ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
কেবিনেৎনা ‘নেস্নেল প্রোগ্রাম ওন হাই ইফিসিএন্সী সোলার পি.ভি. মোদ্যুল’গী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিমগী অয়াবা পীখ্রে
07 APR 2021 3:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দোলনা ন্যু এন্দ রিন্যুএবল ইনর্জী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৪৫০০ চঙদুনা গিগা ৱাৎ (জি.দবল্যু.)কী চাংদা হাই ইফিসিএন্সী সোলার পি.ভি. মোদ্যুল পুথোকপগী পান্দম ফংনবগীদমক্তা হৌদোরকপা ‘নেস্নেল প্রোগ্রাম ওন হাই ইফিসিএন্সী সোলার পি.ভি. (ফোতো ভোলতাইক) মোদ্যুল’গী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিম্বু থবক ওইনা পাংথোকপগী অয়াবা পীখ্রে।
হৌজিক্কী ওইনা সোলার কেপাসিতী হেনগৎহনবা অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী পোত্থোক পুথোকপগী ইন্দস্ত্রীগী সোলার পি.ভি. সেল অমসুং মোদ্যুলশিংগী থবক ওইনা পাংথোকপদা অকক্নবা খরা লৈবনা মীরমদগী পুশিল্লকপা সোলার পি.ভি. সেল অমসুং মোদ্যুলশিংদা য়াম্না চাউনা মীপান তাঙলি। নেস্নেল প্রোগ্রাম ওন হাই ইফিসিএন্সী সোলার পি.ভি. মোদ্যুলনা ইলেক্ত্রিসিতীগুম্বা স্ত্রেতজিক সেক্তরশিংনা মীরমগী পোত্থোক্তা মীপান তাংবা হন্থহনগনি। মসিনা আত্মানির্ভর ভারতকী খোঙথাংবুসু শৌগৎকনি।
সোলার পি.ভি. পুথোকপশিংবু নুং-পান ফাওনা উবা বিদ্দিং তৌবগী থৌওংগী খুত্থাংদা খনগনি। পি.এল.আই. অসি সোলার পি.ভি. পুথোকপগী প্লান্তশিংনা মথৌ তৌবা হৌরবা তুংদা হাই ইফিসিএন্সী সোলার পি.ভি. মোদ্যুল য়োনবগীদমক্তা চহি ৫গী ওইনা পীগনি। পোত্থোক পুথোক্লিবশিংবু সোলার পি.ভি. মোদ্যুলশিংনা হেন্না ফবগীদমক্তা মনা পীগনি অমসুং মখোয়গী পোৎলমশিংবু লৈবাক্কী কৈথেলদগী লৈবগীদমক্তসু মনা পীগনি। মতৌ অসুম্না, মোদ্যুল ইফিসিএন্সী অমসুং লোকেলগী ভেল্যু এদিসন হেনগৎলকপগী মতুং ইন্না পি.এল.আই.গী শেনফমসু হেনগৎলক্কনি।
স্কিম অসিদগী কান্নবা ফংগনি হায়বা থাজবা হীরমশিং মখাদা পীরিঃ
১) পুন্সিল্লবা সোলার পি.ভি. মেন্যুফেকচরিং প্লান্তশিংদা ১০,০০০ এম.দবল্যু.গী কেপাসিতী হেনগৎলকপা,
২) সোলার পি.ভি. মেন্যুফেকচরিং প্রোজেক্তশিংদা লুপা করোর ১৭,২০০গী চাউরাকপা শেনফম হকথেংননা থাদবা,
৩) ‘বেলেন্স ওফ মেতরিএল’গীদমক্তা চহি ৫গী মনুংদা লুপা করোর ১৭,৫০০গী অপাম্বা লৈরকপা,
৪) চাউরাকপা মীওই ৩০,০০০দা হকথেংননা থবক পীবা অমসুং চাউরাকপা মীওই ১,২০,০০০দনা নাকোইননা থবক পীবা,
৫) চহি খুদিংগী ওইনা লুপা করোর ১৭,৫০০গী শেনফমগী পোত্থোক্না মীরমদগী পুশিল্লকপগী মহুৎ শিল্লকপা,
৬) সোলার পি.ভি. মোদ্যুলশিংদা অহেনবা ইফিসিএন্সী ফংনবগীদমক্তা রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্ততা শাফু পীবা।

Cabinet
Cabinet approves Production Linked Incentive scheme 'National Programme on High Efficiency Solar PV Modules'
07 APR 2021 3:54PM by PIB Delhi
The Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the Ministry of New & Renewable Energy's proposal for implementation of the Production Linked Incentive (PLI) Scheme 'National Programme on High Efficiency Solar PV (Photo Voltic) Modules' for achieving manufacturing capacity of Giga Watt (GW) scale in high efficiency solar PV modules with an outlay of Rs.4,500 crore.
Solar capacity addition presently depends largely upon imported solar PV cells and modules as the domestic manufacturing industry has limited operational capacities of solar PV cells and modules. The National Programme on High Efficiency Solar PV Modules will reduce import dependence in a strategic sector like electricity. It will also support the Atmanirbhar Bharat initiative.
Solar PV manufacturers will be selected through a transparent competitive bidding process. PLI will be disbursed for 5 years post commissioning of solar PV manufacturing plants, on sales of high efficiency solar PV modules. Manufacturers will be rewarded for higher efficiencies of solar PV modules and also for sourcing their material from the domestic market. Thus, the PLI amount will increase with increased module efficiency and increased local value addition.
The outcomes/ benefits expected from the scheme are as follows:
1. Additional 10,000 MW capacity of integrated solar PV manufacturing plants,
2. Direct investment of around Rs.17,200 crore in solar PV manufacturingprojects
3. Demand of Rs.17,500 crore over 5 years for 'Balance of Materials',
4. Direct employment of about 30,000 and Indirect employment of about1,20,000 persons,
5. Import substitution of around Rs.17,500 crore every year, and
6. Impetus to Research & Development to achieve higher efficiency in solar PV modules.