মাইন্স মন্ত্রালয়
মাইনগী পি.এস.য়ু.শিংনা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেবকী মায়োক্তা লান্থেংননবা খোঙথাং লৌখৎখ্রে
লায়চৎ অসিনা মায়োক্নহল্লিবা অৱাবশিং লাকশিন্নবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে
16 MAY 2021 5:44PM by PIB Imphal
সরকারগী লৈরিবা মশা পুম্বা কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা অৱাবশিং অসি মায়োক্ননবা থবক কয়া অমা পায়খৎলি। মাইনগী কেন্দ্র মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পব্লিক সেক্তর অন্দর্তেকিং (পি.এস.য়ু.)শিংনা কোরোনাভাইরস অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিদা মমাং থংদুনা থৌদাং কয়া অমা লৌরি। হকশেলগী ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং পাকশন্না ভেক্সিনেসন পাংথোকপা অসিদা অখন্ননা কোবিদ ফেসিলিতীশিং লিংখৎনবা শেলগী মতেং পাংদুনা মাইনগী পি.এস.য়ু.শিংনা লেপ্পা লৈতনা কোবিদ-১৯গী অনিশুবা ৱেব অসি লান্থেংনবদা মতেং কয়া অমা পীরি।
নেস্নেল এলুমিনিয়ম কম্পনী লিমিতেৎ (এন.এ.এল.সি.ও.)না কোবিদ কেয়র সেন্তরগীদমক কোরাপুৎ ওরিশাগী সাহীদ লক্সমন হোস্পিতালদা লুপা করোর ১.১৬কী মতেং পীখি। হায়রিবা অসিনা ওরিশাগী অঙ্গুল দিস্ত্রীক্তকী বনার্পলদা লৈবা আ.এস.আই. হোস্পিতালগী কোবিদ কেয়র সেন্তরদা থাগী ওইনা চাদিং চাওরাক্না লুপা লাখ ৩০গী মতেং পীরি।
এন.এ.এল.সি.ও.না মশাগী য়ুনিৎশিং অমসুং রেসিদেন্সিএল অমদি মনাক নকপা অকোইবদা পাক-শন্না সেনিতাইজেসনগী দ্রাইবশিংশু চৎথখি। ওরিশাগী মফম কয়াদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং পুথোক-পুশিন্দা অপনবা লৈতনবা স্তেত ইম্ম্যুমাইজেসন সেলদা কোবিদ ভেক্সিন (দোজেজদা) ২৫,৭০,০০০ পুবা ঙম্বা রিফ্রিজেরেতর ত্রক অমা কৎখি।
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.17.53 PM
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.17.54 PM
মসিনা স্তেত হেলথ দিপার্তমেন্তদা ভেন্তিলেতর এম্বুলেন্স অনি লৈনবা লুপা করোর ১.১৬কী মতেং পীখি। ভুবনেস্বর ম্যুনিসিপালিতী কোর্পোরেসন (বি.এম.সি.) হোস্পিতালগী দিজিতেল এক্স-রে মেচিনশিং লৈননবা শেলগী তেংবাংশু পীখি। এন.এ.এল.সি.ও.না কোবিদকা মরী লৈনবা চৎন-কাংলোনশিং লেপ্পা লৈতনা ৱেবসাইত, সোসিএল মেদিয়াগী প্লেৎফোর্ম, দিজিতেল দিসপ্লে, বেন্নর অমসুং হোর্দিংশিংদা উৎথোক্লি। হায়রিবা অসিনা কোইনা চৎপা শীন্মী, নোংমগী শুরগা তানবশিংগী কান্ননবা রাসন অমসুং অতৈ পোৎলমশিংশু য়েন্থোকখি।
হিন্দুস্তান কোপ্পর লিমিতেৎ (ঐচ.সি.এল.) য়ুনিৎশিং অসিদা ওক্সীজেন অমসুং হিদাক-লাংথক (ক্যুরেতিব, ইমর্জেন্সী অমসুং প্রিভেন্তিব)কা লোয়নবা ফমুং মরাং-কাইনা থাবা কোবিদ সেন্তরগী মচাক পীখি। মধ্য প্রদেশতা লৈবা মলাঞ্জখন্দ কোপ্পর প্রোজেক্ত (এম.সি.পি.), ঐচ.সি.এল.গী প্লান্তনা কেসশিংগী রেকোর্দ ৱাংনা লৈরিবা অমসুং ওক্সীজেনগী অৱাৎপা লৈরিবা কেন্দাতোলাগী স্তেত এদমিনিস্ত্রেসন্দা মতেং ওইনবা ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতর ১০ পীখি।
রাজস্থানগী খ্রেত্রী কোপ্পর কমপ্লেক্স, ঐচ.সি.এল.গী য়ুনিৎনা হন্দক্তা রাজ্য সরকারগী ব্লোক চীফ মেদিকেল ওফিসরদা ফ্লো মিতর, ত্যুব অমসুং মাস্কা লোয়ননা অথনবা ওক্সীজেন সিলিন্দর অমদি পলস ওক্সীমিতরশিং কৎখি। ঝরখন্দগী ঘাতসিলাদা লৈবা ইন্দিয়ন কোপ্পর কমপ্লেক্স, ঐচ.সি.এল.গী য়ুনিৎতা এমপ্লোয়ি অমসুং লোকেলগী মীয়ামগীদমক ওক্সীজেন য়াওবা ফমুং ৩০গী কোবিদ কেয়র সেন্তর অমা লিংখৎখ্রে।
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.22.54 PM
ঐচ.সি.এল. য়ুনিৎশিংনা রাজ্য এদমিনিস্ত্রেসনশিংগা খুৎশ্নদুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব চাং নাইনা পাংথোক্লি।
ঐচ.সি.এল. না কোবিদ-১৯গী চৎন-লোনচৎশিং এসপ্লোয়িশিং, কন্ত্রেক্ত ৱার্করশিং, সহরগী মীওইশিং লোকেলগী মীওইশিংদা খঙহন্নবা থবক্কী মফমশিং অমসুং মার্কেতকী মফমশিদা চাং নাইনা বেন্নর উৎলি অমসুং পামফ্লেত/এদভাইজরীশিং/সর্কুলারশিং য়েন্থোক্লি। প্লান্তশিং, মাইনশিং অমসুং ওফিসশিং য়াওনা ঐচ.সি.এল. থবক মফমশিংদা থর্মেল স্ক্রীনিং, খুৎ-শা সেনিতাইজেসন তৌবা অমসুং মাইখুম উপ্পানা শোইদনা তৌগদবা ওইরি। মী অমগা অমগগী মরক্তা ফুত ৬ লাপ্না লৈনবা অসি য়াম্না চেকশিন্না চৎনরি অমসুং য়েংশিল্লি। ঐচ.সি.এল.গী প্লান্তশিং, ওফিসশিং য়ুমগী মফমশিংদা সোদিয়ম হাইপোক্লোরাইত্না সেনিতাইজেসন তৌবা চাং নাইনা পাংথোক্লি।
মিনরেল এক্সপ্লোরেসন কোর্পোরেসন লিমিতেৎ (এম.ই.সি.এল.)না মসিগী সি.এস.আর. প্রোগ্রামগী মখাদা, ধার্ৱাদ দিস্ত্রীক্ত (কর্নাতকা)দা ওক্সীজেন কন্সেন্ত্রেতরশিং পীনবা শেলগী তেনবাং পীখি। হায়রিবা অসিদা ওফিসকী অকোইবা অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা বেন্নরশিং অমসুং ফ্লেক্সশিং উৎখি। নাগপুরগী, নাগপুর, অজনি অমসুং ইতৱারি রেলৱে স্তেসন অমসুং আই.আই.এম.গী মফমশিংদা কোবিদ-১৯গা চৎন-কাংলোন অমসুং ভেক্সিনেসন বেন্নরশি, স্তেন্দিজ অমসুং ফ্লেক্সশিং থম্লি।
মরুওইনা, মাইনগী পি.এস.য়ু.শিংনা কোবিদ-১৯গী অহানবা ৱেব অসি লান্থেংননবা মখোয় মখোয়গী মফমশিংদা মমাং থাদুনা লৈরি। এন.এ.এল.সি.ও.না ওরিশাদা নোংমগী ওইবা এমপ্লোইয়িশিংগী তোলোপ লুপা করোর ২.৬ অমা পি.এম.কেয়র ফন্দা, সি.এম.রিলিফ ফন্দা লুপা করোর ২.৬ য়াওনা পুন্না লুপা করোর ১০.২ তেংবাং পীখি। কম্পনি অসিনা ওরিশাগী খাইদোক্তবা কোরাপুত দিস্ত্রীক্তা লৈবা নবারাঙ্গপুরগী কোবিদ-১৯ হোস্পিতালগী অনাবশিংগীদমক ফমুং ২০০ পীখি। ওরিশাগী অঙ্গুলদা এম.অমসুং আর. কমপ্লেক্স, দামনজোদি অমসুং এস.পি. কমপ্লেক্সতা কোবিদ কেয়র সেন্তর অনি-অনি লিংখৎখি।
এম.ই.সি.এল.গী এমপ্লোয়িশিংনা কোবিদ-১৯গীদমক পি.এম.নেস্নেল রিলিফ ফন্দা মখোয়গী নোংমগী তোলোপ অমসুং লুপা করোর ২.০ অমনা পি.এম. কেয়রস ফন্দা তেংবাং পীখি। এম.ই.সি.এল.না রানচিগী দিস্ত্রীক্ত কলেক্তোরেৎতা এম্বুলেন্স অমা খুৎশিন্নখি। ইন্সতিত্যুৎ অমসুং দিগ্নতরী কয়া অমগা খুৎশ্নদুনা চিঞ্জাক ময়োম কয়া অমা অকক্নবা কাংলুপ অমসুং নাগপুরগী সহরশিংদা য়েন্থোকখি। কম্পনি অসিনা ভন্ধারাগী, ওর্দিনান্স ফেক্তরী বোর্দতগী সেনিতাইজর লিতর ৫০০০ অমসুং মাস্ক ২০০০ লৈখি অমসুং নাগপুরগী কল্লেক্তর অমসুং দিস্ত্রীক্ত ওদমিনিস্ত্রেকনগী খুত্থাংদা অমসুং এম.ও.আই.এল. লিমিতেৎকী খুত্থাংদা মাইনিংগী থবক শুবশিংদা য়েন্থোকখি। পি.এস.য়ু. অসিনা নাগপুর দিস্ত্রীক্তকী ধানলাদা লৈবা পব্লিক হেলথ সেন্তরদা শিজিন্নবা নাগপুরগী দিস্ত্রীক্ত হেলথ ওফিসরদা এম্বুলেন্স অমশু কৎখি।

Ministry of Mines
Mines PSUs step up fight against second wave of Covid-19
Numerous measures adopted to tackle the issue arising out of the pandemic
16 MAY 2021 5:44PM by PIB Delhi
All arms of the Government are proactively working to tackle the challenges posed by Covid pandemic. Public Sector Undertakings (PSUs) under the Union Ministry of Mines are also leading from the front and contributing in the fight against coronavirus. From contributing financially towards establishing special dedicated COVID facilities to upgrading their own health infrastructure & conducting mass vaccination, Mines PSUs are continuously working to help fight the second wave of Covid-19.
National Aluminum Company Limited (NALCO) has made a contribution of Rs.1.16 crore to Saheed Laxman Naik Hospital, Koraput Odisha for exclusive Covid Care Centre. It has also contributed towards a Covid Care Centre at ESI HOSPITAL, Banarpal in Angul District of Odisha incurring a monthly expenditure of about Rs. 30 lakhs.
NALCO is also undertaking massive sanitization drives carried out at its units and residential & nearby areas. It has donated a refrigerated truck having a capacity of 25,70,000 Covid vaccine (in doses) to the state immunization cell for smooth transportation of COVID-19 vaccines across Odisha.
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.17.53 PM
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.17.54 PM
It has supported the State Health Department by Rs.1.16 crore for procurement of two Ventilator Ambulances. It has also provided financial support to Bhubaneswar Municipality Corporation (BMC) Hospital for purchase of Digital X-ray machines. NALCO is continuously depicting COVID appropriate behavior on its website, social media platforms, digital displays, banners and hoardings. It has also distributed dry rations and other materials for the benefit of people like migrant workers, daily earners etc.
Hindustan Copper Limited (HCL) unit hospitals are equipped with multi-bedded COVID Centres with oxygen support and medicines (curative, emergency and preventive). Malanjkhand Copper Project (MCP), HCL’s plant in Madhya Pradesh, has provided 10 Oxygen Concentrators to the COVID Centre at Kendatola to help the State Administration combat the shortage of Oxygen and record surge of cases.
Khetri Copper Complex, HCL’s Unit in Rajasthan, has donated oxygen-filled cylinders with flow meter, tubes and masks along with pulse oximeters to the Block Chief Medical Officer of the State Govt. recently. A 30-bedded COVID Care Centre with oxygen support has been established for employees and the local population at Indian Copper Complex, HCL’s Unit in Ghatsila, Jharkhand.
WhatsApp Image 2021-05-16 at 5.22.54 PM
Vaccination drives are organized on a regular basis in HCL Units in collaboration with the State Administration.
HCL extends the knowledge base among individuals about COVID-19 prevention. Banners are displayed and pamphlets/advisories/circulars are distributed on a regular basis at work locations and market areas in HCL Units to make the employees, contract workers, township residents and the local communities aware of COVID-19 appropriate behavior. Thermal Screening, hand sanitization and wearing of face mask is mandatory for entering HCL workplaces including plants, mines and offices. Norm of social distance of six feet (Do Gaj Ki Doori) is being strictly maintained and monitored. Sanitization with Sodium Hypochlorite is carried out on a regular basis in HCL plants, offices and residential areas.
Mineral Exploration Corporation Limited (MECL), under its CSR program, has given financial contribution to the Dharwad district (Karnataka) for the acquisition of Oxygen concentrators. It has also displayed banners & flexes on its office premises and nearby localities. COVID-19 appropriate behavior and vaccination banners, standees & flexes have been put on the Nagpur, Ajni & Itwari Railway stations and IIM, Nagpur.
Notably, the Mines PSUs were also at the forefront in their respective operational areas in the fight against COVID-19 during the first wave. NALCO had made a total contribution of Rs. 10.2 crore towards COVID-19 relief fund which includes Rs.5 crore & one-day salary of employees amounting to Rs.2.6 crore to PM CARES Fund and one-day salary of employees amounting to Rs.2.6 crore to CM’s Relief Fund, Odisha. Company had also funded a 200 bedded exclusive COVID-19 hospital at Nabarangpur for the patients of undivided Koraput district, Odisha. It had also set up two exclusive COVID Care Centres, one each at M&R Complex, Damanjodi and S&P Complex, Angul, Odisha.
MECL employees had contributed their one-day salary to the PM National Relief fund and Rs. 2.0 Crores to the PM CARES fund for COVID-19. MECL had handed over an ambulance to the District Collectorate, Ranchi. In alliance with various institutions and dignitaries, it had distributed food packets to the marginalized community in and around Nagpur city. The company had procured 5000 liters of sanitizers & 2000 masks from Ordnance Factory Board, Bhandara and distributed them to the healthcare professionals through Collector & District Administration, Nagpur and to the mining workers through MOIL Ltd., Nagpur. The PSU had also donated an ambulance to the District Health Officer of Nagpur District for use at the Public Health Centre, Dhanla, Nagpur district.