Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Hyderabad
01 MAR 2021 4:49PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search & seizure operations on 24.02.2021 on a major Pharmaceutical group based out of Hyderabad. This Pharmaceutical group is engaged in the business of manufacturing of intermediates, Active Pharmaceutical Ingredients (APIs) and formulations. Majority of the total manufactured products are exported to various countries i.e. USA / Europe. The search operation was carried out at about 20 locations in 5 States.
Searches have resulted in seizure of cash amounting to Rs. 1.66 crore. During the search action incriminating evidence in the form of digital media, pen drives, documents, etc. have been found and seized. Incriminating digital evidences were gathered from SAP @ ERP software maintained by the assessee group.
During these searches, issues relating to purchases made from bogus and non-existent entities, artificial inflation of certain heads of expenditure, alongwith suppression of receipts relating to by-product sale were detected. Further, evidence of on-money payment for purchase of lands was also found. Multiple other legal issues were also identified such as personal expenses being booked in the company’s books and land purchased by related concerns / individuals below govt. SRO value.
The search has led to unearthing of evidence relating to unaccounted income of around Rs. 400 crore out of which the assessee group has admitted an additional income of Rs. 350 crore.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা হায়দ্রাবাদতা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
01 MAR 2021 4:49PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা হায়দ্রাবাদতা বেজ তৌবা য়াম্না চাওরবা ফার্মাস্যুতিকেল কাংবু অমগী মথক্তা ২৪.০২.২০২১দা থি-হুম্বা অমসুং সর্ভেগী থবক চৎথখ্রে। ফার্মাস্যুতিকেলগী কাংবু অসি হৈ-শিংলবা এক্তিব ফার্মাস্যুতিকেল ইনগ্রেদিএন্ত (এ.পি.আই.) শুংবা শাবদা ব্যুজিনেস তৌবনি। মপুং ওইবা শারিবা পোত্থোকশিং অসি মীরমগী মফম কয়া অমদা পুথোক্লি হায়বদি য়ু.এস.এ./য়ুরোপ অসিনচিংবদা। থি-হুম্বা থবক অসি চাওরাক্না স্তেত ৫গী মফম ২০লোমদা চৎথখি।
থি-হুম্বা থবক অসিনা মরম ওইদুনা লুপা করোর ১.৬৬ফাগৎপা ঙমখি। থি-হুম্বা থবক চৎথরিঙৈ অসিদা দিজিতেল মেদিয়া, পেন দ্রাইব, চে-চাংশিংগী লান্না তৌবা খুদম ময়াম অমা ফংখি। লান্না তৌবদা শিজিন্নরিবা দিজিতেলগী ওইবা খুদম অসি এসেসি কাংবু অসিনা শেম শাদুনা থম্বা এস.এ.পি. @ ই.আর.পি. অসিদগী ফংলকপনি।
থি-হুম্বা থবক চৎথরিঙৈ অসিদা শাশিন্নদুনা পোৎ লৈরম্বা অমসুং শুক্লৈ লৈতবা কাংবু, মকোক থোংবা খরদগী শাশিন্নবা চাদিং, মসিগী লোয়ননা নমশিনদুনা থম্বা রিশিপ কয়া অমা ফংবা ঙমখি। মখা তানা, লম লৈবগী চপ চাবা খুদমসু ফংখি। মশিং য়াম্বা আইনগী ওইবা হিরম কয়া অমা হায়বদি লনাইগী ওইবা চাদিং কম্পনিগী বুক্তা লৈরম্বা মরী লৈনবা কাংবু অসিনা সরকারগী এস.আর.ও. মমলগী মখাদা লৈবা থেংনখি।
থি-হুম্বা থবক অসিদা লুপা করোর ৪০০রোমগী মফম খংদবা খুদম কয়া অমা ফংবা ঙমখি হায়রিবা অসিদা কাংবু অসিনা লুপা করোর ৩৫০ অহেনবা ওইনা চংজরক্লি।
মখা তানা থি-হুম্বা থবক চৎথরি।