ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତୀୟ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ପାଇଁ ଚାହିଦା
16 MAR 2021 1:25PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ପ୍ରସ୍ତୁତ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ଯୋଗାଣ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ବିଦୈଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ବିଭିନ୍ନ ରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ଅନୁରୋଧ ଗ୍ରହଣ କରିଛି।
୧୯ ଜାନୁୟାରୀ ୨୦୨୧ ର ପ୍ରେସ ବିଜ୍ଞପ୍ତିରେ କେନ୍ଦ୍ର ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦର୍ଶାଇଛି ଯେ ଭାରତ ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦେଶରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପ୍ରଦାନକାରୀ, ସମ୍ମୁଖ କର୍ମଚାରୀ ଏବଂ ସବୁଠାରୁ ଅଧିକ ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ବର୍ଗଙ୍କ ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ଟୀକାକରଣ ଯୋଜନା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଉଛି । ଟୀକାର ଘରୋଇ ଚାହିଦାକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଭାରତ ଆସନ୍ତା ସପ୍ତାହ ଏବଂ ମାସରେ ପର୍ଯ୍ୟାୟକ୍ରମେ ସହଯୋଗୀ ଦେଶମାନଙ୍କୁ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକା ଯୋଗାଣ ଜାରି ରଖିବ। ଏହା ନିଶ୍ଚିତ କରିବାକୁ ପଡିବ ଯେ ଘରୋଇ ଉତ୍ପାଦକମାନେ ବିଦେଶକୁ ଟୀକା ଯୋଗାଣ ସମୟରେ ଘରୋଇ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଟୀକା ମହଜୁଦ ରଖିବେ ।
କ୍ରମିକ ନଂ
ଦେଶ
ମୋଟ୍ ଯୋଗାଣ(ଲକ୍ଷରେ)
୧
ବାଂଲାଦେଶ
୯୦
୨
ମିଆଁମାର
୩୭
୩
ନେପାଳ
୨୩.୪୮
୪
ଭୁଟାନ
୧.୫
୫
ମାଲଡିଭ୍ସ
୨.୧୨
୬
ମରିସସ୍
୨
୭
ସେଚେଲ୍ସ
୦.୫
୮
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା
୧୨.୬୪
୯
ବାହାରିନ
୧
୧୦
ବ୍ରାଜିଲ
୪୦
୧୧
ମରୋକ୍କୋ
୭୦
୧୨
ଓମାନ
୧
୧୩
ଇଜିପ୍ଟ
୦.୫
୧୪
ଆଲଜେରିଆ
୦.୫
୧୫
ଦକ୍ଷିଣ ଆଫ୍ରିକା
୧୦
୧୬
କୁଏତ୍
୨
୧୭
ୟୁଏଇ
୨
୧୮
ଆଫଗାନିସ୍ତାନ
୯.୬୮
୧୯
ବାର୍ବାଡୋସ
୧
୨୦
ଡୋମିନିକା
୦.୭
୨୧
ମେକ୍ସିକୋ
୮.୭
୨୨
ଡୋମିନିକାନ ରିପ୍ଲବିକ
୦.୫
୨୩
ସାଉଦି ଆରବ
୩୦
୨୪
ସାଲଭାଡୋର
୦.୨
୨୫
ଆର୍ଜେଣ୍ଟିନା
୫.୮
୨୬
ସର୍ବିଆ
୧.୫
୨୭
ୟୁଏନ୍ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀ
୧
୨୮
ମଙ୍ଗୋଲିଆ
୧.୫
୨୯
ୟୁକ୍ରେନ
୫
୩୦
ଘାନା
୬.୫୨
୩୧
ଆଇଭରୀ କୋଷ୍ଟ
୫.୫୪
୩୨
ଏସ୍ଟି. ଲୁସିଆ
୦.୨୫
୩୩
ଏସ୍ଟି. କିଟ୍ସ ଆଣ୍ଡ ନେଭିସ
୦.୨
୩୪
ଏସ୍ଟି. ଭିନ୍ସେଣ୍ଟ ଆଣ୍ଡ ଗ୍ରେନାଡେନିସ
୦.୪
୩୫
ସୁରିନେମ
୦.୫
୩୬
ଆଣ୍ଟିଗୁଆ ଆଣ୍ଡ ବାରବୁଡା
୦.୪
୩୭
ଡିଆର କଙ୍ଗୋ
୧୭.୬୬
୩୮
ଆଙ୍ଗୋଲା
୬.୨୪
୩୯
ଗାମ୍ବିଆ
୦.୩୬
୪୦
ନାଇଜେରିଆ
୩୯.୨୪
୪୧
କାମ୍ବୋଡିଆ
୩.୨୪
୪୨
କେନିଆ
୧୧.୨
୪୩
ଲେସ୍ଥୋ
୦.୩୬
୪୪
ରାୱଣ୍ଡା
୨.୯
୪୫
ସାଓ ଟୋମେ ଆଣ୍ଡ ପ୍ରିନ୍ସିପ
୦.୨୪
୪୬
ସେନିଗାଲ
୩.୪୯
୪୭
ଗୁଆଟେମାଲା
୨
୪୮
କାନାଡା
୫
୪୯
ମାଲି
୩.୯୬
୫୦
ସୁଡାନ
୮.୨୮
୫୧
ଲିବେରିଆ
୦.୯୬
୫୨
ମାଲାୱି
୩.୬
୫୩
ଉଗାଣ୍ଡା
୯.୬୪
୫୪
ନିକାରାଗୁଆ
୨.୦୦
୫୫
ଗୁଆନା
୦.୮
୫୬
ଜାମାଇକା
୦.୫୦
୫୭
ୟୁକେ
୫୦.୦୦
୫୮
ଟୋଗୋ
୧.୫୬
୫୯
ଡିଜୁବୌଟି
୦.୨୪
୬୦
ସୋମାଲିଆ
୩.୦୦
୬୧
ସେଇରା ଲିଓନ
୦.୯୬
୬୨
ବେଲିଜେ
୦.୨୫
୬୩
ବୋଟସ୍ୱାନା
୦.୩୦
୬୪
ମୋଜାମ୍ବି
୪.୮୪
୬୫
ଇଉଥୋପିଆ
୨୧.୮୪
୬୬
ତାଜାକିସ୍ତାନ
୧.୯୨
୬୭
ବେନିନ
୧.୪୪
୬୮
ଏସ୍ୱାଟିନି
୦.୨୦
୬୯
ବାହାମାସ
୦.୨୦
୭୦
କେପ୍ ଭେରଡେ
୦.୨୪
ମୋଟ
୫୮୩.୮୫
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅଶ୍ୱିନୀ କୁମାର ଚୌବେ ଆଜି ରାଜ୍ୟସଭାରେ ଏକ ଲିଖିତ ଉତ୍ତରରେ ଏହା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ।

Ministry of Health and Family Welfare
Demand for Indian COVID-19 Vaccines
16 MAR 2021 1:25PM by PIB Delhi
Ministry of External Affairs has received several requests for the supply of Indian manufactured COVID-19 vaccines from various foreign countries.
In its Press Release of 19 January 2021, Ministry of External Affairs had stated that "Immunization programme is being implemented in India, as in other countries, in a phased manner to cover the healthcare providers, frontline workers and the most vulnerable. Keeping in view the domestic requirements of the phased rollout, India will continue to supply COVID-19 vaccines to partner countries over the coming weeks and months in a phased manner. It will be ensured that domestic manufacturers will have adequate stocks to meet domestic requirements while supplying abroad.”
S.No
Country
Total Supplies so far (in Lakhs)
1.
Bangladesh
90
1.
Myanmar
37
1.
Nepal
23.48
1.
Bhutan
1.5
1.
Maldives
2.12
1.
Mauritius
2
1.
Seychelles
0.5
1.
Sri Lanka
12.64
1.
Bahrain
1
1.
Brazil
40
1.
Morocoo
70
1.
Oman
1
1.
Egypt
0.5
1.
Algeria
0.5
1.
South Africa
10
1.
Kuwait
2
1.
UAE
2
1.
Afghanistan
9.68
1.
Barbados
1
1.
Dominica
0.7
1.
Mexico
8.7
1.
Dominican Republic
0.5
1.
Saudi Arabia
30
1.
El Salvador
0.2
1.
Argentina
5.8
1.
Serbia
1.5
1.
UN Health workers
1
1.
Mongolia
1.5
1.
Ukraine
5
1.
Ghana
6.52
1.
Ivory Coast
5.54
1.
St. Lucia
0.25
1.
St. Kitts & Nevis
0.2
1.
St. Vincent & Grenadines
0.4
1.
Suriname
0.5
1.
Antigua & Barbuda
0.4
1.
DR Congo
17.66
1.
Angola
6.24
1.
Gambia
0.36
1.
Nigeria
39.24
1.
Cambodia
3.24
1.
Kenya
11.2
1.
Lesotho
0.36
1.
Rwanda
2.9
1.
Sao Tome & Principe
0.24
1.
Senegal
3.49
1.
Guatemala
2
1.
Canada
5
1.
Mali
3.96
1.
Sudan
8.28
1.
Liberia
0.96
1.
Malawi
3.6
1.
Uganda
9.64
1.
Nicaragua
2.00
1.
Guyana
0.8
1.
Jamaica
0.50
1.
UK
50.00
1.
Togo
1.56
1.
Djibouti
0.24
1.
Somalia
3.00
1.
Seirra Leone
0.96
1.
Belize
0.25
1.
Botswana
0.30
1.
Mozambique
4.84
1.
Ethiopia
21.84
1.
Tajikistan
1.92
1.
Benin
1.44
1.
Eswatini
0.20
1.
Bahamas
0.20
1.
Cape Verde
0.24
TOTAL
583.85
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh. Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the RajyaSabha here today.