Cabinet
Cabinet approves Model Tenancy Act for circulation to the States/Union Territories for adoption
02 JUN 2021 12:49PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Model Tenancy Act for circulation to all States / Union Territories for adaptation by way of enacting fresh legislation or amending existing rental laws suitably.
It will help overhaul the legal framework with respect to rental housing across the country, which would help spur its overall growth.
The Model Tenancy Act aims at creating a vibrant, sustainable and inclusive rental housing market in the country. It will enable creation of adequate rental housing stock for all the income groups thereby addressing the issue of homelessness. Model Tenancy Act will enable institutionalisation of rental housing by gradually shifting it towards the formal market.
The Model Tenancy Act will facilitate unlocking of vacant houses for rental housing purposes. It is expected to give a fillip to private participation in rental housing as a business model for addressing the huge housing shortage.

মন্ত্রীমন্দল
স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংদা চৎনহন্নবগীদমক মেদেল তেনেন্সী এক্ত কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীরে
02 JUN 2021 12:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা স্তেত/ য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংদা অনৌবা আইন শেমদুনা নৎত্রগা হান্না লৈরবা ভারা শানবগী আইনশিং চুননা শেমদোক্তুনা চৎনহন্নবগীদমক মেদোল তেনেন্সী এক্ত অয়াবা পীখ্রে‍।
মসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা কা ভারা শানবগী লিগেল ফ্রেমৱর্ক নৌনা শেমদোক্তুনা থুনা চাউখৎপা পুরকপদা মতেং ওইগনি‍।
মোদেল তেনেন্সী এক্ত অসিনা লৈবাকসিদা মশক মচু থোকপা, তুং কোইগদবা অমদি পুম্নমক শুপচিল্লবা রেন্তেল হাউজিংগী কৈথেল অমা শেমগৎনবা পান্দম থম্লি‍। মসিনা শেন্থোক কাঙলুপ খুদিংমক্কী রেন্তেল হাউজিং স্তোক মরাং কায়না শেমগৎপা ঙমহন্দুনা য়ুম লৈতবগী খুদোংচাদবা ৱাফম কোকহনগনি‍। মোদেল তেনেন্সী এক্ত অসিনা রেন্তেল হাউজিংবু ইন্সতিত্যুসনেলাইজ তৌদুনা মওং মরিল নাইবা কৈথেলগী মায়কৈদা পুশিল্লকপা ঙমহনগনি‍।
মোদেল তেনেন্সী এক্ত অসিনা হাঙদুনা লৈবা য়ুমশিং রেন্তেল হাউজিংগীদমক শীজিন্নবা য়াহনগনি‍। মসিনা য়ুম লৈতবগী খুদোংচাদবা চাউনা মায়োক্নরিবা অসি কোকহন্নবা লনাই মীওইশিংনা রেন্তেল হাউজিংবা বিজিনেস মোদেল অমা ওইনা শরুক য়াহনবদা চাউনা কান্নবা পীগনি‍।