হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী অপদেৎ
ভেক্সিনে দোজ কোতি ২৪.৬৫ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ফংহনখ্রে
ভেক্সিন দোজ কোতি ১.১৯ হেন্না রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা শিজিন্ননবা লৈরি
08 JUN 2021 9:57AM by PIB Imphal
নেসনৱাইদ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকি শরুক অমা ওইনা, ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিনশিং লেম্না ফংহন্দুনা লাক্লি৷ অসিগীসু মথক্তা, ভারত সরকারনা ভেক্সিনশিং অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা দাইরেক্ত প্রোক্যোরমেন্ত লাইনা তৌহন্দুনা লাক্লি৷ লাইচৎ অসি তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র ইন্দুনা থেংননবা অমসুং লাকশিন্ননবগীদমক ভেক্সিন কাপথোকপা অসি ভারত সরকারগী কমপ্রিহেন্সিব স্ত্রাতিজিগী য়াম্না মরু ওইবা পিল্লর অমনি৷
২০২১গী মে ১দগী হৌদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী লিবরেলাইজ অমসুং এসিলিরেতেদ ফেস ৩ স্ত্রাতিজি চৎনবা হৌখ্রে৷
স্ত্রাতিজি অসিগী মখাদা, থা খুদিংগী ওইনা মেনুফেকচরর খুদিংমক্তা সেন্ত্রেল দ্রগ লেবোরেতরী(সি.দি.এল.)না ক্লিয়র তৌরবা ভেক্সিন দোজকি ৫০%দি ভারত সরকারনা লৌশিল্লগনি৷ সরকারনা লৌশিল্লিবা ভেক্সিন অসি মমাংগী মতমদা তৌখিবা মতৌ অদুগুম্না রাজ্য সরকারশিং অসিদা লেম্না ফংহল্লগনি৷
হৌজিক ফাওবদা ভারত সরকারগী(কোস্ত চেনেল ফ্রীদা) অমসুং দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যোরমেন্ত কেতিগোরীগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২৪ হেন্না(২৪,৬৫,৪৪,০৬০) ফংহনখ্রে৷
মসিগী মনুংদা মাংখিবা ভেক্সিন দোজশিং য়াওনা শিজিন্নখিবা ভেক্সিন দোজ অদু পুন্না ২৩,৪৭,৪৩,৪৮৯(ঙসি অয়ুক পুং ৮ ফাওবদা ফংখিবা দাতাগী মতুং ইন্না)৷
হৌজিক হৌজিক রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ১.১৯ হেন্না(১,১৯,৪৬,৯২৫) শিজিন্ননবা লৈরি৷