রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেনা অসম (এন.এফ. রেলৱে)গী গুৱাহাতীদা আইসোলেসন কোচ ২১ অমসুং সিলচরগী মনাক্তা লৈবা বদরপুরদা আইসোসেলন কোচ ২০ পীখ্রে
রেলৱেনা চয়োলগী অহৌবদা সাবরমতী অমসুং চান্দলোদিয়াদা গুজরাৎকী রাজ্য সরকারনা হায়জরকপদগী আইসোলেসন কোচ ১৯ পীখ্রবনি
ফমুং ৩৭৮ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ২১ অমসুং ফমুং ৭০ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ৫সু পলঘর অমসুং জবলপুরদা মথংশিৎনা মথৌ তৌবা হৌখ্রবনি
চায়রাকপা ফমুং ৪৭০০ লৈবা অপুনবা কোবিদ কেয়র কোচ ২৯৮ অসি লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংগী স্তেসন ১৭ হৌজিক লৈরে
কোবিদ কেয়র কোচ ৪৪০০ হেনবদা রেলৱেজনা আইসোলেসন ফমুং ৭০,০০০ ফংহনখ্রে
রেলৱেজনা পাংথোক্লিবা হাইজিন অমসুং কেতরিংগী থবকশিংগী অফবা ফীদবেক কয়া অনাবশিংনা পীনরক্লি
07 MAY 2021 3:37PM by PIB Imphal
কোবিদকী নীংহন্নবা লৈতনা লান্থেংনরিবা অসিদা, রেলৱেজ মন্ত্রালয়না রাজ্যশিংনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না তঙাই ফদবা মফমশিংদা আইসোলেসন কোচ কয়া অথুবা মতমদা থারি অমসুং থবক অসিগীদমক্তা মখোয়গী থৌমী কয়া অমা মথৌ তৌহল্লি। রেলৱেজনা আইসোলেসন য়ুনিৎ ওইনা মথৌ তৌগদবা চাউরাকপা ফমুং ৭০,০০০ লৈবা আইসোলেসন কোচ ৪৪০০ শেম-শাদুনা মীয়ামদা ফংহনখ্রে।
খ্বাইদগী নৌবা পাউ অমদা, অসম রাজ্যনা ইনৌ নৌনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, রেলৱেজনা রেলৱেনা অসম (এন.এফ. রেলৱে)গী গুৱাহাতীদা আইসোলেসন কোচ ২১ অমসুং সিলচরগী মনাক্তা লৈবা বদরপুরদা আইসোসেলন কোচ ২০ পীখ্রে। চয়োল অসিগী অহৌবদসু, সাবরমতী, চান্দলোদিয়া অমসুং দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচ কয়াসু থাখ্রবনি।
রাজ্যশিংনা হায়জরকপগী মতুং ইন্না, তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা ফমুং ৪৭০০ হেন্না লৈবা কোচ ২৯৮ হৌজিক ফাওবগী ওইনা পীখ্রে। গুজরাৎনা খ্বাইদগী নৌনা হায়জরকপদগী, রেলৱেজনা সাবরমতী কোচ ১০ অমসুং চান্দলোদিয়াগী কোচ ৬ পীখ্রে। অতোপ্পা নাকল অমদা, নাগালেন্দ রাজ্যনা হায়জরকপদা, রেলৱেজনা দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচ ১০ থম্বীখ্রে। মেদিকেলগী মীওইশিংগী কোচ অমা থমদুনা ফমুনফ ৭০ লৈবা আইসোলেসন কোচ ৫সু জবলপুরদা থাখ্রে অমসুং মখোয়না হৌজিক মথৌ তৌরি। পলঘর জিলাগী লৈঙাক্লোইশিংগা য়ানবা পুরকপগী মতুং ইন্না, মেদিকেলগী অথুবা অপাম্বা লৈবগীদমক্তা মফম অসিদা কোচ ২১সু মথৌ তৌবা হৌহনখ্রে। মফম কয়া অমদা, হায়রিবা কোচশিং অসিদা ওক্সীজেন সিলিন্দরগী সেৎ ২সু মেদিকেলগী তঙাই ফদবশিং কোকহন্নবগীদমক্তা রাজ্যগী হকশেলগী ওথোরিতীশিংনা থমখ্রে।
দিল্লী, য়ু.পি., মধ্য প্রদেশ অমসুং মহারাস্ত্রাগী রাজ্যশিংদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা থমখিবা কোচশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরিঃ
মহারাস্ত্রাগী নান্দ্রুবারদা মমাংগী নুমিৎ ২নিদা অনৌবা কেস ১০ লাকখি অমসুং মফম অসিগী আইসোলেসন ফেসিলিতী অসিদা হান্ননা লৈখ্রবা অনাবা ১০ দিসচার্জ তৌখ্রে। ফেসিলিতী অসিগী আইসোলেসন য়ুনিত্তা হৌজিক্কী ওইনা অনাবা ২৬ লৈরি। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা ওইনা, রাজ্যগী হেল্থ ওথোরিতীশিংনা মীওই ১১৪ এদমিসন তৌরকখি অমসুং মী ৮৮ দিসচার্জ তৌখ্রে। রেলৱেজনা অজনি ইনলেন্দ কন্তেনর দীপোদা কোবিদ কেয়র কোচ ১১ (কোচ অমনা মেদিকেলগী মীওই অমসুং পোত্থোক থমফগীদমক্তা ওইদুনা) অমগসু পীরকখ্রে অমসুং নাগপুর ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্দা খুৎশিন্নখ্রে। মফম অসিদা অনাবা ৯ লাকখি অমসুং ৬ দিসচার্জ তৌখ্রে।
মধ্য প্রদেশকী রাজ্য সরকারনা কোচ ২ হায়জরকপগী মতুং ইন্না, ৱেস্তর্ন রেলৱেজকী রতলাম দিবিজন্না ইন্দোরগী মনাক্তা লৈবা তিহী স্তেসন্দা অপুনবা ফমুং ৩২০ লৈবা কোচ ২২ থাখ্রে। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, মফম অসিদা অনাবা ১৯ লাকখ্রে অমসুং ১ দিসচার্জ তৌখ্রে। ভোপালদসু কোচ ২০ থারকখি। ফেসিলিতী অসিদা হৌজিক ফাওবগী পাউগী মতুং ইন্না অনাবা ২৮ লাকখি অমসুং ১০ দিসচার্জ তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবগী ওইনা, অনাবা ১৮না ফেসিলিতী অসিদা লৈরি। ফেসিলিতী অসিদা পুন্না ফমুং ৩০২ হাঙদুনা লৈরি।
দিল্লীগী ওইনদি, রেলৱেনা রাজ্য সরকারনা হায়জরকপা ফমুং ১২০০ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ৭৫ পুম্নমক পীখ্রে। শাকুরবস্তীদা কোচ ৫০ অমসুং অনন্দ ভিহার স্তেসন্দা কোচ ২৫ থম্লি। মীওই ৫ লাকখিবদা মখোয় পুম্নমক দিসচার্জ তৌখ্রে। মফম অসিদা হৌজিক ফমুং ১২০০ হাঙলি।
হৌজিক ফাওবদা ফংবগী দেতাগী মতুং ইন্না, মথক্তা পনখ্রিবা রাজ্যশিংনা ফেসিলিতীশিং অসি শিজিন্নদুনা অপুনবা মীওই ১৭৭ এদমিসন তৌখি অমসুং মতুংদা মীওই ১১৭ দিসচার্জ তৌখি। হৌজিক্কী ওইনা, কোবিদ নারবা মীওই ৬০না আইসোলেসন কোচশিং অসি শিজিন্নরি। নোর্থ ফ্রন্তিয়র রেলৱেগী মনুং চনবা অসমগী গুৱাহাতী অমসুং সিলচরগী মনাক্তা লৈবা বদরপুরদা হন্দক্তা পীখিবা ফেসিলিতীশিং য়াওদুনা, ফেসিলিতীশিং অসিদা হৌজিক ফাওবদা চাউরাক্না ফমুং ৪৭০০ হাঙলি।
য়ু.পি.গী ওইনদি, রাজ্য সরকারনা কোচকীদমক্তা হায়জরকপা লৈত্রবসু, ফাইজাবাদ, ভদোহী, ভরানসী, বরেলী অমসুং নাজিবাবাদতা অপুনবা ফমুং ৮০০ লৈদুনা কোচ ১০/১০ (অপুনবা কোচ ৫০) থমখ্রে।

Ministry of Railways
Railway provides 21 Isolation Coaches at Guwahati and 20 Isolation Coaches at Badarpur near Silchar in Assam (N.F. Railway)
Earlier in the week, Railway deploys 19 Isolation Coaches at Sabarmati & Chandlodiya as per demand of State Govt. of Gujarat
21 Covid Care Coaches with 378 beds and 5 Covid Care Coaches with 70 beds capacity were also made functional at Palghar and Jabalpur respectively
A total of 298 Isolation Coaches with nearly 4700 bed capacity in use at 17 stations in different parts of the country now
70,000 Isolation Beds made available by Railways in more than 4400 Covid Care Coaches
Positive feedback being received by patients on the hygiene and catering arrangements done by Railways
07 MAY 2021 3:37PM by PIB Delhi
In the relentless fight against Covid, the Ministry of Railways are taking rapid action to swiftly move Isolation Coaches to places of demand (made by respective states) mobilising workforce and material for this task. The Railways has made available a fleet of more than 4400 Isolation Coaches with around 70,000 beds to serve as Isolation Units.
In the latest update, with latest demands from the State of Assam, Railway has swiftly moved 21 isolation coaches to Guwahati and 20 Isolation Coaches to Badarpur near Silchar in Assam (N. F. Railway). Earlier in the week, Isolation Coaches were deployed at Sabarmati, Chandlodiya and Dimapur respectively.
Accordingly, as per States’ demand, at present 298 coaches have been handed over to various states for Covid care with a bed-capacity of more than 4700 beds. The latest demand came from the State Govt of Gujarat, wherein the Railways have deployed 10 coaches for Sabarmati and 6 coaches for Chandoliya. Alongside, in terms of the demand by the State Govt of Nagaland Isolation Coaches, the Railway worked has positioned 10 Isolation coaches at Dimapur.5 Isolation Coaches having 70 bed capacity with one coach for medical personnel were deployed for Jabalpur and are now functional. 21 Coaches are now made functional for the medical exigencies at Palghar by the Railways in terms of Terms of Agreement with District Authorities. 2 sets of Oxygen Cylinders are also provided in these coaches to meet any exigency by the State Health Authorities in many places.
The updated position of the utility of these coaches positioned in the States of Delhi, UP Madhya Pradesh and Maharashtra are as follows –
At Nandrubar (Maharashtra), 10 new admissions were registered in last two days while 10 patients earlier admitted at this isolation facility discharged. 26 Covid patients are currently in isolation at this facility. Cumulatively upto now, 114 admissions were registered with 88 subsequent discharge of patients by State Health Authorities. The Railway has also positioned 11 covid care coaches (with one coach serving exclusively for medical personnel and supplies) at Ajni Inland Container Depot and handed over to Nagpur Municipal Corporation. 9 patients were admitted and 6 discharged here.
With regard to the demand by the State Govt of Madhya Pradesh for 2 coaches, the Ratlam Division of Western Railway has deployed 22 Coaches with a capacity of 320 beds at Tihi station near Indore. 19 patients are admitted here so far while 1 patient was discharged. At Bhopal, where 20 coaches are deployed. At this facility, there were 28 admissions with 10 patients discharged as per latest data. As on date 18 patients are utilising this facility. 302 beds are available at this facility.
In Delhi, the Railway has catered to the full demand of State Governments’ demand for 75 Covid Care Coaches with a capacity of 1200 beds. 50 coaches are positioned at Shakurbasti and 25 Coaches at Anand Vihar stations. 5 admissions were registered with all discharged. A total of 1200 beds are available here.
The utilisation of these facilities in the above-mentioned states, as per latest records, cumulatively registers 177 admissions with 117 subsequent discharges. Presently 60 Covid patients are utilising the isolation coaches. Around 4700 beds are still available at these facilities including the recent deployment at Guwahati and Badarpur near Silchar in Assam on North-Frontier Railway.
In UP, though coaches have not yet been requisitioned by State Govt, 10 coaches each are placed at Faizabad, Bhadohi, Varanasi, Bareli & Nazibabad totalling to a capacity of 800 beds (50 coaches).