কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভারতকী মর্চেন্দাইস ত্রেদঃ ফেব্রুৱারী, ২০২১গী প্রিলিমিনরী দেতা
ফেব্রুৱারী, ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস এক্সপোর্ত অসি ফেব্রুৱারী, ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.৭৪ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.৬৭ ওইদুনা চাদা ০.২৫ হেন্থখি
ফেব্রুৱারী, ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস ইম্পোর্ত অসি ফেব্রুৱারী, ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩৭.৯০ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪০.৫৫ ওইদুনা চাদা ৬.৯৮ হেনগৎখি
ফেব্রুৱারী, ২০২০দা লৈখিবা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১০.১৬কা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী, ২০২১দা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১২.৮৮ লৈদুনা চাদা ২৫.৮৪ হেনগৎতুনা ভারতনা নেৎ ইম্পোর্তর অমা ওইখি
ফেব্রুৱারী, ২০২১দা লৈখিবা নন পেত্রোলিয়ম অমসুং নন-জেম অমসুং জ্বেল্লরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি ফেব্রুৱারী, ২০২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২১.২৮গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.৪৮ লৈদুনা চাদা ৫.৬৫গী পোজিতিব গ্রোথ লৈখি
ফেব্রুৱারী, ২০২১দা লৈখিবা নন ওইল অমসুং নোন-গোল্দ ইম্পোর্তনা ফেব্রুৱারী, ২০২০গী য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.২১গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৩.৮৫ লৈদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ৭.৪০ লৈখি
ফেব্রুৱারী, ২০২০গা চান্দম্নবদা ফেব্রুৱারী, ২০২১দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক
02 MAR 2021 2:32PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারী ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস এক্সপোর্ত অসি ফেব্রুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. ২৭.৭৪ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.৬৭ ওইদুনা চাদা ০.২৫ হন্থখি। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা এক্সপোর্তনা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৫৫.৯২নি, মসিনা মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৯১.৮৭কা চাংদম্নবদা নেগেতিব গ্রোথ চাদা ১২.৩২ লৈখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১গী ভারতকী মর্চেন্দাইস ইম্পোর্ত অসি ফেব্রুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. ৩৭.৯০ ওইখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪০.৫৫ ওইদুনা চাদা ৬.৯৮ হেনগৎখি। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা মর্চেন্দাইস ইম্পোর্তনা মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৪৪৩.২৪গা চাংদম্নবা মতমদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩৪০.৮৮ ওইখি, মসিনা চাদা ২৩.০৯গী নেগেতিব গ্রোথ উৎলি।
ভারত অসি ফেব্রুৱারী ২০২১দা ফেব্রুৱারী ২০২০দা লৈখিবা ত্রেদ দিফিসিৎ ১০.১৬কা চাংদম্নবদা ত্রেদ দিফিসিৎ য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১২.৮৮ লৈদুনা চাদা ২৬.৭ ফগৎতুনা নেৎ ইম্পোর্তর ওইখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নন পেত্রোলিয়ম এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি ফেব্রুৱারী ২০২০গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৫.১৬ ওইদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ৩.৫৫ লৈখি। ফেব্রুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নন পেত্রোলিয়ম অমসুং নন-জেম অমসুং জ্যুলরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি ফেব্রুৱারী ২০২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২১.২৮গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.৪৮ লৈদুনা চাদা ৫.৬৫গী পোজিতিব গ্রোথ লৈখি। এপ্রিল ফেব্রুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা অপুনবা নন পেত্রোলিয়ম অমসুং নন-জেম অমসুং জ্বেল্লরী এক্সপোর্তকী ভেল্যু অসি ২০১৯-২০দা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২১৯.২২গা চাংদম্নবা মতমদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২১১.২৫ লৈদুনা চাদা ৩.৬৩ হন্থখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১গী ওইল ইম্পোর্ত অসি ফেব্রুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১০.৭৮ লৈখিবদুগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৮.৯৯ ওইদুনা চাদা ১৬.৬৩ হন্থখি। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০২১-২১দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ১২০.৫০গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৭২.০৮ ওইদুনা চাদা ৪০.১৮ হন্থবা উবা ফংখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১গী নন-ওইল ইম্পোর্ত অসি ফেব্রুৱারী ২০২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭.১২ লৈখিবগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩১.৫৬ ওইদুনা চাদা ১৬.৩৭ হনগৎখি। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা নন-ওইল ইম্পোর্ত অসি মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা লৈখিবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ৩২২.৭৪গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৬৮.৭৮ওইদুনা চাদা ১৬.৭৩ হন্থখি।
ফেব্রুৱারী ২০২১দা লৈখিবা নন ওইল অমসুং নন-গোল্দ ইম্পোর্তনা ২০১৯গী য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২.২১গা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৩.৮৫ লৈদুনা পোজিতিব গ্রোথ চাদা ৭.৪০ লৈখি। এপ্রিল-ফেব্রুৱারী ২০২০-২১দা লৈখিবা নন-ওইল অমসুং নন-গোল্দ ইম্পোর্ত অসি এপ্রিল ফেব্রুৱারী ২০১৯-২০দা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২৭২.০৫ লৈখিবগা চাংদম্নবদা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন ২২৫.৪৯ লৈদুনা নেগেতিব গ্রোথ ১৭.১১ লৈখি।
ফেব্রুৱারী ২০২০গা চান্দম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২১দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক থোংবা পোৎলমশিং অদুদিঃ: অতোপ্পা সিরিএলশিং (৫৪২.০৬.৬২%),ওইল মীলশিং (২৪৪.১২%), আইরন ওর (১৬৭.৭৯%),ফ্লোর কভরিং য়াওনা জুৎ শাবা (৪৫.৪%), চেং (৩০.১%),সিরিএল প্রিপরেসনশিং অমসুং মিসিলেনস প্রোসেস আইতেম (২৬.৬৮%),শা, শঙ্গোম অমসুং পোলত্রী প্রদক্তশিং (২৬.৪৩%),কার্পেৎ (১৯.৪%), মরু-মরাং (১৮.৪৬%),দ্রগ এন্দ ফার্মাকোতিকেল্স (১৪.৫৮%),খুৎনা শাবা কার্পেৎশিং য়াওদনা হেন্দিক্রাফ (১৩.১৪%),সেরামিক প্রদক্তশিং অমসুং গ্লাসৱেয়র (১০.৮%), লংজম ইয়োং/ফেব্রিক/মেদ-অপশিং, হেন্দলুম প্রদক্তশিং অসিনচিংবা (৯.৩৪%), হিদাক মনা (৭.৬৯%), প্লাস্তিক অমসুং লেনোলিয়ম (৩.০৩%), মাইকা, কোইলা অমসুং অতোপ্পা ওরশিং, প্রোসেস তৌবা য়াওনা মিনরেলশিং (২.৩৩%), অমসুং ওর্গানিক অমসুং ইনওর্গানিক কেমিকেলশিং (১.১৬%).
ফেব্রুৱারী ২০২০গা চান্দম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২১দা নেগেতিব গ্রোথ লৈখিবা মকোক থোংবা পোৎলমশিং অদুদিঃ পেত্রোলিয়ন প্রদক্তশিং (-২৭.১৩%), থাও শুংনবা মরু (-২৫.৪৫%),শউন অমসুং শউন শাবা (-২১.৬২%), কাজু (-১৮.৬%),জেম অমসুং জ্বেল্লরী (-১১.১৮%),তেক্সতাইল পুম্নমক্কী আর.এম.জি. (-৮.৫%),ইলেক্ত্রোনিক গুদস (-৫.৮%),উহৈ অমসুং মনা মশিং (-৪.০১%),মীনা শাবা য়োং/ফেব্রিক/মেদ-অপশিং (৪.০%),ইঞ্জিনীয়রিং গুদস (-২.৫৬%), চা (-২.৪৯%),কোফী (-০.৭৩%),অমসুং সমুদ্রগী পোত্থোক (-০.২৫%).
হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্কা ফেব্রুৱারী ২০২১দা পোজিতিব গ্রোথ লৈখিবা ইম্পোর্তকী মরু ওইবা কম্মোদিতী গ্রুপশিং : সল্ফর অমসুং রোস্তেদ আইরন পাইরাইৎ (২৩৫.৯৬%),সনা (১২৩.৯৫%),দাইয়িং/ তেন্নিং/ মচু শংনবা পোৎচক (৪৬.৩৮%),কেমিকেল মেতরিএলশিং অমসুং প্রদক্তশিং (৪৫.৫১%), ইলেক্ত্রোনিক গুদশিং (৩৭.৭৭%),ওর্গনানিক অমসুং ইনওর্গানিক কেমিকেলশিং (৩৭.৬১%), মেতালিফেরস ওরশিং অমসুং অতোপ্পা মিনরেলশিং (২৯.৫২%), আর্তিফিসিএল রেজিন, প্লাস্তিক মেতরিএলশিং, অসিনচিংবা (২৫.০৭%),য়োৎ অমসুং স্তীল (২৩.৪১%), তেক্সতাইল য়র্ন ফেব্রিক, মেদ-অপ আর্তিকলশিং (২১.৪৩%), উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং (১৮.৫৬%), মেদিসিনেল অমসুং ফার্মাকোতিকেল প্রদক্তশিং (১৫.৩৮%), %), অমসুং নন-ফেরস মেতলশিং (১২.৩৯%).
হৌখিবা চহিগী থা অসিমক্কা ফেব্রুৱারী ২০২১দা নেগেতিব গ্রোথ লৈখিবা ইম্পোর্তকী মরু ওইবা কম্মোদিতী গ্রুপশিং : চান্দী (-৯১.৫৫%),ন্যুসপ্রিন্ত (-৮০.৭৬%),হার্শিং, ক্রুদ অমসুং মেন্যুফেকচর্দ (-৪৬.০১%), কোইলা, কোক অমসুং ব্রিক্বেৎ অসিনচিংবা (-২৮.০৯%),শউন অমসুং শউন শাবা (-২৬.৭৫%), ত্রান্সপোর্ত ইক্বিপমেন্ত (-২৩.০%), পেত্রোলিয়ম, ক্রুদ অমসুং প্রদক্তশিং (-১৬.৬৩%),প্রোজেক্ত গুদশিং (-১২.৫৬%), হৱাইশিং (-১১.৬%), মেছিন তুলশিং (-৬.৩৫%), কোতন রো অমসুং ৱেস্ত (-৫.০৮%), মেছিনরী, ইলেক্ত্রিকেল অমসুং নন-ইলেক্ত্রিকেল (-৪.৮৫%),প্রোফেস্নেল ইনস্ত্রুমেন্ত, ওপ্তিকেল গুদশিং, অসিনচিংবা (-৩.১৭%),পল্প অমসুং ৱেস্ত পেপর (-২.৮%), মোতি, প্রিসিয়স অমসুং সেমি-প্রিসিয়স নুংশিং (-১.৪২%),উহৈ অমদি মনা মশিংশিং (-০.৮৮%), অমসুং চান্নবা থাও (-০.৫৬%).
মর্চেন্দাইস ত্রেদঃ ফেব্রুৱারী, ২০২গী প্রিলিমিনরী দেতা
শম্লপ্পা ৱারোল য়ু.এস.দি. বিলিয়ন্দা পীবা ভেল্যু
অপুনবা
নন-পেত্রোলিয়ম
নন-পেত্রোলিয়ম অমসুং নন জেমস অমসুং জ্বেল্লরী
২০১৯-২০
২০২০-২১
% অহোংবা
২০১৯-২০
২০২০-২১
% অহোংবা
২০১৯-২০
২০২০-২১
% অহোংবা
এক্সপোর্তশিং
২৭.৭৪
২৭.৬৭
-০.২৫
২৪.৩০
২৫.১৬
৩.৫৫
২১.২৮
২২.৪৮
৫.৬৫
ইম্পোর্তশিং
৩৭.৯০
৪০.৫৫
৬.৯৮
২৭.১২
৩১.৫৬
১৬.৩৭
২২.২১
২৩.৮৫
৭.৪০
দেফিসিৎ
-১০.১৬
-১২.৮৮
২৬.৭৪
-২.৮২
-৬.৪০
১২৬.৬৫
-০.৯৩
-১.৩৭
৪৭.৪১
মকোক থোংবা পোৎলম্না অমুক হোংবা য়ু.এস.দি. বিলিয়ন্দা পীবা ভেল্যু
ফেব্রুৱারী ২০২গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২১দা হেনগৎখিবা
ফেব্রুৱারী ২০২গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী ২০২১দা হন্থখিবা
কম্মোদিতী গ্রুপশিং
হোংখিবা ভেল্যু
হোংখিবা %
কম্মোদিতী গ্রুপশিং
হোংখিবা ভেল্যু
হোংখিবা %
এক্সপোর্ত
আইরন ওর
২৯৪.০৯
১৬৭.৭৯
পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং
-৯৩৩.৮২
-২৭.১৩
দ্রগ অমসুং ফার্মাকোতিকেল্স
২৫৪.৫৫
১৪.৫৮
জেম্স অমসুং জ্বেল্লরী
-৩৩৭.৬৪
-১১.১৮
চেং
২১০.২৯
৩০.১০
ইঞ্জিনীয়রিং গুদস
-১৮৫.০১
-২.৫৬
ইম্পোর্ত
সনা
২৯২৮.২০
১২৩.৯৫
পেত্রোলিয়ন, ক্রুদ অমসুং প্রদক্তশিং
-১৭৯২.৪৩
-১৬.৬৩
ইলেক্ত্রোনিক গুদশিং
১৩২৬.৯৭
৩৭.৭৭
কোইলা, কোক অমসুং ব্রিক্কেৎশিং অসিনচিংবা
-৫১৪.৮৫
-২৮.০৯
ওর্গানিক অমসুং ইনওর্গানিক কেমিকেলশিং
৫৫৯.০৯
৩৭.৬১
ত্রান্সপোর্ত ইক্বিপমেন্ত
-৫০৫.৪৫
-২৩.০০

Ministry of Commerce & Industry
INDIA’S MERCHANDISE TRADE: Preliminary Data, February 2021
India’s merchandise exports in February 2021 was USD 27.67 billion as compared to USD 27.74 billion in February 2020, a decrease of 0.25%.
India’s merchandise imports in February 2021 were USD 40.55 billion as compared to USD 37.90 billion in February 2020,an increase of 6.98%.
India is thus a net importer in February 2021 with a trade deficit of USD 12.88 billion as compared to trade deficit of USD 10.16 billion in February 2020,increase of 25.84%.
Value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in February 2021 was USD 22.48 billion as compared to USD 21.28 billion in February 2020, a positive growth of 5.65%.
Non-oil, non-GJ (gold, silver & Precious metals) imports were USD 23.85 billion in February 2021 as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 22.21 billion in February 2020,a positive growth of 7.40%
Top 5 commodity groups of export which recorded positive growth during February 2021 vis-à-vis February 2020 are: Other Cereals (542.06%), Oil meals (244.12%), Iron Ore (167.79%), Jute manufacturing including floor covering (45.40%), and Rice(30.10%)
Top 5 commodity groups of import showing a fall in February 2021vis-à-vis February 2020 are: Silver (-91.55%), Newsprint (-80.76%), Fertilisers, Crude & manufactured (-46.01), Coal, Coke & Briquettes, etc. (-28.09%), and Leather & leather products (-26.75)
02 MAR 2021 2:32PM by PIB Delhi
India’s merchandise exports in February 2021 were USD 27.67 billion as compared to USD 27.74 billion in February 2020, a decrease of 0.25%.Exports during April-February2020-21 were USD 255.92 billion, as compared to USD 291.87 billion during the same period of last year, exhibiting a negative growth of 12.32%.
India’s merchandise imports in February 2021were USD 40.55 billion, as compared to USD 37.90 billion in February 2020, anincrease of 6.98%. Merchandise imports during April-February 2020-21 were USD 340.88 billion, as compared to USD 443.24 billion during the same period of last year, exhibiting a negative growth of 23.09%.
India is thus a net importer in February 2021, with a trade deficit of USD 12.88 billion, as compared to trade deficit of USD 10.16 billion in February 2020, improvement by 26.74%.
In February 2021, the value of non-petroleum exports was USD 25.16 billion, registering a positive growth of 3.55% over February 2020. The value of non-petroleum and non-gems and jewelleryexports in February 2021 was USD 22.48 billion as compared to USD 21.28 billion in February 2020, registering a positivegrowth of 5.65%. The cumulative value of non-petroleum and non-gems and jewellery exports in April-February2020-21 was USD 211.25 billion, as compared to USD 219.22 billion for the corresponding period in 2019-20, exhibiting a decrease of 3.63%.
In February 2021, Oil imports were USD 8.99 billion, as compared to USD 10.78 billion in February 2020, a decline by 16.63%. Oil imports in April-February2020-21 were USD 72.08 billion, as compared to USD 120.50 billion, showing a decline of 40.18%.
Non-oil imports in February 2021 were estimated at USD 31.56 billion, as compared to USD 27.12 billion in February 2020, showing anincrease of 16.37%. Non-oil imports in April-February2020-21 were USD 268.78 billion, as compared to USD 322.74billion, registering a decline of 16.73% during the same period of the last year.
Non-oil, non-GJ (gold, silver &Precious metals) imports were USD 23.85 billion in February 2021, recording a positive growth of 7.40%, as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 22.21 billion in February 2020. Non-oil and non-GJ imports were USD 225.49billion in April-February 2020-21, recording a negative growth of 17.11%, as compared to non-oil and non-GJ imports of USD 272.05 billion in April-February 2019-20.
Major commodities of export which have recorded positive growth during February 2021 vis-à-vis February 2020 are: Other cereals (542.06.62%), Oil meals (244.12%), Iron ore (167.79%), Jute mfg. Including floor covering (45.4%),Rice (30.1%), Cereal preparations and miscellaneous processed item (26.68%), Meat, dairy and poultry products (26.43%),Carpet (19.4%), Spices (18.46%), Drugs and pharmaceuticals (14.58%), Handicrafts excl. Hand-made carpet (13.14%), Ceramic products and glassware (10.8%), Cotton yarn/fabrics/made-ups, handloom products etc. (9.34%), Tobacco (7.69%), Plastic and linoleum (3.03%), Mica, coal and other ores, minerals including process (2.33%), and Organic and Inorganic Chemicals (1.16%).
Major commodities of export which have recorded negative growth during February 2021 vis-à-vis February 2020 are Petroleum products (-27.13%), Oil Seeds (-25.45%), Leather and leather manufactures (-21.62%), Cashew (-18.6%), Gems and Jewellery (-11.18%), RMG of All Textiles (-8.5%), Electronic Goods (-5.8%), Fruits and vegetables (-4.01%), Man-made yarn/fabrics/made-ups etc. (4.0%), Engineering goods (-2.56%), Tea (-2.49%),Coffee (-0.73%), and Marine products (-0.25%).
Major commodity groups of import showing positive growth in February 2021 over the corresponding month of last year are: Sulphur & Unroasted Iron Pyrites (235.96%), Gold (123.95%), Dyeing/tanning/colouring materials (46.38%), Chemical material & products (45.51%), Electronic goods (37.77%), Organic & Inorganic Chemicals (37.61%), Metaliferrous ores & other minerals (29.52%), Artificial resins, plastic materials, etc. (25.07%), Iron & Steel (23.41%), Textile yarn Fabric, made-up articles (21.43%), Wood & Wood products (18.56%), Medcnl. & Pharmaceutical products (15.38%), %), and Non-ferrous metals (12.39%).
Major commodity groups of import showing negative growth in February 2021 over the corresponding month of last year are: Silver (-91.55%), Newsprint (-80.76%), Fertilisers, Crude & manufactured (-46.01%), Coal, Coke & Briquettes, etc. (-28.09%), Leather & leather products (-26.75%), Transport equipment (-23.0%), Petroleum, Crude & products (-16.63%), Project Goods (-12.56%), Pulses (-11.6%), Machine tools (-6.35%), Cotton Raw & Waste (-5.08%), Machinery, electrical & non-electrical (-4.85%), Professional instrument, Optical goods, etc. (-3.17%), Pulp and Waste paper (-2.8%), Pearls, precious & Semi-precious stones (-1.42%),Fruits & vegetables (-0.88%), and Vegetable Oil (-0.56%).
MERCHANDISE TRADE: Preliminary Data, February 2021
Summary Value in USD Billion
Total
Non-Petroleum
Non- Petroleum and Non-Gems &Jewellery
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
2019-20
2020-21
% change
Exports
27.74
27.67
-0.25
24.30
25.16
3.55
21.28
22.48
5.65
Imports
37.90
40.55
6.98
27.12
31.56
16.37
22.21
23.85
7.40
Deficit
-10.16
-12.88
26.74
-2.82
-6.40
126.65
-0.93
-1.37
47.41
Change by top Commodity Groups
Value in USD Million
Top Increase in February 2021 as compared to February 2020
Top Decline in February 2021 as compared to February 2020
Commodity group
Change in value
% change
Commodity group
Change in value
% change
Export
IRON ORE
294.09
167.79
PETROLEUM PRODUCTS
-933.82
-27.13
DRUGS AND PHARMACEUTICALS
254.55
14.58
GEMS AND JEWELLERY
-337.64
-11.18
RICE
210.29
30.10
ENGINEERING GOODS
-185.01
-2.56
Import
GOLD
2928.20
123.95
PETROLEUM, CRUDE & PRODUCTS
-1792.43
-16.63
ELECTRONIC GOODS
1326.97
37.77
COAL, COKE & BRIQUETTES, ETC.
-514.85
-28.09
ORGANIC & INORGANIC CHEMICALS
559.09
37.61
TRANSPORT EQUIPMENT
-505.45
-23.00