রেলৱে মন্ত্রালয়
গুজরাতকী রা়জ্য সরকারনা অপাম্বা পীরকপগী মতুং ইন্না রেলৱেনা সাবরমতি অমসুং চান্দলোদিয়াদা আইসোলেসন কোচ ১৯ দিপ্লোই তৌখ্রে
জবলপুরদা ফমুং মশীং ৭০ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ৫ থবক হৌখ্রে
নাগালেন্দনা আইসোলোসন কোচ ১০ অমসুং দিমাপুরদা কোচশিং থম্নবগী অপাম্বা পীরক্লি
হৌজিক ভারতকী মফম কয়া অমদা চাওরাক্না ফমুং মশীং ৪০০০ রোম ওইবা আইসোলোসন কোচ ২৩২ শিজিন্নরি
রেলৱেনা শিল-লাংলিবা লু-নানবা অমসুং চান-থক্নবশিং অসিদা অনাবাশিংনা পোজিতিব ফিদবেক ফংলি
04 MAY 2021 7:17PM by PIB Imphal
লেপ্পা লৈতনা চৎথরক্লিবা কোবিদ মায়োক্তা থেংনরিবা লান্থেং অসিদা, রেলৱেজ মিনিস্ত্রীনা থবকশিং অসি অথুবা মতমদা পাংথোক্নবা রাজ্যশিংনা পীরক্লিবা অপাম্বা ৱার-ফুতিং, থবকশিং হৌদোক্নবা অমসুং মচাকশিংগীদমক আইসোলেসন কোচশিং থম্বা হৌখ্রে। রেলৱেজনা আইসোলেসন কোচ ৪০০০ রোম লোয়ননা ফমুং ৬৪০০০ আইসোলেসন য়ুনিৎ ওইনা দিপ্লোই তৌখ্রে। আইসোলেসন কোচশিং অসি ইন্দিয়ন রেলৱে নেতৱার্ক্না অপাম্বা হেক লাকপগা য়াম্না লায়না মফমশিং অদুদা থম্বা য়াগনি। মরী লৈনবা দিস্ত্রীক্ত ওথোরিতীগা লোয়ননা শেয়র রেস্পোন্সিবিলিতীগী অথুবা মেমোরেন্দমগী এগ্রীমেন্ত অমসুং অথুবা থৌরাংগীদমক রেলৱেজনা থবকশিং পায়খৎলি।
হন্দক্তা তৌখিবা অপদেৎতা নাগালেন্দ অমসুং গুজরাতকী রাজ্যশিংনা আইসোলেসন কোচশি থম্নবগী অপাম্বা পীরকপা মতুং ইন্না রেলৱেনা সাবরমতি, চান্দলোদিয়া অমসুং দিমাপুরদা মখোয়গী অপাম্বা কোচশিং পীখ্রে। কোবিদকী শোই-ঙামদবা প্রোতোকোল ঙাক্তুনা, রেলৱেনা স্তেত মেদিকেল পর্সোনেলশিংনা মথৌ তৌবদা হেন্না খুদোং চানবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনরি। মফম খরদা রেলৱে ওথোরিতীনা অনৌবা চৎনবা য়াবা পাম্বৈ হায়বদি স্তেয়র-কেসশিংদা রাম্প হাপচিন্দুনা অনাবশিংনা চৎপদা নুঙাইনবা অমদি অদুদা নত্তনা খুদোংচাবশিং হায়বদি মেক-শীফ তেন্তস, রেলৱে প্লেতফোর্মদা হেন্না ফবা নাইতোম লৈবা য়াবা মফম খাইদোক্তুনা মেদিকেল পর্সোনেলশিংনা কোম্না চৎথোক চৎশিন তৌদুনা সেবা তৌবা অমসুং মসিগী কোবিদ কেয়রগী খুদোংচাবা অসিদা পোৎলম পীবা য়াহল্লি।
মসিগা লোয়ননা, রাজ্যশিংনা পীরকপা অপাম্বগী মতুং ইন্না, রাজ্য কয়া অমদা কোবিদ কেয়রগীদমক চাওরাক্না ফমুং ৪০০০ রোম লৈবা কোচ ২৩২ হৌজিক-হৌজিক্কী ওইনা খুৎশিন্নখ্রে। গুজরাতকী রাজ্য সরকারদগী পীরকপা খ্বায়দগী অনৌবা দিমান্দ ওইনা অহমেদবাদ ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগা লোয়ননা মেমোরেন্দম ওফ এগ্রীমেন্ত মতুং ইন্না রেলৱেজনা সবরমতিদা কোচ ১০ অমসুং চান্দলোদিয়াদা কোচ ৬ দিপ্লোই তৌখ্রে। নাগালেন্দ রাজ্য সরকারনা আইসোলেসন কোচকী মতাংদা পীরকপা দিমান্দগী মতুং ইন্না রেলৱেনা দিমাপুরদা আইসোলেসন কোচ ১০ থমখ্রে। হয়রিবা কোচশিং অসিদা স্তেত হেলথ ওথোরিতীনা অথু-অকাই নংনবা ওক্সীজেন সিলিন্দর সেত ২/২ কোচশিং অসিদা পীরি। জবলপুরদা আইসোলেসন কোচ দিপ্লোই থমদুনা থবক হৌখ্রে। দিস্ত্রীক্ত ওথোরিতীগী অপাম্বা পীরকপগী মতুং ইন্না অথু-অকাই নংনবা আইসোলেসন কোচশিং অসি নান্রুবারদগী পালঘরদা হোংদোরক্লি।
দিল্লী, য়ু.পি., এম.পি. অমসুং মহারাস্ত্র রাজ্যশিংদা কোচশিং অসিগী কান্নবশিং লৈরবশিং মখাদা পীরি-
নন্দ্রুবার (মহারাস্ত্র)দা হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা অনৌবা এদমিসন ৬ রেজিস্তর তৌখি, অনাবা ৫ অমনা দিচার্জ তৌখি। হায়রিবা খুদোংচাবা অসিদা কোবিদকী অনাবা ৩১ হৌজিক নাইতোম লৈরি। অসুম হেনগৎলক্তুনা হৌজিক, স্তেত হেলথ ওথোরিতীনা এদমিসন ৯৫ রেজিস্তর তৌখিবগা লোয়ননা অনাবা ৬০ মতম চানা দিচার্জ তৌখি। রেলৱেনা কোবিদ কেয়র কোচ ১১ (কোচ অমনা মেদিকেল পর্সোনেল অমসুং সপ্লাইগীদমক) অজনি ইন্দলেন্দ কন্তেনর দিপোৎতা থমখ্রে অমসুং নাগপুর ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসন্দা খুৎশিন্নখ্রে।
মধ্য প্রদেশকী রাজ্য সরকারনা কোচশিং ২গী অপাম্বা হারকপদগী, ৱেস্তর্ন রেলৱেগী রাতলাম দিবিজনগী ইন্দোর মনাক্তা লৈবা তিহি স্তেসন্দা ফমুং মশীং ৩২০ লৈবা কোচ ২২ দিপ্লোই তৌখি। হৌজিক ফাওবদা অনাবা ১৭ এদমিৎ তৌখি অদুগা অনাবা ১না দিচার্জ তৌখি। কোচ ২০ দিপ্লোই তৌরিবা ভোপালদা ফমুং ৩০৮গী খুদোংচাবা লৈরি। মসিগী খুদোংচাবা অসিদা খ্বাইদগী অনৌবা দেতাগী মতুং ইন্না অনাবা ২৮ এদমিসন তৌখিবগা লোয়ননা অনাবা ৬ দিচার্জ তৌখি। ফমুং ২৭৫গী খুদোংচাবা মফম অসিদা লৈরি।
দিল্লীদা রাজ্য সরকারনা অপাম্বা পীরক্লিবা ফমুং মশীং ১২০০ লৈবা কোবিদ কেয়র কোচ ৭৫ মপুং ফানা পীখি। কোচ ৫০ অমনা শাকুর্বাস্তিদা অমদি কোচ ২৫ অমনা অনন্দ বিহার স্তেসন্দা থমখি। হৌজিক ফাওবদা এদমিসন ৫ তৌবগা লোয়ননা অনাবা ৩ দিচার্জ তৌখি। ফমুং ১১৯৭ হৌজিকসু লৈরি।
খ্বাইদগী অনৌবা রেকোর্দকী মতুং ইন্না হায়রিবা মথক্তা পল্লিবা রাজ্যশিং অসিদা পীরিবা খুদোংচাবশিং অসি শিজিন্নদুনা এদমিসন ১৪৬ রেজিস্তর তৌখিবগা লোয়ননা মতম চানা ৬৬ অমা দিচার্জ তৌখি। হৌজিক্কী ওইনা কোবিদকী অনাবা ৬৬না আইসোলেসন কোচশিং অসি শিজিন্নদুনা লৈরি। ফমুং ৩৬০০গী মথক্তা খুদোংচাবা মফম অসিদা হৌজিকসু লৈরি।
য়ু.পি.দা রাজ্য সরকারনা কোচশিং অসিগী রিক্বিজিসন পীরক্ত্রবসু ফমুং ৮০০ (কোচশিং ৫০)গী মশীং ওইবা কোচশিং ১০/১০ ফাইজাবাদ, ভাদোহি, বরানাসি, বারেলি অমসুং নাজিবাবাদতা থমখ্রে।

Ministry of Railways
Railway deploys 19 Isolation Coaches at Sabarmati & Chandlodiya as per demand of State Govt. of Gujarat
5 Covid Care Coaches with 70 bed capacity made functional at Jabalpur
Nagaland places demand for 10 Isolation Coaches and for placement of coaches at Dimapur
232 Isolation Coaches with nearly 4000 bed capacity in use in different parts of India now
Positive feedback being received by patients on the hygiene and catering arrangements done by Railways
04 MAY 2021 7:17PM by PIB Delhi
In the relentless fight against Covid, the Ministry of Railways are undertaking movement of Isolation Coaches to places of demand by respective states on a war-footing, mobilising workforce and material for this task through rapid action. The Railways has deployed a fleet of nearly 4000 Isolation coaches with almost 64000 beds to serve as Isolation Units. These Isolation Coaches can be easily moved and positioned at places of demand on the Indian Railways network. Quick memorandum agreement of shared responsibilities and rapid action plans are being worked out by Railways with the respective District Authorities.
In the latest update, with the States of Nagaland and Gujarat seeking Isolation Coaches, the Railway has catered to their demand and positioned the coaches at Sabarmati, Chandlodiya and Dimapur respectively. In keeping with Covid safety protocols, the Railways are also taking utmost efforts to devise ways to facilitate better work-convenience for the State medical personnel on duty. At some locations, the Railway authorities have also provided new logistical solutions like supported ramps on stair-cases for hassle-free transport of sick patients besides facilitative conveniences like make-shift tents, area segregation for better isolation on railway platforms that serve as freeway for movement of medical personnel and supplies in these Covid care facility. It may be pointed out that Railway personnel worked rapidly to rehabilitate some of the ramps on a war-footing.
Accordingly, as per States’ demand, at present 232 coaches have been handed over to various states for Covid care with a bed-capacity of nearly 4000 beds. The latest demand came from the State Govt of Gujarat, wherein the Railways have deployed 10 coaches for Sabarmati and 6 coaches for Chandoliya in terms of Memorandum of Agreement with Ahmedabad Municipal Corporation. In terms of the demand by the State Govt of Nagaland Isolation Coaches, the Railway worked has positioned 10 Isolation coaches at Dimapur. 2 sets of Oxygen Cylinders are also provided in these coaches to meet any exigency by the State Health Authorities in many places. Isolation Coaches were deployed for Jabalpur and are now functional. As per district authorities demand, Isolation Coaches are being shifted from Nanrubar to Palghar to meet exigencies.
The updated position of the utility of these coaches positioned in the States of Delhi, UP MP and Maharashtra are as follows -
At Nandrubar (Maharashtra), in the last few days 6 new admissions were registered, as on date while 5 patients discharged. 31 Covid patients are currently in isolation at this facility. Cumulatively upto now, 95 admissions were registered with 60 subsequent discharge of patients by State Health Authorities. The Railway has also positioned 11 covid care coaches (with one coach serving exclusively for medical personnel and supplies) at Ajni Inland Container Depot and handed over to Nagpur Municipal Corporation.
With regard to the demand by the State Govt of Madhya Pradesh for 2 coaches, the Ratlam Division of Western Railway has deployed 22 Coaches with a capacity of 320 beds at Tihi station near Indore. 17 patients are admitted here so far while 1 patient was discharged. 308 beds are available at this facility At Bhopal, where 20 coaches are deployed. At this facility, there were 28 admissions with 6 patients discharged as per latest data. 275 beds are available at this facility.
In Delhi, the Railway has catered to the full demand of State Governments’ demand for 75 Covid Care coaches with a capacity of 1200 beds. 50 coaches are positioned at Shakurbasti and 25 Coaches at Anand Vihar stations. 5 admissions were registered as on date with 3 patients discharged. 1197 beds are still available.
The utilisation of these facilities in the above-mentioned states, as per latest records, cumulatively registers 146 admissions with 66 subsequent discharges. Presently 66 Covid patients are utilising the isolation coaches. More than 3600 beds are still available at these facilities.
In UP, though coaches have not yet been requisitioned by State Govt, 10 coaches each are placed at Faizabad, Bhadohi, Varanasi, Bareli & Nazibabad totalling to a capacity of 800 beds (50 coaches).