রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না নেস্নেল হাইৱেশিংগীদমক রেতিং মেকানিজম থাদোকখ্রে
হৌজিক চৎলিবা ফাইনান্সিয়েল চহী অসিদা চাওরাক্না নোংমদা কি.মি. ৩৫গী চাংদা শেম-শাদুনা এন.ঐচ. কি.মি. ১১,০০০ হেন্না শেমখ্রে
বেলেন্স পেরিয়র্দ অসিদা লম্বী শেম-শাবগী খোঙজেল অসি হেনগৎহনদুনা নোংমদা কি.মি. ৪০গী চাংদা শেম্বা গদকরিনা পাম্লি
01 MAR 2021 6:38PM by PIB Imphal
তোল প্লাজা ৩৪৩ মনুং চন্দুনা মপুং ফানা শাবা লোইশিনখ্রবা কি.মি. ১৮,৬৬৮ শাংবা ৪/৬ লেন এন.ঐচ.গী রেতিং অদু রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী মন্ত্রালয়না থাদোরকখ্রে৷ মসিগী থবক অসি এন.ঐচ.এ.আই.না এম.ও.আর.তি.ঐচ.কী মখাদা পাংথোকখিবনি অমসুং মসিনা রোদ য়ুজরশিং অসিগীদমক মহাক্কী একাউন্তেবিলিতী অসি হেন্না ইমপ্রুব তৌনবা ইনিসিয়েতিব লৌখৎখ্রে৷ পব্লিক সর্ভিসেস্কী ক্বালিতী অসি হেন্না ফহন্নবগী মংলান অসিগা লোইননা মসিগী ইনিসিয়েতিব অসি লৌখৎখিবনি৷ হাইৱে য়ুজরশিং অসিগী মাইকৈদগী য়েংলগা হাইৱে রেতিংগী মরু ওইবা ওবজেক্তিব অদুদি “স্ত্রেস ফ্রী ওইবা এনবাইরোনমেন্তদা অতেনবা মতমদা মেক্সিমম সেফতী লৈহনবা” অসিনি৷
হাইৱেগী তোল প্লাজা খুদিংমক মরু ওইবা ক্রাইতরিয়া অহুমদা মখা পোল্লি, মখোয়শিং অদুদি ইফিসিয়েন্সী, সেফতী অমসুং য়ুজর সর্ভিসেস অসিনি৷ মসিগী ক্রাইতরিয়াশিং অসি মখাতানা পেরামিতর পুন্না ৩৯ থোক্না খায়দোকই, মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি এবেরেজ স্পিদ, রোদ কন্দিসন, পব্লিক্কী ফেসিলিতী খুদম ওইনা ভি.য়ু.পি./পি.য়ু.পি./এফ.ও.বি., সর্ভিস রোদ, এক্সিদেন্তশিং, ইন্সিদেন্ত রেস্পোন্স তাইম, ৱেসাইত এমিনিতীশিং, জেনেরেল ক্লিনিনেস অসিনচিংবনি৷ মসিগী ক্রাইতরিয়াশিং অসি এম.ও.আর.তি.ঐচ./জি.ও.আই.না ফাইনেল এপ্রুবেল পীদ্রিঙৈগী মমাংদা এন.ঐচ.এ.আই. অমসুং এম.ও.আর.তি.ঐচ.তা য়াম্না কুপথনা খন্ন-নৈনরবা মতুংদা মসিগী ক্রাইতরিয়া অসি শেমখিবনি৷ য়ুজরশিংগী মাইকৈদগী য়েংলগা হাইৱেশিংগী পর্ফোমেন্স লেপ্লিবা অসিগুম্বা ক্রাইতরিয়া অসি মমাংগী মতমদা মালেম অসিদা অমুক্তা ফাওবা শেমখিদ্রি৷
মন্ত্রালয় অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা তোল প্লাজাশিং য়েংশিনবা হৌখ্রে৷ মসিনা এনালাইতিক্স কয়া অমগা অমসুং দিসিজন থুনা লৌবা ঙম্বা আউতপুতশিং অসিগা লোইননা সেন্ত্রেল মোনিতরিং সিস্তেম শিজিন্নদুনা তোল প্লাজাশিং/সিতী রোদশিং/হাইৱেশিং অসিদা লৈরিবা ত্রাফিক কঞ্জেসন প্রোব্লেম অসি ইমপ্রুব তৌহনবদা মতেং ওইরগনি৷
হায়রিবা তেক্নোলোজীশিং অসি শিজিন্নদুনা লম্বী শেম্বদা অমসুং মেনেজমেন্তদা লৈরিবা লুকেনি অদু খন্দোকপা ঙমহল্লগনি হায়না রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজকী কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা ফোংদোকখ্রে৷ মসিনা অরানবশিং অদু য়াম্না লাইনা অমসুং থুনা চুমথোকপা ঙম্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
হন্দক্কী চহী অসিদা কি.মি. ১১,০৩৫ শাংবা এন.ঐচ. লম্বী শেম-শাবা লোইখ্রে, লম্বী শেম্বগী খোঙজেল অসি নোংমদা কি.মি. ৩৫গী চাং ওই হায়না মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ চৎলিবা ফাইনান্সিয়েল চহী অসিগী লেমহৌরিবা থাশিং অসিদা লম্বী শেম-শাবগী খোঙজেল অসি হেনগৎহনদুনা নোংমদা কি.মি. ৪০গী চাংদা শেম-শাবা মন্ত্রী অসিনা পাম্লি৷

Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH releases Rating mechanism for National Highways
Over 11,000 km NHs constructed during the current financial year at an average of 35 kms per day
Gadkari wows to increase pace of road construction in the balance period to achieve rate of 40 kms per day
01 MAR 2021 6:38PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has released the ratings for 18,668 km of completed 4/6 lane NH stretches covering 343 toll plazas. This has been done by NHAI under MoRTH, which has taken initiative to improve its accountability towards road users, who pay user fee for use of developed National Highways. This initiative has been taken as per vision of improving the quality of public services. The fundamental objective of highway rating is “Minimum time with maximum safety in stress free environment” from highway users’ perspective.
Each toll plaza of highway is judged based on three major criteria viz. Efficiency, Safety and and User Services. These criteria are further divided into a total of 39 parameters which include average speed, road condition, facility for public like VUP/ PUP/ FOB, service road, delay at toll plaza, accidents, incident response time, wayside amenities, general cleanliness, etc. These criteria were framed after detailed studies held in NHAI & MoRTH before its final approval by MoRTH/ GOI. No such criteria has been developed across the Globe in the past which evaluates the performance of highway from the users’ perspective.
The Ministry has also begun real-time monitoring of toll plazas across the country. It is a simple help to improve traffic congestion problem at toll plazas/ city roads/highways by using central monitoring system along with bundle of analytics and quick decision-making outputs. This is eventually likely to facilitate saving the Commute Time, Improve Customer Experience, Save Fuel Wastage Cost and Reduce Carbon Footprint. It uses several technologies like Satellite Imagery, GIS, Remote Sensing along with a proprietary algorithm to remotely monitor the congestion status of the roads. The frequency sample of data can be as low as even 1-5min depending upon the requirements.
Speaking on the occasion, Union Minister for Road Transport and Highways Shri Nitin Gadkarui said, with these technologies on ground, it will be possible to identify the lacunae in road construction andf management. It will be easier to rectify the faults in a speedier way, he said. With road safety in the priority, this will be helpful in mitigating the faulrts. He said, IIT and Engineering students will be trained and involved in this exercise. He said, FASTag issues are initial problems, and they are being solved gradually.
The Minister informed that 11,035 km of NH have been constructed during theis year, which represents a rate of 35 kms per day. The Minister reiterated his resaolve to achieve the rate of 40 km per day within the balance moinths of this financial year.