প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ফীভম য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ফীভম য়েংশিনখ্রে
এম্পাৱর্দ গ্রুপ ৩না প্রধান মন্ত্রীদা প্রজেন্তেসন উৎখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রচর খোঙজেল য়াংনা অপগ্রেদ তৌনবা খঙহনখ্রে
27 APR 2021 8:33PM by PIB Imphal
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা ফীভম য়েংশিন্নবা মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোইননা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে। মহাক্না লৈবাক অসিদা ওক্সিজেনগী লৈরিবা চাং, হীদাক-লাংথকশিং, হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনচিংবগা মরী লৈনবা ফীভম য়েংশিনখ্রে।
ওক্সিজেন সপ্লাই হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবা এম্পাৱর্দ গ্রুপনা প্রধান মন্ত্রীদা লৈবাক অসিদা মখোয়না ওক্সিজেন ফংবা অমসুং সপ্লাই তৌবা হেনগৎহন্নবা হোৎনরিবা অসিগী মতাংদা পাউদমখ্রে। মখোয়না রাজ্যশিংদা ওক্সিজেনগী এল্লোকেসন হেনগৎহল্লিবা অসিগী মতাংদা খঙহনখ্রে। লৈবাক অসিদা এল.এম.ও. অসি ২০২০গী ওগস্ততা নোংমদা এম.তি. ৫৭০০ পুথোক্লম্বদগী হৌজিক (এপ্রিল ২৫, ২০২১) এম.তি. ৮৯২২দা হেনগৎহনখ্রে হায়না খন্নখ‌্রে। এপ্রিল ২০২১গী অরোইবা শরুক্তা এল.এম.ও.গী দোমেস্তিক প্রদক্সন অসি নোংমদা এম.তি. ৯২৫০ হেল্লবা য়াই হায়না পান্নরি।
পি.এম.না ওফিসিএলশিংদা রাজ্য সরকারশিংগী খুৎশম্নদুনা অথুবদা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্তশিং মথৌ তৌবা হৌহন্নবা য়াথং পীখ্রে। ওফিসরশিংনা পি.এম.দা মখোয়না রাজ্যশিংদা পি.এস.এ. ওক্সিজেন প্লান্তশিং লিংখৎনবসু থৌগৎলি হায়নসু খঙহনখ্রে।
পি.এম.দা ওক্সিজেন এক্সপ্রেস রেলৱেজ সর্ভিসকী মথৌ তৌরিবা অসিগী মতাংদা লোইননা আই.এ.এফ.না ওক্সিজেন তেঙ্করশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা দোমেস্তিক সোর্তীশিং অমসুং ইন্তরনেস্নেল সোর্তীশিং চৎখিবা অসিগী মতাংদা পাউদমখ্রে।
মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রচর অমসুং কোবিদ মেনেজমেন্তদা থবক তৌরিবা এম্পাৱর্দ গ্রুপনা পি.এম.দা মখোয়না বেদশিং অমসুং আই.সি.য়ু.শিং ফংবা হেনগৎহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা পাউদমখ্রে। মখোয়না শন্দোকপগী চেন অসি থুগাইনবা হোৎনরিবশিংগী মতাংদা পি.এম.দা খঙহনখ্রে। রাজ্যশিংদা মরী লৈনবা এজেন্সীশিংনা কোবিদ মেনেজমেন্তগী মতাংদা অখন্নবা গাইদলাইনশিং অমসুং লালোংশিং অসি নিয়ম চুম্না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা মথৌ তাবগী মতাংদা পি.এম.না অকনবা ৱাফম ফোঙদোকখ্রে।
কম্ম্যুনিকেসন্দা থবক তৌরিবা এম্পাৱর্দ গ্রুপনা পি.এম.দা কোবিদকা মরী লৈনবা চৎন-লোনচৎকী মতাংদা মীয়াম মরক্তা এৱের্নেস হেনগৎহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
মীফম অদুদা কেবিনেৎ সেক্রেতরী, হোম সেক্রেতরী, সেক্রেতরী আর.তি. এন্দ ঐচ., সেক্রেতরী আই. এন্দ বি., সেক্রেতরী ফার্মাকোতিকেল্স, মেম্বর নিতি আয়োগ, দি.জি. আই.সি.এম.আর., সেক্রেতরী বাইওতেক্নোলোজী অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা শরুক য়াখ্রে।

Prime Minister's Office
Prime Minister chairs a high-level meeting to review the Covid-19 related situation in the country
PM reviews availability of medical infrastructure
3 Empowered groups give presentation to PM
PM directs officials to ensure rapid upgradation of health infrastructure
27 APR 2021 8:33PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi chaired a meeting with top officials to review the Covid-19 relation situation in the country. He got an overview on the situation in the country relating to oxygen availability, medicines, health infrastructure, etc.
The Empowered Group working on boosting Oxygen Supply briefed the Prime Minister on the efforts being made to ramp up availability and supply of oxygen in the country. They informed the PM about increasing allocation of Oxygen to states. It was discussed that the production of LMO in the country has increased from 5700 MT/day in August 2020 to the present 8922 MT (on 25th April 2021). The domestic production of LMO is expected to cross 9250 MT/day by the end of April 2021.
PM instructed the officials to work closely with state governments to start the PSA Oxygen plants at the earliest. Officers also apprised the PM that they are encouraging states to also set up PSA Oxygen plants.
PM was briefed about the functioning of the Oxygen Express Railways Service as well as the domestic sorties & international sorties undertaken by IAF to transport oxygen tankers.
The Empowered Group working on Medical Infrastructure and Covid management briefed the PM on efforts being undertaken to ramp up availability of beds and ICUs. They informed the PM on efforts being break the chain of transmission. PM stressed on the need to ensure that specific guidelines and strategies evolved regarding Covid management needs to be properly implemented by the relevant agencies in the States.
The Empowered Group working on communication informed the PM on the efforts being undertaken to improve awareness among people on Covid-related behaviour.
Cabinet Secretary, Home Secretary, Secretary RT&H, Secretary I&B, Secretary Pharmaceuticals, Member NITI Aayog, DG ICMR, Secretary Biotechnology & other senior officers were present in the meeting.