মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা সেন্ত্রেল রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কম্পনী লিমিতেৎ (সি.আর.দবল্যু.সি.)বু সেন্ত্রেল ৱেয়রহাউসিং কোর্পোরেসন (সি.দবল্যু.সি.)গা লোয়ননা মর্জর তৌবদা অয়াবা পীখ্রে
সি.দবল্যু.সি.- সি.আর.দবল্যু.সি.গী মর্জরগী খুত্থাংদা “মিনিমম গবর্নমেন্ত মেক্সিমম গবর্নান্স”
মর্জর অসিনা কম্পনীশিং অনিমক্কি মান্নবা মথৌশিং হায়বদি ৱেয়রহাউসিং, হেন্দলিং অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন অসি পুন্সিল্লগনি
মসিনা ইপিসিএন্সি, ওপ্তিমম কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন, ত্রান্সপরেন্সী, ইনফ্লো ওফ কেপিতেলনা রেলসাইদ ৱেয়রহাউসিং অমসুং এমপ্লোইমেন্ত জেনেরেসন্দা ওইরি
রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কমপ্লেক্স (আর.দবল্যু.সি.এস.)কী মেনেজমেন্ত এক্সপেন্দিচর অসি কোর্পোরেত ওফিস রেন্ত, এমপ্লোয়ীশিংগী তোলোপ অমসুং অতৈ অতোপ্পা এদমিনিস্ত্রেতিব কোস্ততা ককথদুনা লুপা কোতি ৫দা তাথরকপা য়াই হায়না পারি
মর্জর অসিনা পোৎ-চৈ থম্ফমগী মনাক্তা য়ামদ্রবদা রেলসাইদ ৱেয়রহাউস ৫০ হেন্না লিংখৎনবগী খুদোংচাবা পীগনি
23 JUN 2021 12:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা পীবা, ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস পুখৎনবা অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরশিং অসি পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিংদা পুরক্নবা “মিনিমম গবর্নমেন্ত মেক্সিমম গবর্নান্স”কী মায়কৈদা হাপ্নবগী অতোপ্পা খোঙকথাং অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেয়র লৌদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা ২০০৭গী কম্পনী এক্ত, ১৯৫৬কী মখাদা মিনি-রত্না কেতগরী-II সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইসেস (সি.পি.এস.ই.) অমা ওইরিবা ‘সেন্ত্রেল রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কম্পনী লিমিতেৎ’ (সি.আর.দবল্যু.সি.)কী এসেতশিং, লাইবিলিতীশিং, রাইতসশিং অমসুং ওব্লিগেসন পুম্বা ‘সেন্ত্রেল ৱেয়রহাউস কোর্পোরেসন (সি.দবল্যু.)দা মর্জ তৌবা অমসুং ত্রান্সফর তৌবগী অয়াবা পীখ্রে। মর্জ তৌখিবা অসিনা কম্পনী অনিগী মথৌশিং (মদুদি, ৱেয়রহাউস, হেন্দলিং, ত্রান্সপোর্তেসন) অসি এদমিনিস্ত্রেসন অমগী মখাদা ইফিসিএন্সি, ওপ্তিমম কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন, ত্রান্সপরেন্সী, একাউন্তেবিলিতী, শেল-থুমগী কন্নবা অমসুং অনৌবা ৱেয়রহাউসিংগী মফম কন্নবা রেলৱে থমফম হেনগৎহনবা অসি পুশিল্লগনি।
রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কমপ্লেক্স (আর.দবল্যু.সি.এস.)কী মেনেজমেন্ত এক্সপেন্দিচর অসি কোর্পোরেত ওফিস রেন্ত, এমপ্লোয়ীশিংগী তোলোপ অমসুং অতৈ অতোপ্পা এদমিনিস্ত্রেতিব কোস্ততা ককথদুনা লুপা কোতি ৫দা তাথরকপা য়াই হায়না পারি। আর.দবল্যু.সি.এস. শিজিন্নবগী চাং অসি হেনগৎলগনি হায়বদি সি.দবল্যু.সি.দা হৌজিক থম্লিবা পোৎ-চৈ হায়বদি সিমেন্ত, হার, চিনী, থুম অমসুং সোদাগী মথক্তা অতৈ-অতোপ্পা থম্বা য়াবগী ওইথোকপা লৈরি। মর্জর অসিনা পোৎ-চৈ থম্ফমগী মনাক্তা য়ামদ্রবদা রেলসাইদ ৱেয়রহাউস ৫০ হেন্না লিংখৎনবগী খুদোংচাবা পীগনি। মসিনা স্কীল ওইরবা থবক শুবশিংদা মেন্দেজ ৩৬,৫০০ অমসুং অনস্কীল ওইরবা থবক শুবা ৯,১২,৫০০তা থবক্কী খুদোংচাবা পীবা য়ানা লৈরি। মর্জর অসি ৱারেপ লৌখিবা নুমিৎকগী থা নিপাল ফাওবগী মনুংদা লোইশিনবা য়ানা লৈরি।
সি.দবল্যু.সি. অসি ১৯৫৭দা লিংখৎখিবা লৌউ-শিংউবগী পোত্থোক্কী ৱেয়রহাউসকীদমক ৱেয়রহাউসক কোপরেসনগী ইনকোপরেসন অমসুং রেগুলেসন পীনবা লিংখৎখিবা মিনি-রত্না কেতগরী-I সি.পি.এস.ই. অমনি। সি.দবল্যু.সি. অসি কেপিতেল ওইনা লুপা কোতি ১০০গী অয়াবা পীবগা লোয়ননা শেন্দোই লৌবা পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইসেস (পি.এস.ই.) অমনি অমসুং কেপিতেল ওইনা লুপা করোর ৬৮.০২ পৈশা থীরি। সি.দবল্যু.সি.না তোঙান্না ‘সেন্ত্রেল রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কম্পনী লিমিতেৎ’ (সি.আর.দবল্যু.সি.) কৌবা সবসিদিএরী কম্পনী অমা ২০০৭গী জুলাইগী ১০দা শেম শানবা, চাওখৎনবা, পুখৎনবা অমসুং রেলসাইদ ৱেয়রহাউস কমপ্লেক্সেস/তর্মিনেলশিং/মল্তিমোদাল শেম্লি। সি.আর.দবল্যু.সি. অসি এমপ্লোয়ী ৫০ অমসুং আউতসোর্চ পর্সোনেল ৪৮না শাবা ওর্গানাইজেসন অমনি। হৌজিক্কী ওইনা মসিদা রেলসাইদ ৱেয়রহাউস ২০ লৈবাক অসিদা থবক তৌরি। ২০২০গী মার্চকী ৩১দা, কম্পনীগী নেত ৱোর্থ (কেপিতেলগা লোয়ননা ফ্রী রিজর্ব পীথোকখিবা) অসি লুপা কোতি ১৩৭.৯৪ নি। সি.আর.দবল্যু.সি.না আর.দবল্যু.সিগী চাওখৎ থৌরাং অমসুং থবক তৌবদা অখন্ননা, য়াম্না হৈ-শিংনা অমসুং অফবলোমদা চাওখৎনবা হোৎনৈ অদুবু কেপিতেলগী অৱাৎপা লৈবা অমসুং রেলৱেজ মিনিস্ত্রীগী এম.ও.য়ু.গী ক্লোজদা অথিংবা লৈবনা, পাম্লিবা অদু য়ৌনা চাওখৎপা ঙমদে।
সি.দবল্যু.সি. অসিনা সি.আর.দবল্যু.সি.গী অমত্তা ঙাইরবা সেয়রহোলদর অমা ওইবনা অমসুং এসেত অমসুং লাইএবিলিতী অমসুং রাইতস অমসুং ওব্লিগেসন সি.দবল্যু.সি. দা ত্রান্সফর তৌরগনি, হায়রিবা অসিদা শেল-থুমগী ওইবা মাংজবা অমত্তা লৈরোই মদুগী মহুত্তা মসিনা পুনশিন্দুনা থবক তৌমিন্নগনি। ‘আর.দবল্যু.সি. দিবিজন’ কৌবা তোঙানবা দিবিজন অমা সি.দবল্যু.সি.না আর.দবল্যু.সি.গী থবকশিং অমসুং মার্কেতিং তৌনবা পুথোক্কনি।

Cabinet
Cabinet approves merger of Central Railside Warehouse Company Limited (CRWC) with Central Warehousing Corporation (CWC)
“Minimum Government Maximum Governance” through merger of CWC-CRWC
The merger will unify the similar functions of both the companies such as warehousing, handling, and transportation
It will result in efficiency, optimum capacity utilization, transparency, inflow of capital into railside warehousing and employment generation
Management expenditure of Railside Warehouse Complexes (RWCs) is estimated to come down by Rs. 5 crore due to savings in the corporate office rent, salary of employees, and other administrative costs
The merger will facilitate setting up of at least 50 more Railside warehouses near the goods-shed locations
23 JUN 2021 12:57PM by PIB Delhi
Taking another step towards implementing the direction of “Minimum Government Maximum Governance” given by Prime Minister, promoting ease of doing business and bringing private sector efficiencies in Public Sector Undertakings, the Union Cabinetchaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approvedto merge and transfer all assets, liabilities, rights and obligations of ‘Central Railside Warehouse Company Limited’ (CRWC), a Mini-Ratna Category-II Central Public Sector Enterprises (CPSE) incorporated under the Companies Act, 1956 in 2007 with its holding enterprise ‘Central Warehousing Corporation’ (CWC). The merger will unify similar functions of both the companies (i.e., warehousing, handling, transportation) through a single administration to promote efficiency, optimum capacity utilization, transparency, accountability, ensure financial savings and leverage railway siding for new warehousing capacities.
It is estimated that management expenditure of Railside Warehouse Complexes (RWCs) will come down by Rs. 5 crore due to savings in the corporate office rent, salary of employees, and other administrative costs. The capacity utilization of RWCs will also improve as there will be potential for CWC to store commodities other than commodities of cement, fertilizer, sugar, salt and soda being stored presently. The merger will facilitate setting up of at least 50 more Railside warehouses near the goods-shed locations. This is likely to generate employment opportunities equivalent to 36,500 mandays for skilled workers and 9,12,500 mandays for unskilled workers. The merger is expected to be completed within 8 months of the date of decision.
CWC is a Mini-Ratna Category-I CPSE set up in 1957 to provide for incorporation and regulation of Warehousing Corporations for the purpose of warehousing of agriculture produce and certain other commodities notified by the Central Government and for matters connected there with. CWC is a profit making Public Sector Enterprise (PSE) with authorized capital of Rs.100 crore and paid up capital of Rs. 68.02 crore. CWC formed a separate subsidiary company named ‘Central Railside Warehouse Company Ltd.’ (CRWC) on 10th July 2007 to plan, develop, promote, acquire and operate Railside Warehousing Complexes / Terminals / Multimodal Logistics Hubs on land leased from Railways or acquired otherwise. CRWC is a lean organization with 50 employees and staff of 48 outsourced personnel. Presently, it is operating 20 Railside Warehouses across the country. As on 31st March 2020, the net worth (paid up capital plus free reserves) of the company is Rs. 137.94 crore. CRWC developed specialization, expertise and goodwill in development and operation of RWCs but due to shortage of capital and also due to some of the restrictive clauses in its MoU with Ministry of Railways, its pace of growth was not as expected.
As CWC is the sole shareholder of CRWC and all the assets and liabilities and rights and obligations will be transferred to CWC, there will be no financial loss to either instead it will bring synergy. A separate Division with the name ‘RWC Division’ will be created by CWC for handling operations and marketing of RWCs.