ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ଇଦ୍-ଉଲ୍-ଫିତର ପୂର୍ବ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଶୁଭେଚ୍ଛା
13 MAY 2021 7:43PM by PIB Bhubaneswar
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ରାମ ନାଥ କୋବିନ୍ଦ ଇଦ୍-ଉଲ୍-ଫିତର ପୂର୍ବ ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ତାଙ୍କ ବାର୍ତ୍ତାରେ କହିଛନ୍ତି, “ଇଦ୍-ଉଲ୍-ଫିତର ଅବସରରେ ମୁଁ ସମସ୍ତ ଦେଶବାସୀ ବିଶେଷ କରି ମୁସଲମାନ ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଓ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଉଛି ।
ପବିତ୍ର ରମଜାନ ମାସରେ, ଲୋକମାନେ ରୋଜା ପାଳନ କରନ୍ତି ଏବଂ ନିୟମିତ ଭାବେ ଆଲ୍ଲାଙ୍କୁ ପ୍ରାର୍ଥନା ଓ ପ୍ରଣାମ କରନ୍ତି । ଇମ-ଉଲ-ଫିତର ପର୍ବର ଶୁଭ ଅବସର, ଯାହା ରମଜାନର ସମାପ୍ତିକୁ ଦର୍ଶାଇବା ସହିତ ଭ୍ରାତୃଭାବ ଓ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟର ଭାବନାକୁ ଦୃଢୀଭୂତ କରିବା ପାଇଁ ଏହାକୁ ଏକ ଉତ୍ସବ ଭାବରେ ପାଳନ କରାଯାଏ । ଇଦ୍-ଉଲ୍-ଫିତର ମଧ୍ୟ ଆମମାନଙ୍କୁ ମାନବ ସମାଜର ସେବାରେ ନିଜକୁ ପୁନଃ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବା ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ଉନ୍ନତି ଆଣିବା ଲାଗି ଏକ ସୁଯୋଗ ଦେଇଥାଏ ।
ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ସମସ୍ତେ ମିଳିମିଶି ନିୟମ ଏବଂ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଅନୁସରଣ କରି କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀକୁ ମୁକାବିଲା କରିବା ଏବଂ ସମାଜ ତଥା ଦେଶର କଲ୍ୟାଣ ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା”
ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ହିନ୍ଦୀ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଖିବାକୁ ନିମ୍ନ ଲିଙ୍କରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ

President's Secretariat
President of India’s Greetings on the eve of Eid-ul-Fitr
13 MAY 2021 7:43PM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind has greeted fellow citizens on the eve of Eid-ul-Fitr.
In his message the President has said, “On the occasion of Eid-ul-Fitr, I extend my best wishes and greetings to all the fellow citizens, especially to the Muslim brothers and sisters.
During the holy month of Ramadan, people observe Roza and offer regular prayers and obeisance to Allah. The auspicious festival of Eid-ul-Fitr, which marks the end of Ramadan, is celebrated as an occasion to strengthen the spirit of fraternity and harmony. Eid-ul-Fitr is also an occasion to rededicate ourselves to the service of humanity and to improve the lives of the people in need.
Let us all resolve to deal with this pandemic of Covid-19 by following all the rules and guidelines and work for the well-being of society and the country.”
Click here to see President's message in Hindi.