প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অসমদা মরু ওইবা থাউ অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজশিং শঙ্গাখ্রে
22 FEB 2021 2:07PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অসমগী ধেমাজীদগী ইন্দিয়ন ওইলগী বোঙ্গাইগাও রিফাইনরীদা লৈবা ইন্দমেক্স য়ুনিৎ, ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদকী দিব্রুগর, মধুবন্দা লৈবা সেকন্দরী তেঙ্ক অমসুং তিন্সুকিয়াগী মাকুমদা লৈবা হেবেদা খুঙ্গংদা গ্যাস কম্প্রেসর স্তেসনশিং লাপতক্ননা লৈবাক্তা শিন্নখ্রে। মহাক্না ধেমাজী ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজসু শঙ্গারদুনা অসমগী সুৱালকুচী ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজগী উরেপ-উয়ুংসু তমখ্রে।
থৌরম অদুদা অসমগী রাজ্যপাল, প্রোফঃ জগদিশ মুখী, মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱাল, কেন্দ্রগী পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রী, শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান অমসুং ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজকী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী রামেশ্বর তেলীসু শরুক য়াখি।
মীয়ামগী থৌরম অদুদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা অৱাং-নোংপোক্কী লমদম অসিনা ভারতকী চাউখৎপগী অনৌবা ইঞ্জিন অমা ওইরগনি অমসুং অসমগী মীয়ামগীদমক্তা অহেনবা থবক কয়া তৌনবা মঙোন্দা ইথিল লৈ হায়না হায়খি। জোয়মোতী হায়রিবা ফিল্ম অসিগা লোয়ননা দিকেদ কয়াগী মমাংদা ব্রহ্মপুত্রগী অৱাং থংবা তোর্বানগী মফম্না অসমগী সিনেমা হৌদোকখিবগী ৱাফম্বুসু নৌহৌননা নীংশিংখি। মহাক্না হায়খিবদা, লমদম অসিনা অসমগী চৎনবীবু মীয়াম মাংদা চাউথোকচবা হেলহনখিবা মীওই কয়া অমসু পুথোকখি হায়খি। অসমদা খল মান্নবা চাউখৎপগী ফিভম অমা পুরক্নবা রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারনা থবক তৌমিন্নরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। অমসুং মসিগী থৌওং অসিনা রাজ্যগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অহেনবা মিৎয়েং চংগলই হায়নসু ফোংদোকখি।
ওপোজিসনগী মাইয়োক্তা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অৱাং থংবা শরুক অসিদা তৌবা ঙম্বগী মতিক কয়া লৈরবসু, হান্নগী সরকারনা লমদম অসিবু লায়থোক্তুনা লৈখি অমসুং মফম অসিগী কন্নেক্তিবিতী, হোস্পিতাল, মহৈ তম্ফমশঙ, ইন্দস্ত্রীগী হীরমদা, মমাংগী সরকারনা হান্না পাংথোক্কদবনি হায়না মিৎয়েং অমত্তা চঙলমদে হায়না ফোংদোকখি। মীয়ামগা লোয়ননা মীয়ামগী চাউখৎপা অমসুং মীয়ামগী থাজবগী মন্ত্রা অসিদা থবক তৌরিবা ঐখোয়গী সরকারনা মসিগী অচান-মীরায় খায়বা অসি লৈহনখিদে হায়বা ৱাফমসু মহাক্না থমখি। মহাক্না সরকার অসিনা রাজ্য অসিদা শঙ্গাখিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়া অমগী পরিংসু মীয়ামদা খঙহনখি।
মহাক্না লমদম অসিদা ঙসিসু লুপা করোর ৩০০০গী শেনফমগী ইনর্জী অমসুং এজুকেসন ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্ত কয়া অমা হৌদোক্লে হায়না হায়খি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিবু ইনর্জী অমসুং এজুকেসনগী হব অমনি হায়না শকখঙনরিবা অসিবু হেন্না মপাঙ্গল হাপ্লগনি অমসুং মখোয়শিং অসিনা অসমগী খুদম অমা ওইহল্লগনি হায়না ফোংদোকখি।
ভারতনা মরোমদোম লেপচবা লেপ্তনা ঙম্নবগীদমক্তা, ঐখোয়গী পাঙ্গল অমসুং থবক তৌবা ঙম্বগী মতিক হেনগৎহনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়বা ৱাফম ফোংদোকখিবগা লোয়ননা মহাক্না হৌখিবা চহি কয়াদা, মরু ওইনা বোঙ্গাইগাও রিফাইনরীদসু রিফাইনিং কেপাসিতী অসি হেনগৎহনবতা নত্তনা ভারতমক্তদা রিফাইনিং অমসুং ইমর্জেন্সীগীদমক্তা থাউ থম্ফমগী কেপাসিতীসু য়াম্না হেনগৎহনখ্রবনি হায়না পাউদমখি।
ঙসি হৌদোকখ্রিবা গ্যাস য়ুনিৎ প্লান্ত অসিনা এল.পি.জি. পুথোকপগী মতিকসু হেনগৎহল্লগনি অমসুং মসিনা অসম অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী মীওইশিংগী পুন্সি মহিংদসু লাইহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি। মসিনা লমদম অসিগী নহাশিংগী ওইনসু থবক ফংবগী খুদোংচাবা য়াম্না হেনগৎহল্লগনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি।
লায়রবা ইচল-ইচানুপীশিংনা মখোয়গী চাকখুমগী শিঙদগী থোক্লকপা মৈখু অমসুং অনাবা কয়াগী মরক্তা খাঙদুনা লাকখিবা অদুবু উজ্বালা স্কিমগী খুত্থাংদগী নিং-তম্বা ফংহল্লে হায়না মহাক্না হায়খি। অসমদা ঙসি গ্যা কন্নেক্সন ফংবগী চাং অসি চাউরাক্না চাদা ১০০ ওইরবগুম্বনি হায়না মহাক্না মখা তানা পনখি। মহাক্না হন্দক্কী কেন্দ্রগী বজেত্তা লায়রবা ইচে-ইচল করোর ১দা উজ্বালা এল.পি.জি. কন্নেক্সন লেম্না পীবগী খুদোংচাবা য়াওরিবা অসিবুসু মীয়ামগী মিৎয়েং চীংশিনখি।
লায়রবা মীওইশিং অসিনা গ্যাস, ইলেক্ত্রিক কন্নেক্সন অমসুং হার ফংদবনা মরম ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্না অৱাবা মাইয়োক্নৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। নিং-তম্বা ফংলবা মতুংগী দিকেদ ৭ ফাওবদা মৈ ফংদবা খুঙ্গং ১৮,০০০গী মনুংদা অয়াম্বদি অসম অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমদগীনি অমসুং সরকারনা মসিগী হীরম অসিবু শেমদোক্নবা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
মহাক্না মখা তানা হায়খিবদা, লমদম অসিগী তোঙান-তোঙানবা হারগী ইন্দস্ত্রীশিং অসি গ্যাস লৈতবদগী থিংজিনখিবা নত্ত্রগা নীংথিনা মথৌ তৌদ্রে হায়না ফোংদোকখিবনি অমসুং মসিনা লায়রবা, তঙাই ফদবা অমসুং মিদ্দল ক্লাসকী মীওইশিংদা অৱাবা কয়া পীখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
শ্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী উর্জা গঙ্গা য়োজনাগী মখাদা নোংপোকথংবা ভারত অসি মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা পাইপলাইনগা শম্নহনবগী থবক চত্থরি হায়না ফোংদোকখি।
মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা ওইহবদা ঐখোয়গী হৈ-শিংলবা সাইন্তিস্ত, ইঞ্জিনীয়র অমসুং তেক্নিসিয়নশিংনা অচৌবা থৌদাং লৌরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। হৌখিবা চহিশিংদা, নহাশিংনা স্তার্ত-অপশিংগী খুত্থাংদা লৈবাক অসিগী শিংনবা কয়াগী ৱারোইশিন পুরকপা ঙম্বা অকোয়বা অমা শানবা ঐখোয়না কন্না হোৎনদুনা লাক্লি। অসমগী নহাশিংদা তৌবা ঙম্বগী মতিক য়াম্না লৈ। রাজ্য সরকারনসু মসিগী মতিক অসি হেন্না হেনগৎহন্নবা হোৎনরি। ঙসিদি, অসম সরকারগী হোৎনজমন্দগী মফম অসিদা ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজ ২০দগী হেন্না লৈরবনি। মসিগী ফিভম অসি ঙসিদি, ধেমাজী ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজ শঙ্গাখিবা অমসুং সুৱালকুচী ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজকী উরেপ-উয়ুং তমখিবা অসিনসু হেন্না মপাঙ্গল লৈহল্লে। অতোপ্পা ইঞ্জিনীয়রিং কোলেজ অহুমগী থবক অমসু কন্না চত্থরি অমসুং অসম সরকারনা অথুবা মতমদা নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীবুসু থবক্তা ওন্থোক্নবা কন্না হোৎনরি হায়না মহাক্না লাউথোকখি। মসিনা মহৈ তম্বীবদা মফম-মফমগী লোলদা তাকপীগদৌরিবা ওইবনা অসমগী মীয়ামদা, মরু ওইনা চা বগানগী থৌমীশিং, সেদ্যুল ত্রাইবশিংদা কান্নবা য়াম্না পীগনি হায়না ফোংদোকখি।
অসম অসি মালেম শিনবা থুংবদা মহাক্কী চা, হেন্দলুম অমসুং তুরিজমগীদমক্তা মমিং চৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মরোমদোম লেপচবা ঙম্বনা মসিগী মপাঙ্গল অমসুং তৌবা ঙম্বা অসি হেন্না হেনগৎকনি। চা পুথোকপা অসিনা অসমগী মরোমদোম লেপচবা ঙম্বগী মঙলান অসিবুসু মপাঙ্গল হাপকনি। অসিগুম্বা ফিভম অসিদা, মফম অসিগী নহাশিংনা স্কুল অমসুং কোলেজতা স্কিল তম্লক্লবদি, হেন্না কান্ননবা ওইগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। হন্দক্কী বজেৎ অসিদা ত্রাইবেলগী মফমশিংদা এক্লাব্যা মোদেল স্কুল চাম্মা-চাম্মা হাংদোকপগী খুদোংচাবা য়াওরি অমসুং মসিনা অসমগী ওইনা য়াম্না কান্নবা ওইগনি হায়না মহাক্না মখা তানা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারনা অসমগী লৌমীশিংগীদমক্তা মখোয়গী তৌবা ঙম্বগী মতিক অমসুং চাগা হেনগৎহন্নবা থবক পায়খৎমিন্নরি হায়না ফোংদোকখি। লৌমী, ঙা-য়োকপগী সেক্তরগী ওইনা লুপা করোর ২০০০০গী অচৌবা স্কিম অমা শেম্লে অমসুং মসিনা অসমগী মীওইদা য়াম্না কান্নহল্লগনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি। অসমগী লৌমীশিংগী পোত্থোকশিং অসি মালেমগী কৈথেলদা য়ৌহনবা ঙম্নবা সরকারনা হোৎনরি হায়না মহাক্না মখা তাখি। অৱাং থংবা তোর্বানগী চা বগানশিংনা অসমগী শেন্মিৎলোন্দা মরু ওইবা থৌদাং লৌরী হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি।
মহাক্না অসম সরকারবু চা পাম্বী মশিং য়ামদনা থাবা মীওইশিংদা লম ৱাইহনবগী খোঙথাং অমা চত্থবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। হৌজিক্কী ওইবা অসমগী মীওইশিংগী তঙাই ফদবা অসিদি চাউখৎপা অমসুং শাহৌ লৌবগী ইঞ্জিন অনি অসিগী মপাঙ্গল কনখৎহনবনি হায়না মহাক্না হায়খি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates important Oil & Gas projects and Engineering Colleges in Assam
22 FEB 2021 2:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation INDMAX Unit at Indian Oil’s Bongaigaon Refinery, Oil India Limited's Secondary Tank Farm at Madhuban, Dibrugarh and a Gas Compressor Station at Hebeda Village, Makum, Tinsukia remotely from Dhemaji in Assam today. He also inaugurated the Dhemaji Engineering College and laid the foundation stone for Sualkuchi Engineering College in Assam.
Governor of Assam Prof. Jagdish Mukhi, Chief Minister of Assam Shri Sarbananda Sonowal, Union Minister for Petroleum and Natural Gas Shri Dharmendra Pradhan and Minister of State for Food Processing Industries Shri Rameswar Teli were also present on the occasion.
Addressing the public at the event, the Prime Minister said North East will be the new growth engine of India and he is inspired to work more for the people of Assam. He recalled how the North Bank in the Brahmaputra gave birth to Assamese cinema eight decades ago with the film Joymoti. He added this region has produced many personalities that enhanced the pride of Assam's culture. He said the Centre and State Governments are working together for the balanced development of Assam and the major basis of this is the state’s infrastructure.
Criticizing the opposition, the Prime Minister said in spite of the great potential in the North Bank, the earlier governments gave the region a step-motherly treatment and did not prioritize the requirements of connectivity, hospitals, institutions of education, industries for this region. He added that the Government is working on the mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas and Sabka Vishwas' and has overcome this discrimination. He further listed the infrastructure projects in Assam which were inaugurated by the Government.
He said, today, energy and education infrastructure projects worth more than Rs 3000 crore are launched in this region. He said these projects will strengthen the identity of the region as a hub of energy and education and would act as a symbol of Assam.
The Prime Minister stressed the necessity for India to continuously become self-sufficient, to increase its strength and also its capabilities. He said over the years, the refining capacity in India has greatly increased, especially at the Bongaigaon Refinery.
He added the gas unit plant launched today is going to increase the capacity of LPG production and will make life easier for the people in Assam and Northeast. It will also increase employment opportunities for the youth in this region.
He said the Government has freed the poor sisters and daughters from the suffering they had to endure owing to the smoke from wood in their kitchens through the Ujjwala scheme. He said today, Gas connectivity in Assam has reached almost 100 percent. He highlighted that in the Union Budget this time, a provision has been made to provide free Ujjwala LPG connection to 1 crore poor sisters.
The Prime Minister said poor people suffer the most from the lack of gas connection, electricity connection and fertilizer. He said out of the 18,000 villages that did not have electricity even after seven decades of Independence, most of them were from Assam and the Northeast and the Government has worked on rectifying this.
He added several fertilizer industries in the region were either shut down or declared ill due to lack of gas, thereby adversely affecting the poor, needy and the middle class.
Shri modi said that under the Pradhan Mantri Urja Ganga Yojana, eastern India is being connected to one of the world's largest gas pipeline networks.
The Prime Minister said a strong talent pool of our scientists, engineers and technicians plays a major role in giving impetus to a AatmaNirbhar Bharat. In the past years, we were working to create an environment in the country, where the youth of the country can solve the problems with start ups. Today, the whole world is recognizing India's engineers. The youth of Assam have amazing potential. The state government is working hard to increase this capacity. Due to the efforts of the Government of Assam, today there are more than 20 engineering colleges in the state. Today, this position has been strengthened by the inauguration of Dhemaji Engineering College and the foundation stone of Sualkuchi Engineering College. He announced that the work on three more engineering colleges is going on. He said the Assam Government is trying to implement New Education Policy at the earliest. This will benefit the people of Assam, especially children of Tea Garden workers, Scheduled Tribes as the medium of education will be local language.
The Prime Minister said Assam is known world over for tea, handlooms and tourism. Self-Reliance will increase the strength and capabilities of the people of Assam. Tea production will strengthen the vision of a self-reliant Assam. He said in such a situation, when the youth here learn these skills in school and college itself, it will be of great benefit. He added in this year's budget, a provision has been made to open hundreds of new Eklavya model schools in tribal areas, which will also benefit Assam.
The Prime Minister said the state and central government are working together for the farmers of Assam to increase their potential and their income. He said a major scheme of Rs 20000 crore has also been made for the farmers in the fisheries sector, which will also benefit the people of Assam. He added the government's effort is that the produce of the farmers in Assam should reach the international market. He said that the North Bank's Tea Gardens also plays a major role in Assam's economy.
He lauded the Assam government for launching a campaign to lease land to small tea growers. He said now the need of the people in Assam is to strengthen the double engine of development and progress.