Ministry of Civil Aviation
Experimental Drone Flights for Vaccine Delivery
Aim to provide last mile Healthcare access
Telangana Government may start trial by end of this month
ICMR earlier permitted to conduct Feasibility Study of Covid-19 Vaccine Delivery
08 MAY 2021 4:41PM by PIB Delhi
The Government is providing conditional exemption for experimental drone flights for vaccine delivery as part of constant endeavour to enhance the scope of drone usage in the country and assist the nation to fight COVID-19 pandemic.Ministry of Civil Aviation (MoCA) & Directorate General of Civil Aviation (DGCA)have granted conditional exemption to the Government of Telangana for conducting experimental Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) drone flights for delivery of vaccines.Exemption has been grantedfrom Unmanned Aircraft System {UAS) Rules, 2021.
This exemption shall be subject to complete adherence to the conditions and the directions/ exemptions issued (or to be issued in future) by MoCA. This exemption shall be valid for a period of one year from the date of approval of the SOP or until further orders, whichever is earlier.
Last month, the Government of Telangana was granted conditional exemption for conducting experimental delivery of Covid-19 vaccines within Visual Line of Sight (VLOS) Range using drones. To accelerate the drone deployment process to formulate application-based models, the grant has been extended to Beyond Visual Line of Sight (BVLOS). The trials may commence by end of May 2021.
Earlier, the Indian Council of Medical Research (ICMR) was granted conditional exemption last monthfor conducting feasibility study of Covid-19 vaccine delivery using drones in collaboration with IIT Kanpur.
The grant of these permissions is intended to achieve the dual objectives of faster vaccine delivery and improved healthcare access by ensuring primary healthcare delivery at the citizen’s doorstep, limiting human exposure to COVID congested or COVID prone areas through aerial delivery, ensuring access to health care to the last mile, especially in remote areas, possible integration into the middle mile of medical logistics for long range drones and improving medical supply chain, with millions of doses to be transported across India.
One of the conditions for conducting experimental BVLOS drone flights for delivery of vaccines by Government of Telangana is that the maximum permitted height for drone operations is 400 feet Above Ground Level (AGL). It further says that Energy reserve of 15% of flight time should be provisioned for.
Another condition states that the Government of Telangana shall post a Single Point Coordinator (SPC) at Shamshabad ATC for the entire duration of the trial flights to ensure smooth coordination with ATC.
The conditions further mention that Drone operations shall be limited between local sunrise and local sunset. It is stated that Visual Meteorological Conditions (VMC) should prevail at take-off and landing sites. Further, the condition is that weather limitations stipulated by the drone manufacturer shall be complied with.
The conditions specify some requirements to be satisfied for drones used for BVLOS trial flights.It is further stated in the conditions that upon completion of the trials, the Government of Telangana shall submit a detailed Proof of Concept to MoCA and DGCA.
For the order and detailed conditions, please click here.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
ভেক্সিন দেলিভরীগীদমক এক্সপরিমেন্তেল দ্রোন ফ্লাইতশিং
খ্বাইদগী ফবা হেল্থকেয়র এসেস পীনবা পান্দম থম্লি
তেলঙ্গনা সরকারনা থা অসিগী মনুংদা ত্রাইএল হৌরবা য়াই
কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দেলিভরীগী ফিসিবিলিতী স্তদী পাংথোক্নবা আই.সি.এম.আর.না মাংজৌননা অয়াবা পীখ্রে
08 MAY 2021 4:41PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা দ্রোন শিজিন্নবগী চাং হেনগৎননবা অমসুং লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ লান্থেংনরিবা অসিদা মতেং পাংনবগী শরুক অমা ওইনা সরকারনা ভেক্সিন দেলিভরীগীদমক দ্রোন ফ্লাইতশিং শিজিন্নবগী এক্সপরিমেন্ত তৌননবগীদমক কন্দিস্নেল একজেম্পসন পীরি৷ ভেক্সিনশিং দেলিভর তৌবা মতমদা বিয়োন্দ বিজুয়েল লাইন ওফ সাইত(বি.ভি.এল.ও.এস.)দ্রোন ফ্লাইতশিং শিজিন্নবগী এক্সপরিমেন্ত অদু পাংথোক্ননবগীদমক তেলঙ্গনা সরকারনা সিভিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়(এম.ও.সি.এ.) অমসুং দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল ওফ সিভিল এবিয়েসন(দি.জি.সি.এ.)না কন্দিস্নেল একজেম্পসন পীখ্রে৷ একজেম্পসন অদু ২০২১গী অনমেন এয়রক্রাফত সিস্তেম(য়ু.এ.এস.) রুল্সতগী অয়াবা পীখিবনি৷
মসিগী একজেম্পসন অসি এম.ও.সি.এ.না ইসু তৌখ্রবা(নত্রগা মতুং তারকপদা ইসু তৌগদৌরিবা) দাইরেক্সনশিং/একজেম্পসনশিং অমসুং কন্দিসনশিং অদু নিংথিনা ইল্লগনি৷ হায়রিবা একজেম্পসন অসি এস.ও.পি.দগী এপ্রুবেল লৌরকপা নুমিৎ অদুদগী নত্রগা মখাতাবা ওর্দরশিং থোক্ত্রিফাওবদা চহি অমগী ওইনা চৎনরগনি৷
মমাংগী থাদা, দ্রোনশিং শিজিন্নদুনা ভিজুয়েল লাইন ওফ সাইত(ভি.এল.ও.এস.) রেঞ্জকী মনুংদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং এক্সপরিমেন্ত ওইনা দেলিভর তৌননবগীদমক তেলঙ্গনা সরকারদা কন্দিস্নেল একজেম্পসন পীখ্রে৷ এপ্লিকেসন-বেস মোদেলশিং শেম্ননবগীদমক দ্রোন দিপ্লোইমেন্ত প্রোসেস অসি খোঙজেল য়াংনা চৎননবা, গ্রান্ত অসি বিয়োন্দ বিজুয়েল লাইন ওফ সাইত(বি.ভি.এল.ও.এস.)তা পীখ্রে৷ ২০২১গী মে থা ফাওবগী মনুংদা ত্রাইএলশিং হৌরবা য়াই৷
মমাংগী থাদা, আই.আই.তি. কানপুরগা খুৎশম্নদুনা দ্রোনশিং শিজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দেলিভরী স্তদী তৌননবগীদমক ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ(আই.সি.এম.আর.)তা কন্দিস্নেল একজেম্পসন পীখ্রে৷
হায়রিবা পর্মিসনশিং অসিগী গ্রান্ত অসিনা প্রজাশিংদা য়াম্না লাইনা প্রাইমরী হেল্থকেয়র সর্ভিস ফংহন্দুনা, কোবিদ য়াম্না নাবা মফমশিংদা এরিয়েল দেলিভরী তৌদুনা, মরু ওইনা মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা খ্বাইদগী ফবা হেল্থকেযর ফংহন্নবা অমসুং লৈবাক অসি শিনবা থুংনা দোজ মিলিয়ন কয়া পুথোক-পুশিন তৌদুনা মেদিকেল সপ্লাই চেন অসি হেন্না ফহন্দুনা ভেক্সিন দেলিভরী থুনা পাংথোকপা অমসুং হেল্থকেয়র এসেস ইমপ্রুব তৌহনবা হায়বা ওবজেক্তিব অনি অসি ফংবা ঙম্নবা পান্দম থম্লি৷
ভেক্সিন দেলিভর তৌননবগীদমক তেলঙ্গনা সরকারনা বি.ভি.এল.ও.এস. দ্রোন ফ্লাইতশিং এক্সপরিমেন্ত তৌবদা থমখিবা কন্দিসন অমা অদুদি দ্রোনশিংনা খ্বাইদগী ৱাংনা পাইবা য়াবগী অয়াবা অসি লৈমাইদগী ফিৎ ৪০০ ৱাংবা অসিনি৷
অতোপ্পা কন্দিসন অমনা অসুম্না ফোংদোক্লি, এ.তি.সি.গা নিংথিনা চৎমিন্ননবা ফ্লাইতশিং ত্রাইএল তৌরিবা মতম অদুগীদমক তেলঙ্গনা সরকারনা শমশাবদ এ.তি.সি.দা সিঙ্গল পোইন্ত কোওর্দিনেতর(এস.পি.সি.) অমা থাগৎলগনি৷
দ্রোন ওপরেসন তৌরিবা অদু লোকেল সনরাইস অমসুং লোকেল সন্সেতকী মনুংদা পাংথোক্লগনি হায়না কন্দিসন অমনা মখাতানা পল্লি৷ বিজুয়েল মেতিওরোলোজিকেল কন্দিসনশিং(ভি.এম.সি.)না তেক-ওফ অমসুং লেন্দিং সাইতশিং অদুদা য়েংশিল্লগনি হায়না পল্লি৷
বি.ভি.এল.ও.এস. ত্রাইএল ফ্লাইতশিংদা শিজিন্নরিবা দ্রোনশিং অসিনা তঙাই ফদনা ইন্দবা য়াদবা রিক্বেয়রমেন্ত খরা কন্দিসনশিং অসিনা তাক্লি৷ ত্রাইএলশিং অদু হেক লোইশিনবগা তেলঙ্গনা সরকারনা এম.ও.সি.এ. অমসুং দি.জি.সি.এ.দা দিতেল প্রুব ওফ কন্সেপ্ত অমা পীশিনগদবনি হায়না কন্দিসনশিং অসিদা মখাতানা পল্লি৷
ওর্দর অমসুং দিতেল কন্দিসনশিংগীদমক, মফম অসিদা নম্বিয়ু