রেলৱে মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ৱেস্ত বেঙ্গলদা রেলৱে প্রোজেক্ত কয়ামরোম কত্থোকখ্রে
“সোনর বঙ্গলা”গী মিসন অসিদা চাওনা শরুক য়ানবা রেলৱেজনা হোৎনখ্রে- শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
21 FEB 2021 4:47PM by PIB Imphal
ঙসি তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা মশক নাইরবা মীওইশিংনা শরুক য়াদুনা পাংথোক্লিবা থৌরমশিং অসিদা রেলৱেজ, কম্মর্জ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা তোঙান তোঙানবা ইনফ্রাস্ত্রকচর দিভেলপমেন্ত অমসুং পেসেঞ্জর এমিনিতীশিং অসিগা মরী লৈনবা থবকশিং অৱাং থংবা বেঙ্গলগী শরুক্তা শাদুনা লৈবাক অসিদা কৎখ্রে৷ ভারত সরকারগী ৱুমেন অমসুং চাইল্দ দিভেলপমেন্তগী ইকাই খুম্নরবা রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রীমতি দেবশ্রী চৌধুরিনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা পাংথোক্লিবা থৌরম অসিদা মশক নাইরবা মীওইশিংগা লোইননা মহাকসু শরুক য়াখি৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “কা হেন্না নিংথীবা মওং অমদা রেলৱেনা লৈবাক অসিগী থবক তৌরি৷ সোনর বঙ্গলাগী মিসন অসিদা চাওনা শরুক য়ানবা রেলৱেজনা হোৎনখ্রে৷ ৱেস্ত বেঙ্গলদা চহী ৩গী মনুংদা রেলৱেজ মপুং ফানা ইলেক্ত্রিফাইদ তৌরগনি অমসুং হৌজিক চত্থরিবা প্রোজেক্ত পুম্নমক হেক য়ারিবমখৈ থুনা লোইশিল্লগনি৷”
ঙসি হাংদোকখিবা কি.মি. ১২৬ রুত শাংবা ন্যু জলপাইগুরিদগী ন্যু কুচবেহর ফাওবা শাংলিবা অনৌবা ইলেক্ত্রিফাইদ সেক্সন অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজ নেতৱার্ক ১০০% ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌনবা হৌজিক চত্থরিবা রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন অসিগী শরুক অমনি৷ মসিগী সেক্সন অসি অৱাং নোংপোক থংবা মাইকৈরোমদা ত্রেন চেন্থোক চেঞ্জিন তৌবা মতমদা য়াম্না মরু ওই৷
বঙ্গলাদেশকী ঙমখৈদা লৈরিবা হাল্দিবরি স্তেসন অসি মতুং তারকপা মতমদা মফমশিং অসিদা শেল-থুমগী ফিভম চাওখৎহন্নবগী তঙাই ফদবা অসি য়েংলগা শাখিবনি৷ নৌনা শারিবা স্তেসন অসিদা কোচ কেপাসিতী ২৬ অমসুং গুদস লাইন ২গা লোইননা পেসেঞ্জর প্লেতফোর্ম ৩ লৈ৷ হাল্দিবরিদা শারিবা অনৌবা স্তেসন অমসুং অতোপ্পা থবকশিং খুদম ওইনা অনৌবা সর্কুলেতিং এরিয়া শারিবা, রন্নিং রুমশিং, সিগ্নেলিং সিস্তেম অসি চাওরাক্না লুপা কোতি ৮২.৭২. চংনা শাখিবনি৷ হাল্দিবরি অমসুং জলপাইগুরি স্তেসনশিং অসিদসু ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোক্কিং লৈহনখ্রে, মসিনা সেক্সন অসিদা ত্রেন ওপরেসনশিং তেক্ত কাইদনা চলাইবা য়ারগনি৷
১৭.১২.২০২০দা পাংথোকখিবা পি.এম. লেভেল ভর্চুয়েল বাইলেতরেল সম্মিত অসিদা ইকাই খুম্নরবা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং বঙ্গলাদেশকী ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শেখ হসিনানা ভারততা লৈরিবা হাল্দিবরি অমসুং বঙ্গলাদেশতা লৈরিবা চিলাহতিগী মরক্তা শেম্লিবা রেলৱে লিঙ্ক অদু হাংদোকখ্রে৷
গঙ্গারমপুর অসি ৱেস্ত বেঙ্গলগী খা থংবা দিনাজপুর জিলাদা য়াম্না মরু ওইবা শহর অমা ওই৷ মফম অসিদা লৈরিবা স্তেসন অসি চাওরাক্না লুপা কোতি ০৯.০৯ থাদদুনা মফম অসিদা লৈরিবা মীয়ামশিংনা মতম কুইনদগী অশা তৌদুনা লাক্লিবা হাই লেবেল প্লেতফোর্ম অমসুং মোদর্ন ইলেক্ত্রোনিক ইন্তরলোক্কিং হাপ্তুনা ক্রোসিং স্তেসন অমদা ওন্থোকখ্রে৷
পেসেঞ্জরশিং অসিদা খুদোংচাবা অমসুং অফবা এমিনিতীশিং ফংহন্নবগী পান্দমদা ওপরেস্নেল রিক্বেয়রমেন্ত অসি ফংবা ঙম্নবা অলিপুরদুয়র স্তেসন অসি অমুক হন্না শেমগৎখ্রে৷ লোকেল কল্চরগা মরী লৈননা হেন্না ফজরবা লৈতেং য়াওরিবা অনৌবা স্তেসন অসি লুপা কোতি ৮.১১ চংনা শাখিবনি৷
লৈবাক অসি শিনবা থুংনা লৈরিবা মরু ওইবা স্তেসন পুম্নমক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অৱাংবা মাস্ত ফ্লেগশিং ইন্সতোল্দ তৌরি৷ ন্যু কুচবেহর স্তেসনদা ইন্সতোল্দ তৌরিবা অসিগুম্বা অৱাংবা মস্ত ফ্লেগ অমা লৈবাক অসিদা দেদিকেৎ তৌখ্রে৷

Ministry of Railways
Shri Piyush Goyal dedicates series of Railway Projects in West Bengal
Railways has taken up on itself to contribute big time to the mission of "Sonar Bangla.”- Shri Piyush Goyal
21 FEB 2021 4:47PM by PIB Delhi
The Union Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal today dedicated to the Nation various infrastructure development and passenger amenity related works in North Bengal area through video conferencing in presence of other dignitaries at different locations. Ms. Debasree Chaudhuri, Hon’ble Minister of State of Women & Child Development, Govt. of India was also present along with other dignitaries at various locations.
Speaking on the occasion, Shri Piyush Goyal said, “Railways is serving the nation in an extraordinary way. Railways has taken up on itself to contribute big time to the mission of Sonar Bangla. Railways would be fully electrified in 3 years in West Bengal and all on going projects will be completed at the earliest.” He also added that North Bengal is beautiful naturally; development of this region would attract more tourists. Indian Railways is committed for holistic development of the region.
126 Route Kilometer newly electrified section from New Jalpaiguri to New Coochbehar dedicated today is part of the Railway electrification work which is going on to achieve 100% electrification of Indian Railways’ network. This section is vital for train movement towards northeastern states. With electrification making steady progress in this area more trains carrying freights and passengers can be operated in an environment friendly manner with less carbon – emission. This project costing about Rs. 287 Crs will lead to huge savings in consumption of fossil fuels. It may be mentioned here that railway electrification of the whole of N.F. Railway was sanctioned in the budget of 2018 and it is targeted to be completed by December, 2023.
The Haldibari station bordering Bangladesh has been constructed considering the need of future economic development of this area. The new station has 3 passenger platforms with 26 coach capacity and 2 goods line. The entire construction of the new station building at Haldibari along with other works like construction of new circulating area, running rooms, signaling system was constructed at a cost of about Rs. 82.72 crs. Electronic Interlocking at Haldibari and Jalpaiguri stations have also been provided to enhance safety of train operations in this section.
Hon’ble Prime Minister of India Shri Narendra Modi and Hon’ble Prime Minister of Bangladesh Sheikh Hasina inaugurated the railway link between Haldibari in India and Chilahati in Bangladesh during the PM level virtual bilateral summit on 17.12.2020.
Gangarampur is an important town in the South Dinajpur district of West Bengal. The station here has been converted to a crossing station with provision of High level platform and modern Electronic Interlocking at a cost of about Rs. 09.09 crs, which fulfilled a long standing demand of the local populace.
With an aim to provide better amenities and convenience to passenger, the Alipurduar Jn station has been re-developed to meet the operational requirement. The New Station building with improved aesthetics in pursuant to local culture was built at a cost of Rs. 8.11 Cr.
Indian Railway has been providing new lifts and escalators in all important stations for the benefit of passengers. Construction of two new lifts for use of passenger at the Alipurduar Jn station, built at a cost of about Rs. 80.8 lacs will prove to be very helpful for passengers especially Senior citizen and Divyangs to move from platform – 1, 2 & 3 to other platforms.
Madarihat station falling in the Dooars section of North Bengal is an important tourist place. The provision of a new Foot Over Bridge in between PF No. 1 & 2 which has been provided at a cost of Rs 1.13 Crores will provide safe passage to passengers for boarding / de-boarding trains stopping at PF 2 of the station.
Indian Railway is installing high mast flags in all important stations throughout the country. One such high must flag installed at the New Coochbehar station has also been dedicated to the Nation.