ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
୪.୨ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦେଇ ଭାରତ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣରେ ଏକ ରେକର୍ଡ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨.୭ ନିୟୁତରୁ ଅଧିକ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି
20 MAR 2021 11:40AM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-୧୯ ମୁକାବିଲାରେ ଭାରତ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ହାସଲ କରିଛି । ମୋଟ ଟିକାକରଣ ୪ କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଯାଇଛି ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମୋଟ ୬,୮୬,୪୬୯ ସେସନରେ ୪,୨୦,୬୩,୩୯୨ ଜଣଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରେ ଅଛି, ୭୭,୦୬,୮୩୯ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍),୪୮,୦୪,୨୮୫ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ୭୯,୫୭,୬୦୬ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍), ୨୪,୧୭,୦୭୭ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ୍), ୪୫ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ଦୁରାରୋଗ୍ୟରେ ଆକ୍ରାନ୍ତ ୩୨,୨୩,୬୧୨ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀ ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ୧,୫୯,୫୩,୯୭୩ ଜଣ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ଟିକାକରଣ ।
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
77,06,839
48,04,285
79,57,606
24,17,077
32,23,612
1,59,53,973
4,20,63,392
ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନର ୬୩ତମ ଦିବସ (୧୯ ମାର୍ଚ୍ଚ ୨୦୨୧)ରେ ୨୭,୨୩,୫୭୫ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
ଏହା ମଧ୍ୟରେ ୩୮,୯୮୯ ସେସନରେ ୨୪,୧୫,୮୦୦ ଜଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁ (ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍ ) ଏବଂ ୩,୦୭,୭୭୫ ଜଣ ଏଚସିଡବ୍ଲୁ ଓ ଏଫଏଲଡବ୍ଲୁଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇଛି ।
Date: 19th March,2021
HCWs
FLWs
45to<60yearswithCo-morbidities
Over60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
71,651
89,112
1,24,328
2,18,663
4,43,614
17,76,207
24,15,800
3,07,775
୨୦୨୧ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୮ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଦେଶରେ ମୋଟ ୩୯.୩୪ ନିୟୁତ ଲୋକଙ୍କ ଟିକାକରଣ ହୋଇପାରିଛି । ଫଳରେ ଟିକା ପ୍ରଦାନରେ ଭାରତ ବିଶ୍ୱରେ ଦ୍ୱିତୀୟ (ଆମେରିକା ପରେ) ସ୍ଥାନରେ ରହିଛି ।
ମୋଟ ଟିକାକରଣରୁ ୬୦% ହୋଇଛି ଆଠଟି ରାଜ୍ୟରେ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨୭.୨୩ ଲକ୍ଷ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ ୮୦% ହୋଇଛି ୧୦ଟି ରାଜ୍ୟରେ ।
କୋଭିଡ-୧୯ ସ୍ଥିତିକୁ ଦେଖିଲେ ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟ; ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଞ୍ଜାବ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ, ଗୁଜରାଟ ଏବଂ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରୁ ୮୩.୭% ଆସିଛି ଛଅଟି ରାଜ୍ୟରୁ ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ମୋଟ ୪୦,୯୫୩ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୨୫,୬୮୧ ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ପଞ୍ଜାବ ରେ ୨୪୭୦ ଏବଂ କେରଳରେ ୧୯୮୪ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଆଠଟି ରାଜ୍ୟରେ କରୋନାର ଦୈନିକ ମାମଲା ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ପରିଲକ୍ଷିତ ହୋଇଛି । ଏସବୁ ରାଜ୍ୟ ହେଲା; ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ପଞ୍ଜାବ, ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ, ଦିଲ୍ଲୀ, ଗୁଜରାଟ, କର୍ଣ୍ଣାଟକ ଏବଂ ହରିଆନା ।
କେରଳରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ କରୋନା ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଭାରତରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଆଜି ୨,୮୮,୩୯୪ ରହିଛି । ଏହା ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ୨.୫୦% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ ୧୭,୧୧୨ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ୭୬.୨୨% ମାମଲା ଅଛି ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, କେରଳ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ ।
ଭାରତରେ ଏବେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ରହୀିଛି ୧,୧୧,୦୭,୩୩୨ । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ରହିଛି ୯୬.୧୨% । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୨୩,୬୫୨୩ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୧୮୮ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣହାନି ହୋଇଛି ।
ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟରୁ ୮୧.୩୮% ହୋଇଛି ପାଞ୍ଚଟି ରାଜ୍ୟରେ । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ ୭୦ ଜଣଙ୍କ ପ୍ରାଣହାନି ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଞ୍ଜାବରେ ୩୮ ଓ କେରଳରେ ୧୭ ଜଣଙ୍କ ଜୀବନ ଯାଇଛି ।
୧୫ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କୌଣସି କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇନାହିଁ । ଏସବୁ ରାଜ୍ୟ ହେଲା; ଆସାମ, ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ, ଓଡ଼ିଶା, ପୁଡୁଚେରୀ, ଲାକ୍ଷାଦ୍ୱୀପ, ସିକିମ, ଲଦାଖ (କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ), ମଣିପୁର, ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାବେଲି ଏବଂ ଦାମନ ଓ ଡିଉ, ମେଘାଳୟ, ମିଜୋରାମ, ନାଗାଲାଣ୍ଡ, ତ୍ରିପୁରା, ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ ଏବଂ ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ ।

Ministry of Health and Family Welfare
India records a milestone in COVID19 vaccination with administration of over 4.2 cr vaccine doses
More than 2.7 million vaccine doses given in the last 24 hours
Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Madhya Pradesh report a spike in Daily New Cases
20 MAR 2021 11:40AM by PIB Delhi
India has scaled a significant peak in its battle against COVID 19 pandemic. The total vaccination coverage has surpassed 4 crores.
4,20,63,392 vaccine doses have been administered through 6,86,469 sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include 77,06,839 HCWs (1st dose), 48,04,285 HCWs (2nd dose), 79,57,606 FLWs (1st dose) and 24,17,077 FLWs (2nd Dose), 32,23,612 beneficiaries aged more than 45 years with specific co-morbidities (1st Dose) and 1,59,53,973 beneficiaries aged more than 60 years.
HCWs
FLWs
45 to < 60 years with Co-morbidities
Over 60 years
Total
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
2nd Dose
1st Dose
1st Dose
77,06,839
48,04,285
79,57,606
24,17,077
32,23,612
1,59,53,973
4,20,63,392
As on Day-63 of the vaccination drive (19th March, 2021), 27,23,575 vaccine doses were given.
Of the total, 24,15,800 beneficiaries were vaccinated across 38,989 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 3,07,775 HCWs and FLWs received 2nd dose of vaccine.
Date: 19th March,2021
HCWs
FLWs
45to<60yearswithCo-morbidities
Over60years
Total Achievement
1stDose
2ndDose
1stDose
2nd Dose
1stDose
1stDose
1stDose
2ndDose
71,651
89,112
1,24,328
2,18,663
4,43,614
17,76,207
24,15,800
3,07,775
As on 18th March, 2021, the total number of vaccine doses administered all over the country were 39.34 million. This posiitons India at the second place (after the US) in terms of the number of vaccine doses administered by any country.
Eight States, as outlined, account for 60% of the cumulative vaccine doses given so far.
80% of the 27.23 lakh vaccine doses administered in the last 24 hours are from 10 states.
On the status of COVID19, five States of Maharashtra, Punjab, Karnataka, Gujarat and Madhya Pradesh have reported a surge in the COVID daily new cases.
Six states cumulatively account for 83.7% of the new cases reported in the past 24 hours.
40,953 new cases were registered in the last 24 hours.
Maharashtra has reported the highest daily new cases at 25,681. It is followed by Punjab with 2,470 while Kerala reported 1,984 new cases.
A rising trajectory of daily new cases is visible in eight states. These are Maharashtra, Tamil Nadu, Punjab, Madhya Pradesh, Delhi, Gujarat, Karnataka and Haryana.
Kerala is showing a consistently declining trend.
India’s total Active Caseload has reached 2,88,394 today, comprising 2.50% of the total Positive Cases. A net incline of 17,112 cases recorded from the total active caseload in the last 24 hours.
Maharashtra, Kerala and Punjab cumulatively account for 76.22% of India’s total active caseload.
India’s cumulative recoveries stand at 1,11,07,332 today. The national Recovery Rate is 96.12%. 23,653 recoveries were registered in the last 24 hours.
188 deaths were reported in the last 24 hours.
Five States account for 81.38%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70). Punjab follows with 38 daily deaths and Kerala reported17 deaths in the last 24 hours.
Fifteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Assam, Uttarakhand, Odisha, Puducherry, Lakshadweep, Sikkim, Ladakh (UT), Manipur, D&N & D&N, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Tripura, A&N Islands and Arunachal Pradesh.