প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিফেন্স সেক্তরদা বজেৎকী প্রোবিজনশিং মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মতাংদা ৱেবিনারদা ৱা ঙাংখ্রে
ভারতকী দিফেন্স সেক্তর অসি ত্রান্সপরেন্সী, প্রিদিক্তেবিলিতী অমসুং ইজ ওফ দুইং বিজিনেসকা লোইননা মাংলোমদা চাংশিল্লি: পি.এম.
দিফেন্স সেক্তরদা মেন্যুফেকচরিং তৌবগী মতিক-ময়াই হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং চংলি: পি.এম.
22 FEB 2021 1:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি দিফেন্স সেক্তরদা কেন্দ্রগী বজেৎকী প্রোবিজনশিং মপুং-ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী ৱেবিনারদা ৱা ঙাংখ্রে। মহাক্না ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় ৱেবিনার অসি য়াম্না কান্নবা ওইরি মরমদি মসিনা লৈবাক অসিগী দিফেন্স সেক্তরবু মরোমদোম লেপচবা ঙমহন্নবগী মরু ওইবা সমস্যাশিংদা মীৎয়েং চংলি।
শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায় নীংখা তম্বা ফংদ্রিঙৈ মমাংদা ওর্দিনান্স ফেক্তরী মশিং কয়া লৈরমখি। মালেমগী লাঞ্জাও অনিমক্তা ভারত্তগী মশিং য়াম্লবা খুৎশু-খুৎলাইশিং এক্সপোর্ত তৌখি। অদুবু মরম কয়া লৈবদগী সিস্তেম অসি নীংখা তম্লবা মতুংদগী ওইদগবা অদুগুম্নদি মপাঙ্গল কনবা ওইখিদ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মহাক্কী সরকারবা তেজাস ফাইতর এয়রক্রাফ শাবদা মাগী ইঞ্জিনীয়রশিং অমসুং সান্তিস্তশিংগী মতিক-ময়াইদা তংখি অমসুং ঙসিদি রেজাস অতিয়াদা মাই পাক্না পাইরি। চয়োল খরগী মমাংদা তেজাসকীদমক লুপা করোর ৪৮,০০০গী ওর্দর অমা লাকখি।
মহাক্না হায় ২০১৪দগী হৌদুনা সরকার অসিনা সেক্তর অসিদা ত্রান্সপরেন্সী, প্রিদিক্তেবিলিতী অমসুং ইজ ওফ দুইং বিজিনেসকা লোইননা মাংলোমদা চংশিন্নবা হোৎনখি। শ্রী মোদীনা হায় সরকার অসিনা দি-লাইসেন্সিং, দি-রিগুলেসন, এক্সপোর্ত প্রমোসন, ফোরেন ইনবেস্তমেন লিবেরেলাইজেসন অসিনচিংবা পুরকপা ঙম্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তারদুনা হায় ভারতনা ঙাকশেলগা মরী লৈনবা মরু ওইবা পোৎলম ১০০গী লিস্ত অমা শেমখ্রে হায়রিবা অসি ঐখোয়গী লমদম অসিগী ইন্দস্ত্রীশিংগী মতেংগা লোইননা লমদম অসিদা শাজবা য়াগনি। মহাক্না হায় ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীশিংনা মথৌ তারিবশিং অসি থুংহন্নবা তাইমলাইন অমা শেমখ্রে।
হাক্না হায় ওফিসিএলগী ওইবা লোনদদি মসি নেগেতিব লিস্ত কৌই অদুবু মরোমদোম লেপচনবগী লোনদদি মসি পোজিতিব লিস্ত হায়না খঙনৈ। লৈবাক্কী মেন্যুফেকচরিং কেপাসিতী অসি হেনগৎহল্লিবা পোজিতিব লিস্ত অদু মসিনি। ভারত্তা থবক পীগদবা পোজিতিব লিস্ত অদু মসিনি। ঐখোয়গী ঙাকশেলগী মথৌ তাবশিংগীদমক মীরৈবাক্তা ভারতনা মীপাল তাংবা হন্থহল্লিবা লিস্ত অদু মসিনি। ভারত্তা লমদম অসিগী প্রদক্তশিং য়োনবা থৌগৎলিবা পোইতিব লিস্ত অদু মসিনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙাকশেলগী কেপিতেল বজেৎতা দোমেস্তিক প্রোক্যুর্মেন্তগীদমক্তা শরুক অমা খাক্তুনা থমখ্রে। মহাক্না লনাই সেক্তর থোরক্তুনা ঙাকশেলগী খুৎশু-খুৎলাইশিং দিজাইন তৌবা অমসুং মেন্যুফেকচরিং অনিমক লৌখৎতুনা ভারতকী ফিরাল অসি মালেমগী ফম্পাক্তা ৱাংনা পাইহল্লসি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
মহাক্না হায় এম.এস.এম.ই.শিংনা অপুনবা মেন্যুফেকচরিং সেক্তরগী য়াংলেন শরুক ওইরি। ঙসি পুরকখিবা রিফোর্মশিং অসিনা এম.এস.এম.ই.শিংদা মনীং-মখা তম্বা পীরি অমসুং চাউথোক্নবা থৌগৎলি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় ঙসি লৈবাক অসিদা শেমগৎলিবা দিফেন্স কোরিদোরশিং অসিনা লোকেল ওন্তোপ্রিনোরশিং অমসুং লোকেল মেন্যুফেচরিংশিংদা মতেং ওইরগনি। মদুদি ঙসি দিফেন্স সেক্তরদা মীপাল তাংদ্রিবা অসি মসিগী লম অনি অসিদা শক্তি পীবা ওইগনি –“জৱান লোইননা নহারোল”।

Prime Minister's Office
PM addresses webinar on effective implementation of Budget provisions in defence sector
India’s defence sector is moving ahead with transparency, predictability & ease of doing business: PM
Emphasis is being given to enhance manufacturing capacity in defence sector: Narendra Modi
22 FEB 2021 1:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the webinar on effective implementation of the Union Budget provisions in the defence sector today. In his address, the Prime Minister said that the webinar assumes great significance as it is focusing on the important issue of making the country’s defence sector self-reliant.
Shri Narendra Modi said that there used to be hundreds of ordnance factories before independence. In both the world wars, weapons at large scale were exported from India. But, for many reasons, this system has not been strengthened as much as it should have been after independence.
The Prime Minister said that his government has relied on the capabilities of our engineers and scientists on developing the Tejas fighter aircraft and today Tejas is flying gracefully in the skies. A few weeks back, an order worth Rs. 48,000 crore was placed for Tejas.
He said that since 2014, it has been the government’s endeavor to move forward in this sector with transparency, predictability and ease of doing business. Shri Modi said the government has taken steps to bring about de-licensing, de-regulation, export promotion, foreign investment liberalization, etc.
The Prime Minister further said that India has made a list of 100 important items related to defence, which can be manufactured indigenously with the help of our local industries. He said a timeline has been set so that our industries can plan to meet these requirements.
He said it is called a negative list in the official language but it is a positive list in the language of self-reliance. This is the positive list on which the country’s manufacturing capacity is going to increase. This is the positive list that will generate employment in India. This is the positive list that is going to reduce India’s dependence on foreign countries for our defence needs. This is the positive list that guarantees the sale of indigenous products in India.
The Prime Minister said that a part has been reserved for domestic procurement even in the capital budget of defence. He urged the private sector to come forward and take up both designing and manufacturing of the defence equipment so that Indian flag can be kept flying high on the global stage.
He said that MSMEs work as a backbone for the entire manufacturing sector. The reforms that are taking place today are giving more freedom to MSMEs and encouragement to expand.
The Prime Minister said that the defence corridors that are being built in the country today will also help local entrepreneurs and local manufacturing. That is, today, self-sufficiency in our defence sector has to be seen as the empowerment of these two fronts – “Jawan as well as Naujawan ”.