ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
‘ଆଜାଦୀ କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ’ର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ଆସନ୍ତାକାଲି ସାବରମତୀରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବାକୁ ଥିବା ଦାଣ୍ଡି ପଦଯାତ୍ରାକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ, ପଦଯାତ୍ରାର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ସିଂ ପଟେଲ
11 MAR 2021 5:17PM by PIB Bhubaneswar
ଗୌରବପୂର୍ଣ୍ଣ ‘ଆଜାଦୀର ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ’ (India@75)ର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସଂସ୍କୃତି ଓ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରୀ (ସ୍ୱାଧୀନ ଦାୟିତ୍ୱ) ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ସିଂ ପଟେଲ ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୧ରେ ଅହମ୍ମଦାବାଦର ସାବରମତୀ ଆଶ୍ରମରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବାକୁ ଥିବା ପଦଯାତ୍ରାର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସବୁଜ ପତାକା ଦେଖାଇ ପଦଯାତ୍ରାର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେଶ୍ରୀ ପଟେଲ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକର ୮୧ ଜଣ ସାମାଜିକ କାର୍ଯ୍ୟକର୍ତ୍ତାଙ୍କ ସହିତ ପ୍ରଥମ ୭୫ କିମି ପଦଯାତ୍ରାର ନେତୃତ୍ୱ ନେବେ, ଯାହାକି ୧୬ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ଗୁଜରାଟର ନଡ଼ିୟାଦରେ ପହଞ୍ଚିବ। ଗାନ୍ଧୀଜୀ ଲବଣ ଆଇନ ବିରୋଧରେ ୮୧ ଜଣ ପଦଯାତ୍ରୀଙ୍କ ସହିତ ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୯୩୦ରେ ସାବରମତୀ ଆଶ୍ରମରୁ ଦାଣ୍ଡି ମାର୍ଚ୍ଚ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ।
ପଦଯାତ୍ରା ସମୟରେ, ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରୀ ରାତ୍ରିରହଣୀ ସ୍ଥଳରେ ପଦଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କ ସହିତ ସାରା ରାତି ରହିବେ ଏବଂ ପରଦିନ ପଦଯାତ୍ରା ପୁଣିଥରେ ଆରମ୍ଭ ହେବ। ଶ୍ରୀ ପଟେଲ ରାତ୍ରି ରହଣୀ ସ୍ଥାନରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଭେଟିବେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ସହିତ ଆଲୋଚନା କରିବେ। ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ସାବରମତୀରୁ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଏହି ପଦଯାତ୍ରା ୧୬ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ନଡ଼ିୟାଦରେ ପହଞ୍ଚିବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜାରି ରହିବ। ସେହିପରି, ଗୁଜରାଟର ୮୧ ଜଣ ଯୁବକମାନଙ୍କର ଏକ ଦଳ ମଧ୍ୟ ୧୨ ମାର୍ଚ୍ଚରେ ସାବରମତୀର ପଦଯାତ୍ରା ଆରମ୍ଭ କରିବ ଏବଂ ଏହି ପଦଯାତ୍ରୀମାନେ ଦାଣ୍ଡି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯିବେ।

Ministry of Culture
Shri Prahlad Singh Patel will lead the Dandi Padyatra to be flagged off by the Prime Minister tomorrow from Sabarmati Ashram on the beginning of glorious ‘Azadi Ka Amrut Mahotsav’
11 MAR 2021 5:17PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Culture & Tourism (Independent Charge) Shri Prahlad Singh Patel will lead the Padyatra (Freedom March)from Sabarmati Ashram, Ahmedabad on 12th March 2021on the beginning of glorious ‘Azadi Ka Amrut Mahotsav’ (India@75).The padyatra will be flagged off by the Prime Minister Shri Narendra Modi. Shri Patel will lead the first 75 Kilometer of Padyatra with 81 social workers from different states till 16th March at Nadiad, Gujarat. It was on 12th March, 1930 that Gandhiji began the Dandi March from Sabarmati Ashram against the Salt Laws along with 81 padyatris.
During the Padyatra, the Culture Minister will stay overnight with the Padyatris at the place of night halt and the Padyatra will start from the same place the next day. Shri Patel will meet and interact with the local people at the place of night stay. Starting from Sabarmati on March 12, this march will continue till it reaches Nadiad on March 16. Similarly, a group of 81 youths from Gujarat will also start a padyatra from Sabarmati on March 12 and these padyatris will go upto to Dandi.