পুবা ঙম্বা, রিলাইএবল, লেঙদবা অমসুং মতমগা চুনবা মীয়ামগী ইনর্জীগী (লেঙদবা এস.দি.জি.-৭)গী চাওখৎ-থৌরাংগী পান্দম) অসি চহি তরামুক্তা ঙাইরক্লে, রিনেৱেবল ইনর্জী অমসুং ইনর্জী শিজিন্নবা হেনগৎহনবা অসিদা য়াম্না লিংবা রাজনিতীগী ৱাশক অমসুং পাকথোক-চাওথোকপগী অনৌবা লম্বী অমগী মথৌ তারি।
মিনিস্তরনা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা, অখন্ননা মালেমগী ওইবা ইনর্জী ত্রান্সিসন্দা মতেং ওইনবা আসা লৈনা থবক তৌবা পাম্লিবশিংদা তকশিনখ্রে।
শ্রী সিংহনা হায়রি মদুদি ভারতনা নুংশাগী মঙাল, নুশিৎ অমসুং বাইও-ইনর্জী; স্তোরেজ সিস্তেম, গ্রীন হায়দ্রোজেন ইন্তরনেস্নেল সোলার এলাইয়েন্সগী খুত্থাংদা ইন্তরনেস্নেল কোওপরেসন্দা মিয়েং থমদুনা মসিগী পান্দম রিনেৱেবল ইনর্জী কেপাসিতী অসি ৪৫০ জি.বি. অসি ২০৩০ ফাওবদা মপুং ফানা লোইশিল্লগনি। ভারতনা শেম-শারিবা ইনর্জীগী মপুং ফাবা মওং অমা মহাক্না উৎখি। হায় লেবেল দাইলোগ ওন ইনর্জী ২০২১গী মরুওইনা কান্নবা ফংগদৌরিবা অসি ‘ইনর্জী কম্পেক্ত’ ওইগদৌরি। ইনর্জী কম্পেক্ত অসি মেম্বর স্তেত অমসুং নন-স্তেত এক্তর ওইরিবা হায়বদি কম্পনীশিং, রিজনেল অমসুং লোকেলগী সরকার, নন-গবর্নমেন্ত ওর্গানাইজেসন (এন.জি.ও.) অমসুং অতৈ অসিনা ভোলুন্তরী ওইনা পীবা অচেৎপা ৱাফমনি। হায়রিবা স্তেকহোল্দরশিংগী ইনর্জী কম্পেক্ত অমগীদমক অচেৎপা ৱাফম অসি এস.দি.জি.-৭ বু চাওখৎনবা হোৎনবগী মতেং পীবা অসিসু য়াওরি।
২০২১গী সেপ্তেম্বরদা ন্যু য়োর্কতা য়ু.এন. সেক্রেতরী জেনেরেল পাংথোক্কদৌরিবা ৱারী শান্নবগী থৌরম অসি তরাম্না ওক্লদুনা মালেমগী ওইনা দাইলোগ অসিগীদমক ইনর্জী ত্রান্সিসন পুখৎনবা হোৎনরিবা অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারতনা গ্লোবেল চেম্পিওন অমসুং তুংগীদমক শিল্লিবা থৌরাংশিংদা লৌরিবা থৌদাংশিং উৎখি।
সেপ্তেম্বরদা পাংথোক্কদৌরিবা ৱারী শান্নবা অসিগীদমক শেম-শাবা থৌরমগী শরুক অমা ওইনা, ভারতনা থৌরম অসিগী মরুওইবা শরুক খরা ওইরি। ২০২১গী জুন ২৩দা ভারতনা অতোপ্পা মালেমগী চেম্পিওনশিংগা লোয়ননা থীমগীদমক ইনর্জী ত্রান্সিসনগী মিনিস্ত্রীএল থেমাতিক ফোরুমদা কো-হোস্ত ওইগনি। ভারতনা ২০২১গী জুনগী ২৪দা আই.এস.তি.দা পুং ২১:০০ তাবা মতমদা মিনিস্ত্রীএল ফোরুমগী ওইনা “এসেলেরেতিং সিতিজেন সেন্ত্রীক ইনর্জী ত্রান্সিসন”দা থৌরম অসিগী ওইনা য়ুম্বু ওইরগনি। ভারতনা ৱারী শান্নবা অসিগী মরুওইবা অতোপ্পা থৌরমশিং পায়নবা খন্নরি। ২০২১গী জুলাইগী ৭তা “ৱুমন ইন রিনেৱেবল ইনর্জী এন্দ সস্তেনেবিলিতী” হায়বা অসিদা ৱেবিনার অমা ইন্তরনেস্নেল সোলার এলাইয়েন্সকা খুৎশম্নদুনা শিনগদৌরি। দাইলোগ অসিগা মরী লৈননা ভারতনা মরুওইবা থৌরমশিং পাংথোক্নবসু শেম-শারি। মেদিয়ানসু আই.এস.এ.গী দাইলোগকী থীম মঙাগী থৌওংশিং অমসুং লৈবাক কয়া অমদা অইং অশাগী ওইবা থবক থৌরমগী পান্দম কয়াদা মতেং তৌরিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোক্লি। অমা ইন্তরনেস্নেল সোলার এলাইয়েন্সকী মেম্বরশীপ অসি হৌজিক য়ু.এন. মেম্বর স্তেতশিংদা হাংদোক্লে।

Ministry of New and Renewable Energy
Shri R. K. Singh , Minister of State (I/C) for Power and New & Renewable Energy calls for innovative ways of expanding energy access
Shri Singh urges other countries, especially those in positions of privilege to work ambitiously to support a global energy transition
The UN High level Dialogue on Energy 2021 presents India with an opportunity to share experiences with the entire world : Shri R . K. Singh
22 JUN 2021 1:56PM by PIB Delhi
Minister of State (I/C) for Power and New and Renewable Energy and Minister of State for Skill Development and Entrepreneurship , Shri R K Singh said today that India’s energy access and energy transition stories have multiple lessons and learnings, which can benefit other countries in advancing their energy goals and undertaking effective climate action. The UN High level Dialogue on Energy 2021 presents India with an opportunity to share these experiences with the entire world. He was addressing the media today at a virtual curtain raiser press conference on " India's role as global champion for the Energy Transition theme of the UN High Level Dialogue on Energy 2021".
Shri R K Singh said that with just about ten years left for the global target for ensuring access to affordable, reliable, sustainable and modern energy for all (Sustainable Development Goal (SDG- 7), there is need for strong political commitments, and innovative ways of expanding energy access, promoting Renewable Energy and increasing energy efficiency.
The Minister called on all other countries, especially those in positions of privilege to work ambitiously to support a global energy transition that is just, inclusive, and equitable.
Shri Singh informed that India will finalize its energy compacts going forward based on its target of 450 GW renewable energy capacity by 2030, focusing on solar, wind and bio-energy; storage systems, green hydrogen and international cooperation through the International Solar Alliance. He gave an overview of the nature of the Energy Compacts being prepared by India. One of the key outcomes of the High Level Dialogue on Energy 2021 will be ‘Energy Compacts’. Energy Compacts are voluntary commitments from Member States and non-state actors like companies, regional/local governments, Non-Governmental Organizations (NGOs) and others. These stakeholders commit to an Energy Compact that includes the specific actions they commit to take to support progress on SDG-7.
Welcoming the convening of the dialogue by the UN Secretary General in September 2021 in New York , the Minister gave an overview of the activities already undertaken by India in its role of a Global Champion and the activities planned for the future, as part of its global advocacy efforts to promote the Energy Transition theme for the Dialogue.
As part of the preparatory process for the Dialogue in September, India is part of some key events. India will co-host the Ministerial Thematic Forum for Energy Transition on June 23, 2021 along with other Global Champions for the theme. India is hosting an event on “Accelerating Citizen Centric Energy Transition” on June 24, 2021 at 21:00 Hrs IST, on the side-lines of the Ministerial Forums. India will be organizing a webinar on “Women in Renewable Energy and Sustainability” in collaboration with the International Solar Alliance on July 7, 2021. India is also planning other important events closer to the Dialogue.The media was also apprised of ISA’s sphere of activities spanning all the five themes for the Dialogue and the support it is providing to various countries in their climate action goals. The membership of International Solar Alliance, is now open to all UN member states.