প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং স্বুইদেনগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী স্তেফেন লোফভেনগী মরক্তা ভর্চুএল সমিৎ
04 MAR 2021 6:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শ্বেদেন কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী স্তেফান লোফভেনগা লোয়ননা ২০২১গী মার্চকী ৫দা ভর্চুএল ওইনা উন্নগনি।
হায়রিবা অসি ২০১৫গী হেক মতুংদা লুচিংবা অনি অসিগী মঙাশুবা উন্নবনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০১৮গী এপ্রিলদা ভারতকী অহানবা নোর্দিক সম্মিত্তা স্তোকহোল্মদা চৎখি। প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রী স্তেফান লোফভেন্না ২০১৬গী ফেব্রুৱারীদা মরুওইবা মেক ইন ইন্দিয়া ৱীক্কীদমক ইন্দিয়াদা লাকখি।মমাংদা লুচিংবা অনি অসিনা ২০১৫গী সেপ্তেম্বরদা পাংথোকপা য়ু.এন. জেনেরেল এসেমব্লিগী মরক্তা থেংনখি। ২০২০গী এপ্রিলদা প্রধান মন্ত্রী অনিনা কোবিদ-১৯গী লায়চৎ অসিগী মতাংদা হেনগৎলক্লিবা ফিবম অসিদমক খন্ননবা তেলেফোন্দা ৱারী শান্নখি। মখা তানা, মখোয়গী মেজেস্তিশিং মদুদি কার্ল ১৬ গুস্তাফ অমসুং মহারানী সিলভিয়ানা ২০১৯গী দিসেম্বরদা ইন্দিয়াদা লাক্লমখি।
ভারত অমসুং শ্বেদেন অনিগী মরক্তা দেমোক্রেসি, নিংতম্বা, প্লুরালিজম মালেমগী ওইবা চৎনবা অসিদা য়াম্না ফবা মরী লৈনৈ। লৈবাক অনিনা ললোল ইতিক অমসুং ইনভেসমেন্ত, অনৌবা পুথোকপা, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি লোয়ননা রিসর্স অমসুং দিবলপমেন্তদা য়াম্না নক্নবা মরী লৈনৈ। চাওরাক্না শ্বেদেনগী কম্পনি ২৫০রোম ইন্দিয়াগী মফম কয়া অমদা হায়বদি হকশেল অমসুং পুন্সিগী ওইবা সাইন্সশিং, ওতো ইন্দস্ত্রী, ক্লিন তেক্নোলোজি, দিফেন্স, হেভী মেচিনরি অমসুং মচাকশিং অসিদা মপুং ফানা থবক তৌরি। ভারতকী কম্পনি ৭৫ রোম শ্বেদেন্দশু মপুং ফানা থবক তৌরি।
উন্নবগী থৌরম অসিদা, লুচিংবা অনি অসিনা নাকন অনিগা মরীদা লৈরিবা পুম্বদা খুমাং চাওশিন্না ৱারী শান্নগনি অমসুং কোবিদ গী এরা মতুং অসিদা মফমগী ওইবা অমসুং মালেমগী ওইবা হিরম কয়াদা মখা তানা মপাঙ্গল কনখৎনবা মিয়েং থমগনি।

Prime Minister's Office
Virtual Summit between Prime Minister Shri Narendra Modi and Sweden's Prime Minister H.E. Mr. Stefan Löfven
04 MAR 2021 6:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will hold a Virtual Summit with Prime Minister of the Kingdom of Sweden H.E. Stefan Löfven on 5th March, 2021.
This will be the fifth interaction between the two leaders since 2015. Prime Minister Shri Narendra Modi had visited Stockholm in April, 2018 for the First India Nordic Summit. Prime Minister H.E. Stefan Löfven had visited India in February, 2016 for the special Make in India week. Earlier, the two leaders had met on the sidelines of the UN General Assembly in September, 2015. In April, 2020, the two Prime Ministers had a telephonic conversation to discuss the situation arising out of the Covid-19 pandemic. In addition, Their Majesties Carl XVI Gustaf and Queen Silvia of Sweden had visited India in December, 2019.
India and Sweden have warm and friendly relations based on shared values of democracy, freedom, pluralism and rules-based international order. Both countries have very close cooperation in the areas of trade and investment, innovation, science & technology as well as research and development. Around 250 Swedish companies are actively operating in India in various sectors such as health & life sciences, auto industry, clean technology, defence, heavy machinery & equipment. Around 75 Indian companies are also active in Sweden.
During the Summit, the two leaders will hold comprehensive discussions on the entire spectrum of the bilateral relations and exchange views on regional and global issues including further strengthening of cooperation in the post COVID era.