শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা পুনেদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
22 FEB 2021 4:01PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা ১৭.০২.২০২১দা মহারাস্ত্রগী মফম ৩৪দা পুনেগী সাঙামনরদা বেজ তৌবা কাংবু অমদা অফা-অপুন চৎথখ্রে। হায়রিবা কাংবু অসি য়াম্না চাওনা হিদাক মনা অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোক্তা য়োম্বা অমসুং য়োনবদা, পাৱরদা শিজিন্নবা অমসুং এফ.এম.সি.জি.য়োনবা অমসুং রিএল ইস্তেত শেংগৎপদা থবক তৌবনি।
থি হুম্বগী থবক অসিদা মখুৎনা ইবা অমসুং কম্প্যুতরদা এক্সেলদা শেম্বা লুপা করোর ২৪৩ লোমগী হিদাক মনা য়োনবগী মরী লৈনবা ফংখি। মসিদা চাওরাক্না লুপা করোর ৪০রোগী হিদাক মনাগী পোত্থোক পিথোক পিশিন তৌবা ফংবা ঙমখি।
কাংবু অসিনা লৈবা য়োনবা অসিগী মথক্তা হেন্না হেন্না শিজিন্নবা অমা য়ানবা মপম পীরি। লুপা করোর ১৮গী লৈবা য়োনবা অমগী খুদম অমা ওইনা ফংলি। লুপা করোর ২৩গী ওইবা শেনফম অমা ৫০ সি. ইনকম তেক্স এক্ত ১৯৬১ অসি থুগাইবা অমসু থেংনরি।
থি হুম্বগী থবক চৎথরিবা অসিদা অতোংবা মফম খঙদবা লৈবা য়োনবা লুপা করোর ৯ হেনবা থেংনরি। লুপা করোর ১ হেনবা অমসু ফাগৎখি। অপুনবা লুপা করোর ৩৩৫ থিদোকপা ঙমখি।
মখা তানা থি হুম্বগী থবক চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Pune
22 FEB 2021 4:01PM by PIB Delhi
Income Tax Department carried out search and seizure operations on 17.02.2021 on a group based in Sangamner, Pune at 34 different locations across Maharashtra. The group entities are largely engaged in packaging and sale of tobacco and related products, generation and distribution of power, sale of FMCGs, and real estate development.
During the course of the search operation, hand written and excel sheets maintained on computer revealed unrecorded cash sale transactions amounting to Rs. 243 crore related to sale of tobacco. In addition to this, action on some dealers in tobacco products revealed further unrecorded sale by them amounting to Rs. 40 crore approximately.
The group is also accepting and paying cash over and above the registration value in transactions relating to real estate. Evidence of transactions amounting to Rs. 18 crore was found in this regard. Issues relating to violations of section 50C of the Income-tax Act, 1961 amounting to Rs. 23 crore have also been found.
During the course of the search operation, profit on unrecorded transactions of sale of real estate amounting to Rs. 9 crore has been accepted by the assessee. Seizure of unaccounted cash of Rs. 1 crore has been made. Total undisclosed income amounting to Rs. 335 crore has been detected so far.
Further investigations are in progress.