মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ইন্দিয়া অমসুং চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওস্ত্রেলিয়া অমদি ন্যু জিলেন্দগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিংগী অয়াবা পীখ্রে
20 APR 2021 3:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেৎনা ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওস্ত্রেলিয়া অমদি ন্যু জিলেন্দ (সি.এ. এ.এন.জেৎ.)গী মরক্তা নৌনা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)গী অয়াবা পীখ্রে।
চৈথেং-
এম.আর.এ.না মেম্বর, মহৈরোই অমসুং মখোয়গী লুপশিংগী অপাম্বা য়েংলদুনা মখোয় মশেলগী কান্নবা মরী শাগৎহন্নবা অপাম্বা থম্বগা লোয়ননা আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিংদা মখোয়গী থবক তৌবগী পন্থুং হেনগৎহন্নবা খুদোংচাবা পীগনি অমসুং একাউন্তিং ইন্সতিত্যুৎ অনিগী মরক্তা থবক তৌমিন্নবগী লৈরিবা মরীসু ফগৎহল্লগনি হায়বগী থাজবা লৈরি। ইন্সতিত্যুৎ অনি অসিনা মালেমগী ওইবা অকোয়বদা শিনফম অসিনা থেংনরিবা শিংনবা কয়াবু থেংনবদা লুচিংবগী থৌদাং লৌনবা খুদোংচাবসু পীরগনি।
কান্নবা-
ইন্সতিত্যুৎ অনি অসিনা মরী লৈনবদগী ভারতকী চারতর্দ একাউন্তেন্তশিংদা থবক্কী অহেনবা খুদোংচাবা লৈহনবগা লোয়ননা ভারত্তা অহেনবা শেনফম লাকপগী কান্নবশিংসু পীরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলশিং-
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওস্ত্রেলিয়া অমদি ন্যু জিলেন্দ (সি.এ. এ.এন.জেৎ.)গী মরক্তা লৈনরিবা এম.ও.য়ু. অসিনা অমগা অমগগী মহৈগী থাকপু শকখঙগনি অমসুং ইনস্তিত্যুৎ অনি অসিগী মেকানিজম্বু শম্নহন্নবা থৌওং য়াত্তুনা মেম্বরশিংবু অফবা থাক অমদা লৈহনগনি। আই.সি.এ.আই. অমসুং সি.এ. এ.এন.জেৎ.না একাউন্তিংগী লৌশিং, শিনফম অমসুং মহৈ হৈবা হেনগৎহনবা, মখোয়গী মেম্বরশিংগী অপাম্বা হেনগৎহনবা অমসুং ওস্ত্রেলিয়া, ন্যু জিলেন্দ অমসুং ভারত্তা একাউন্তিংগী শিনফম্বু অফবা মওংদা খুমাং চাউখৎহন্নবা অনিমক্কী য়ান্নবা থবক তৌবগী ফ্রেমৱর্ক অমা শেম্বগী পান্দমসু থম্লি।
থবক পাংথোকপগী থৌশিল অমসুং পান্দমশিং-
এম.ও.য়ু. অসিনা লুপ অনি অসিগী তঙাই ফদবা পরিক্ষা, প্রোফেস্নেল প্রোগ্রাম লোইরবা অমসুং থবক তৌবগী এক্সপেরিএন্স লৈরবা তুংদা মেম্বর ওইরবা মশাগী নত্তবা অতোপ্পা লুপকী মেম্বরশিংগী মহৈগী থাকপু শকখঙহনগনি।
বেকগ্রাউন্দ-
ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্ত ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি ভারতকী পারলিয়ামেন্তকী এক্ত অমা ওইরিবা, দি চারতর্দ একাউন্তেন্ত এক্ত ১৯৪৯না লিংখৎপা ভারত্তা লৈরিবা চারতর্দ একাউন্তেন্তশিংগী শিনফম্বু য়েংশিন্নবা লুপ অমনি। চারতর্দ একাউন্তেন্ত ওস্ত্রেলিয়া অমদি ন্যু জিলেন্দ (সি.এ. এ.এন.জেৎ.) অসিনা ওস্ত্রেলিয়া অমসুং ন্যু জিলেন্দগী ইন্সতিত্যুৎ ওফ চারতর্দ একাউন্তেন্তনা ওক্তোবর ২০১৪দা পুল্লবা মতুংদা ওইরকখিবনি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between the Institute of Chartered Accountants of India and Chartered Accountants Australia and New Zealand
20 APR 2021 3:49PM by PIB Delhi
The Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved a fresh Memorandum of Understanding (MoU) between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and Chartered Accountants Australia and New Zealand (CA ANZ).
Impact:
The MRA intends to develop mutually beneficial relationship in the best interest of members, students and their organizations and is expected to provide an opportunity to the ICAI members to expand their professional horizons and to foster working relations between the two accounting institutes. The two accountancy institutes will have an opportunity to play the leadership role in addressing new challenges facing the profession in a globalized environment.
Benefits:
The engagement between the two Institutes is expected to result in greater employment opportunities for Indian Chartered Accountants and also greater remittances back to India.
Details:
The Memorandum of Understanding (MoU) between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) & Chartered Accountants Australia and New Zealand (CA ANZ) would mutually recognize the qualification and admit the Members in good standing by prescribing a bridging mechanism between the two Institutes. The ICAI and CA ANZ aim to establish a mutual co-operation framework for the advancement of accounting knowledge, professional and intellectual development, advancement of the interests of their respective members and contribute positively to the development of the accounting profession in Australia, New Zealand and India.
Implementation strategy and Targets:
The MoU provides for mutual recognition of qualification of members of other body, who have achieved membership by completing the Examination, professional program and practical experience membership requirements of the two parties.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established by an Act of Parliament of India, The Chartered Accountants Act, 1949', to regulate the profession of Chartered Accountancy in India. Chartered Accountants Australia and New Zealand (CA ANZ), emerged from the merger of the Institute of Chartered Accountants in Australia and the New Zealand Institute of Chartered Accountants in October 2014.