Ministry of Youth Affairs and Sports
Cricket fever grips in Gujarat - top cricketers to stay in Ahmedabad for a month
Adorned like a bride Motera, the world's biggest stadium, matches the rhythm of cricket
Kohli-XI busy in net practice for third Test to crush England after winning second Test
23 FEB 2021 4:48PM by PIB Delhi
Entire Ahmedabad is now seen colored with various shades of cricket. Cricketing fever is tightly gripping the city with top cricketers to stay in the city for almost a month. After winning the second Test, the joy of cricket is skyrocketing and people are waiting eagerly for one more glorious victory against England. The inauguration of world’s biggest cricket stadium is another parallel attraction. Special arrangements have been made for the inauguration of the Motera Stadium by His Excellency the President of India, Shri Ram NathKovind. President Shri Ram NathKovind is on a two-day visit to Gujarat from today. After blessing the third graduation ceremony of Gujarat Central University in Gandhinagar today, he will inaugurate the Motera Cricket Stadium before the start of the day-night test match tomorrow. A special dome has been designed near the stadium for this purpose. In the presence of Union Home Minister Shri Amit Shah, Union Minister of State for Sports Shri KiranRijiju, Governor Shri Acharya Devvrat and other dignitaries, foundation stone for new Sports Enclave will also be laid.From the Dome venue, the President will unveil this cricket venueby virtual inauguration of the Motera Stadium.
The President will be apprised of the model of Sports Enclave, to be built side by side the Motera stadium. Afterthat the president will also visit - Hall of Fame in the stadium premises. It is noteworthy that in the Hall of Fame, photographs of famous cricketers from around the world are displayed. In addition, memories of all the matches played in Motera so far have been put together by pictures of about one hundred and fifty matches. The collection of autographed bats of all teams played in Moterain the 2011 World Cup is also impressively put-up.
President Shri Ram NathKovind will later garland the statue of SardarVallabhbhai Patel at the stadium and will also interact with the players of Indian and England cricket teams. With a capacity of 1.10 lakh spectators of the stadium, only 50% of tickets have been sold as per Corona guidelines. The match will be telecast live with around 30 high-tech cameras including a drone camera. Stadium officials today fine-tuned the last minute preparations for huge lighting and camera set-up.
Various cameras such as main camera, strike zone camera, field camera, run out camera, hawk-eye camera are all equipped to capture all moments of excitement. Special arrangements have been made for tight security at Sabarmati and Gandhinagar including Motera Stadium.Everyone is now ready for tomorrow's spectacular show of inauguration and testmatch as well.
Meanwhile, both India and England today looked busy in net practice. Motera's pitch performance also remains an important subject for cricket analysts. During the day-night match, floodlights will mesmerize the spectators watching the game.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
গুজরাত্তা ক্রিকেৎ ফিবর লৈরগনি –মকোক থোংবা ক্রিকেতরশিং অহমেদবাদতা থা অমরোম লৈরগনি
মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওরবা স্তেদিয়ম মোতেরা ক্রিকেৎকী তান্থাগা চান্নখ্রে
কোহলি-XIনা অনিশুবা তেস্ত অসি মাই পাক্লবা মতুংদা ইংলেন্দবু মাইথীবা পীনবা অহুমশুবা তেস্ত অসিগীদমক য়াম্না কন্না প্রেক্তিস তৌরি
23 FEB 2021 4:48PM by PIB Imphal
অহমেদবাদকী মফম পুম্নমক ক্রিকেৎকী ৱারিনা পুংনিন নিনখ্রে৷ মকোক থোংবা ক্রিকেতরশিং অসিনা শহর অসিদা থা অমরোম লৈগদৌরিবা মরম্না শহর অসিদা ক্রেকেতিং ফিবর লৈরগনি৷ অনিশুবা তেস্ত অসি ঙম্লবা মতুংদা ক্রিকেৎ মাই পাকপগী নুংঙাইবা অসি অতিয়া ফংনা ৱাংখ্রে অমসুং মখাতানা ইংলেন্দগা শান্নগদৌরিবা অসি মেতচ অসিগী মাই পাকপগী নুংঙাইবা অদু মীয়ামশিংনা খৌরাংনা ঙাইরি৷ মালেম অসিগী খ্বাইদগী চাওরবা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম শঙ্গাবা অসিসু মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিনফম ওইরগনি৷ ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা মোতেরা স্তেদিয়ম শঙ্গাগদৌরিবা অসিগীদমক অখন্নবা এরেঞ্জমেন্তশিং শিন লাংখ্রে৷ ঙসিদগী হৌদুনা রাস্ত্রপতি রাম নাথ কোবিন্দ নুমিৎ নিনিগী ওইবা গুজরাত খোঙচৎ চৎখ্রে৷ ঙসি গান্ধীনগরদা লৈরিবা গুজরাত সেন্ত্রেল য়ুনিভর্সিতীগী অহুমশুবা গ্রেজুয়েসন থৌরম অসি য়াওরবা মতুংদা হয়েং নুংথিল অমসুং নুমিদাং শান্নগদৌরিবা তেস্ত মেতচ শান্নদ্রিঙৈ মাংওইননা মহাক্না মোতেরা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম অসি শঙ্গারগনি৷ মসিগীদমক স্তেদিয়ম অসিগী মনাক্তা অখন্নবা দুম অমা শেমখ্রে৷ কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগা লোইননা স্পোর্তস্কী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কিরন রিজিজু, রাজ্যপাল শ্রী অচারিয়া দেবরত অমসুং অতোপ্পা মশক নাইরবা মীওইশিংনা শরুক য়াদুনা অনৌবা স্পোর্তস এনক্লেবকী উরেপ-উয়ুংশু তম্লগনি৷ দুম মফম অদুদগী রাস্ত্রপতিনা মোতেরা স্তেদিয়ম অসি ভর্চুয়েল্লী ওইনা শঙ্গারদুনা ক্রিকেৎ স্তেদিয়ম অসি মাইখুম হাংদোক্লগনি৷
মোতেরা স্তেদিয়ম অসিগী নাকল অনিমক্তা শাগদৌরিবা স্পোর্তস এনক্লেবকী মোদেল অদু রাস্ত্রপতিদা ফংহল্লগনি৷ মসিগী মতুং তারকপদা রাস্ত্রপতি অসিনা স্তেদিয়ম অসিগী পর্মিজেস্তা লৈরিবা হোল ওফ ফেম অসিদা চৎতুনা য়েংলগনি৷ হোল ওফ ফেম অসিদা মালেম অসিদা ক্রিকেৎ মশান্না অসিদা মশক নাইরবা ক্রিকেতরশিং অসিগী ফোতোগ্রাফশিং উৎলগনি৷ অসিগীসু মথক্তা হৌজিক ফাওবদা মোতেরা স্তেদিয়ম অসিদা শান্নখিবা মেতচ পুম্নমক অদু নিংশিংবা ওইনা চাওরাক্না মেতচ চাম্মগা য়াংখৈরোমগী পিকচরশিং অদু উৎলগনি৷ মোতেরাদা শান্নখিবা ২০১১ ৱাল্দ কপ অসিদা শরুক য়াখিবা তীম পুম্নমক অসিগী ওতোগ্রাফ বেতশিং অদুসু মসিদা উৎলগনি৷
মতুং তারকপদা রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা স্তেদিয়ম অসিদা লৈরিবা সর্দার বল্লভবাই পতেলগী মুত্রি অসিদা লৈ হুক্লগনি অমসুং ভারত অমসুং ইংলেন্দ ক্রিকেৎ তীম অসিদা য়াওগদৌরিবা শান্নরোইশিং অসিগসু উন্নরগনি৷ মীওই লাখ ১.১০ চল্লিবা স্তেদিয়ম অসিদা কোরোনা গাইদলাইনশিং অসিগী মতুং ইন্না তিকেৎ ৫০% খক্তমক য়োনখ্রে৷ মেতচ অসি দ্রোন কেমেরা য়াওনা হাই-তেক কেমেরা ৩০রোম শিজিন্নদুনা লাইব তেলিকাস্ত তৌরগনি৷
মীয়ামশিং অসিগী নুংঙাইবা ফোংদোকপগী মতমশিং অদু লৌহৌনবা তোঙান তোঙানবা কেমেরাশিং খুদম ওইনা মেন কেমেরা, স্ত্রাইক জোন কেমেরা, ফিল্দ কেমেরা, রন আউত কেমেরা, হোক-আই কেমেরাশিং শিজিন্নরগনি৷ মোতেরা স্তেদিয়ম য়াওনা সবরমতি অমসুং গান্ধীনগরদা সেক্যুরিতীগী ফিভম ফনা লৈন্নবা অখন্নবা এরেঞ্জমেন্তশিং শিন লাংলগনি৷ হয়েং শঙ্গাগদৌরিবা অমসুং শান্নগদৌরিবা তেস্ত মেতচ অসি মীয়ামশিং অসিনা খৌরাংনা ঙাইরি৷
ঙসিদি ভারত অমসুং ইংলেন্দ তীম অনিমক প্রেক্তিস য়াম্না কন্না তৌখি৷ মোতেরাগী পিতচ পর্ফোমেন্স অসিসু ক্রিকেৎ এনালাইস্তশিং অসিগী ওইনা য়াম্না মরু ওইবা সবজেক্ত অমা ওইরগনি৷ নুংথিল-নুমিদাং শান্নগদৌরিবা মেতচ অসিগী মনুংদা ফ্লদলাইতশিং অসিনা অয়েংবা মীয়ামশিং অসিগী নুংঙাইবা অদু হেন্না মশক থোকহল্লগনি৷