শেল-থুম মন্ত্রালয়
ভর্চুএল জি-২০ ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক গভর্নরশিংগী মীফমদা ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন শরুক য়াখ্রে
26 FEB 2021 7:55PM by PIB Imphal
ঙসি ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা অহানবা জি-২০ ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক গভর্নরশিংগী মীফমদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন শরুক য়াখ্রে। ইতালিনা প্রসিদেন্ত ওইদুনা পাংথোকখিবা মীফম অদুদা মালেমগী শেন-থুমগী ফিবম, শেন-থুমগী লমদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং, মী খুদিংমক শেন-থুমগী খুদোংচাবা ফংহনবা অমসুং তুংকোইনা চৎনগদবা ফাইনান্সকী মতাং য়াওনা অতোপ্পা হিরমশিংগা লোয়ন্না অওনবা পুরক্নবা অমসুং হান্নগী ফিবমদা হল্লক্নবা থৌশিলশিং খন্নখি।
লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা ভারতকী থৌশিলগী মতাংদা শ্রীমতি সিতারমন্না হায়খি শেন্থং পীদুনা, দাইরেক্ত ত্রান্সফর তৌদুনা, চীঞ্জাক পীদুনা, শেন-থুমগী পেকেজশিং পীদুনা অমসুং লৈঙাক্কী অহোঙবা য়াংনা পুরক্তুনা ভারত মশাগী ওইবা থৌশিলশিংনা মীয়াম মতেং পাংখি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা তিকা থাবগী থবক ভারতনা পায়খৎলি অমসুং মসি অশা য়াম্না লৈবা খোঙজং অমনি। ভারতনা লৈবাক কয়াদা তিকা ফংহল্লে।
মীফম অদুদা, মালেমগী চাউখৎপা অমসুং তুংকোইনা চৎনগদবা শেন-থুমগী ফিবম লৈহনবদা অইং-অশাগী খল হোঙলকপনা পীরিবা চৈথেশিংগী মতাংদা জি-২০ ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং সেন্ত্রেল বেঙ্ক গভর্নরশিংনা খন্নখ্রে। অইং-অশাগী খল হোঙলকপগী খুদোংথিবা অমসুং ইনভাইরোনমেন্ত তেক্সসেসনগী মতাংদা চপ চাবা থৌশিল অমা পায়খৎনবা প্রসিদেন্ত ওইরিবা লৈবাক্না পুখৎলকপা ৱাফমগী মতাংদা শ্রীমতি সিতারমন্না হায়খি ৱারি শানবা অসি পেরিস এগ্রিমেন্তগী মখাদা লৈগদবনি অমসুং মান্নবা ৱাখল্লোলশিংদা য়ুম্ফম ওইগদবনি অদুবু দাইত্ব য়েন্থোক্নগদবনি অমসুং ৱাশকখিবশিং মশানা থবক ওইনা পাংথোক্কদবনি। গ্রিন তেক্নোলোজিশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং অইং-অশাগী খল হোঙলকপা থিংনবা শেন থাদবগী মরুওইবগী মতাংদা ফাইনান্স মিনিস্তরনা তকশিনখি।

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman attends virtual G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting
26 FEB 2021 7:55PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman participated virtually in the First G20 Finance Ministers and Central Bank Governors (FMCBG) meeting under the Italian Presidency here today to discuss policy actions for transformative and equitable recovery along with other issues on the agenda including global economic outlook, financial sector issues, financial inclusion and sustainable finance.
Smt. Sitharaman spoke about India’s policy response to the pandemic. The Finance Minister said that India’s domestic policies have been based broadly on supporting citizens through measures such as credit guarantees, direct transfers, food guarantees, economic stimulus packages and accelerating structural reform. Smt. Sitharaman also spoke about India’s vaccination programme, which is the world’s largest and the most ambitious vaccination drive. The Finance Minister also mentioned that India has extended vaccine support to several countries.
During this meeting, G20 Finance Ministers and Central Bank Governors also discussed the implications of climate change on global growth and financial stability. Speaking on the Presidency’s proposal to undertake systematic policy dialogue on climate risk and environment taxation, Smt. Sitharaman suggested that these conversations should remain within the ambit of Paris Agreement and should be based on the principles of common but differentiated responsibility, respective capability, and the voluntary nature of the commitments. The Finance Minister also stressed the importance of transfer of green technologies and scaling up of climate finance.