Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at inauguration and foundation stone laying ceremony of various development projects in Assam
22 FEB 2021 4:02PM by PIB Delhi
Bharat Mata Ki Jai
Bharat Mata Ki Jai
Bharat Mata Ki Jai
I welcome and extend my best wishes to the people of Assam on this special occasion from the land of Dhemaji.
Present on the dais, the Governor of Assam, Prof. Jagdish Mukhi ji, the popular and celebrated Chief Minister of the state, Mr. Sarbananda Sonowal ji, my colleaguesin the Union Council of Ministers, Shri Dharmendra Pradhan ji and Shri Rameswar Teli ji, Minister of Government of Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma ji, other ministers of the State Government, MPs, MLAs and my dear brothers and sisters from Assam who have come in large numbers.
It is my privilege that I am visiting Dhemaji for the third time and meeting all of you and every time the intimacy, warmth and the blessings of the people here inspire me to work more and something new for Assam and the North East. When I came here to lay the foundation stone of the Indian Agriculture Research Institute at Gogamukh, I said that North East will become a new engine of India's growth. Today we can see the reflection of that faith.
Brothers and sisters,
Eight decades ago, Assamese cinema started its journey from the North Bank of the Brahmaputra with the film ‘Joymoti’. The region has given many personalities to enhance the pride of the culture of Assam. Rupkonwar Jyoti Prasad Agarwala, Kalaguru Bishnu Prasad Rabha, Natasurya Phani Sarma, all of them took the identity of Assam to new heights. Bharat Ratna Dr. Bhupen Hazarika ji had once written: लुइतुर पार दुटि जिलिक उठिब राति, ज्बलि हत देवालीर बन्ति। i.e., both the banks of the Brahmaputra will be illuminated like the lighting of lamps in Diwali.And yesterday I saw, especially in the social media, how you celebrated Diwali here by lighting thousands of lamps. The light of lamps reflects the picture of development in Assam amidst peace and stability. The Centre and the Assam government are committed for a balanced development in Assam. And a major foundation of this development is the infrastructure of Assam.
Friends,
Despite the abundant potential in the North Bank, the earlier governments meted step-motherly treatment to the region. Connectivity, hospitals, educational institutions and industries did not figure in the priority of the earlier governments. Ours and Sarbananda ji government, which are working on the mantra of Sabka Saath Sabka Vikas and Sabka Vishwas, ended this discrimination. Our government expedited the work of the Bogibeel Bridge, which the region had been waiting for years. The broad gauge railway line reached the North Bank only after the formation of our government. Kalibhumura Bridge, the second over the Brahmaputra, will further enhance the region’s connectivity.It is also being implemented expeditiously. The work of a four-lane national highway in the North Bank is also progressing rapidly. Only last week, several new projects related to the region’s waterway connectivity from the Mahabahu Brahmaputra have started. Work on a large terminal and logistics park at Jogighopa in Bongaigaon has also commenced.
Friends,
As part of this series, Assam is getting a new gift of more than 3,000 crore worth energy and education infrastructure projects today. Whether it is engineering colleges at Dhemaji and Sualkuchi, expansion of the refinery at Bongaigaon, the secondary tank farm at Dibrugarh or the gas compressor station at Tinsukia, these projects will empower the identity of the region as a hub of energy and education. These projects are also symbols of empowerment of Assam as well as the eastern India.
Friends,
On the path of self-reliance, it is very important for India to continuously increase its potential and capabilities. In the last few years, we have substantially increased the oil storage capacity in India for refining and emergencies.Refining capacity has also been increased at Bongaigaon refinery. The gas unit that has been launched today is going to increase the capacity of LPG production here. All these projects will facilitate the lives of the people in Assam and the North-East and also enhance employment opportunities for the youth.
Brothers and sisters,
When a person gets basic amenities, his confidence grows immensely. The growing confidence also develops the region and the country as well. Today, our government is trying to reach out to those people and areas where facilities did not exist earlier. Now, the administration has emphasised on providing facilities to them. Earlier, people were left on their own.Just imagine, only 50-55 householdsout of every 100 households in the country i.e., about half of them had LPG gas connections before 2014. Despite refineries and other facilities, only 40 people out of 100 people had gas connections in Assam. Sixty percent of people did not have it. The poor sisters and daughters were compelled to live in the web of kitchen smoke and diseases. We have changed this situation through the Ujjwala Yojana. In Assam, the coverage of gas connection is about 100 per cent today. LPG connections have increased by more than three times in the districts around the Bongaigaon refineryafter 2014. This year’s Union budget provides for free LPG connections to one crore more poor sisters.
Friends,
The poor and the small farmers of the country suffer the most due to the paucity of gas connection, electricity connection and manure production. Most of the 18,000 villages which did not have electricityeven after decades of independencewere from Assam, North East. Many fertilizer factories in eastern India were either closed or declared sick for want of gas. Who had to suffer? They were the poor, the middle class people and the youngsters from here. Our government is trying to rectify earlier mistakes. Today,the eastern India is being connected through one of the largest gas pipelines in the worldunder the Pradhan Mantri Urja Ganga Yojana. If the policy is correct and intentions are clear, intentions also change and so does destiny. Bad intentions are eliminated and destiny also changes the fortune of the people. Today, the gas pipeline network that is being developed, optical fibre that is being laid in every village, pipes that are being laid to provide water to every household, all these infrastructure that is being laid in the lap of Mother India is not just iron pipe or fibre. These are the new destiny lines of Mother Bharat.
Brothers and sisters,
Our scientists, engineers and technicians have a big role to give a fillip to Atmanirbhar Bharat. Over the years, we have been working to create an environment in the country where the youth of the country should solve the problems in a new innovative way, through start-ups. Today, the whole world is recognizing the talent of India's engineers and technocrats. The youth of Assam have tremendous potential. The state government is committed to increasing this capacity. More than 20 engineering colleges are here because of the efforts of the Assam government. With the dedication of Dhemaji Engineering College to the nation and laying of the foundation stone of Sualkuchi Engineering College, the situation is getting further reinforced. Dhemaji Engineering College is the first engineering college in the North Bank. I am told that the process of building three more engineering colleges is in the pipeline. Whether it is special colleges, polytechnic colleges or other institutionsfor daughters, the government of Assam is working on a large scale.
Brothers and sisters,
The Assam government is also trying to implement the new national education policy at the earliest. The new National Education Policy is going to benefit Assam, its tribal society and the children of my labour brothers and sisters working in tea plantations. That is because it emphasizes studies in local language and skill building associated with local professions. When medical or technical education is imparted in the local language, the children of the poorest will also become doctors and engineers and benefit the country. The poorest of the poor will be able to realize the dreams of their parents. States like Assam which boasts of tea, tourism, handloom and handicraft are the great strengths of self-reliance. The youth here are going to benefit greatly when they learn these skills in schools and colleges. The foundation of self-reliance will be laid there. This year's budget also provides for opening of hundreds of new Eklavya model schools in tribal areas, which will also benefit Assam.
Friends,
With the blessings of the Brahmaputra, the land of this region is very fertile. The state and the central governments are working together to ensure that farmers here can increase their potential, get modern farming facilities and increase their incomes. Keeping every need of the farmers in mind, work is being done whether it is the transfer of money to their bank accounts directly, or the start of a pension scheme or to provide them good seeds, or soil health cards. With special emphasis on fisheries, our government has already created a separate fisheries ministry. Our government is now spending more than what has not been spent since independence to promote fisheries. A huge scheme of Rs. 20,000 crore has also been formulated for the fish business, which will also benefit the brothers associated with the fisheries in Assam. It is the endeavour of the government that the produce of the farmers of Assam and the country have access to the international market. For this, the laws relating to agriculture have also been reformed.
Friends,
North Bank's tea gardens also have a very big role in the economy of Assam. One of the top priorities of our government is to facilitate the life of our brothers and sisters working in these tea gardens. I compliment the government of Assam for launching a campaign to lease land to small tea growers.
Brothers and sisters,
Those who ruled the country for decades had assumed that Dispur is far away from Delhi. This mindset caused a lot of damage to Assam. But now Delhi is not far away from you. Delhi is standing at your doorstep. The ministers of the central government have been sent here hundreds of times in the last few years so that they can understand your difficulties and monitor the ongoing work. We have endeavoured to prepare schemes keeping in view your needs. I have also come to Assam many times so that I can also become a participant in your development journey also. Assam has everything that every citizen here needs for a better life. Now, what is needed is that you have the opportunity to further strengthen the double engine of development and progress. I assure the people of Assam that with your cooperation and blessings, the development of Assam will speed up and Assam will reach new heights of development.
Brothers and sisters,
I know you are waiting for the election. As far as I remember the last time the election was announced, it was probably on the fourth of March. This time also, I see the possibility of announcement ofthe electionsanytime in the first week of March. It is the job of the Election Commission. But I will try to go to Assam, West Bengal, Kerala, Tamil Nadu, Puducherryas many times as I can before the elections are announced. For example, if the elections are announced on March 7th or somewhere during that time, because it was announced on March 4th last time, then I will try my best to come here as many times before elections are announced. And brothers and sisters, today you have blessed us by coming in such a large number, you have strengthened our faith in the journey of development and I express my heartfelt gratitude for this. Once again I congratulate the fishermen, farmers, mothers and sisters, my tribal brothers and sisters of Assam for the number of projects that were launched or foundation of which was laid today for making Assam self-reliant, for the contribution of Assam to building India and the bright future of the young generation of Assam.I convey my best wishes. Clench your both fists and speak with me with full strength Bharat Mata KiJai, Bharat Mata KiJai, Bharat Mata KiJai.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆସାମରେ ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଶିଳାନ୍ୟାସ ସମାରୋହରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
22 FEB 2021 4:02PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ମାତା କୀ- ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କୀ- ଜୟ,
ଭାରତ ମାତା କୀ-ଜୟ।
ଧେମାଜିର ହାରୁଓ୍ବା ଭୂମିର ପରା ଅଖମବାଖିକ ଏଇ ବିଖେଖ ଦିନଟୋଟ ମଇ ହୁଭେଚ୍ଛା ଆରୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜନାଇଚ୍ଛୋ!
ମଞ୍ଚରେ ଉପସ୍ଥିତ ଆସାମ ରାଜ୍ୟପାଳ ପ୍ରଫେସର ଜଗଦୀଶ ମୁଖୀଜୀ, ଏଠାକାର ଲୋକପ୍ରିୟ ଯଶସ୍ବୀ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମାନ ସର୍ବାନନ୍ଦ ସୋନୋଓ୍ବାଲ ଜୀ, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରିମଣ୍ଡଳରେ ମୋର ସହଯୋଗୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନ ଜୀ, ଶ୍ରୀ ରାମେଶ୍ବର ତେଲି ଜୀ, ଆସାମ ସରକାରରେ ମନ୍ତ୍ରୀ ଡକ୍ଟର ହିମନ୍ତା ବିଶ୍ବ ସରମା ଜୀ, ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଅନ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରୀଗଣ, ସାଂସଦଗଣ, ବିଧାୟକଗଣ ଓ ବିଶାଳ ସଂଖ୍ୟାରେ ଏଠାରେ ଉପସ୍ଥିତ ଆସାମର ମୋର ପ୍ରିୟ ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ, ଏହାର ମୋର ସୌଭାଗ୍ୟ ଯେ ଆଜି ମୋତେ ତୃତୀୟ ଥର ଧେମାଜୀ ଆସିବା ଏବଂ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଦର୍ଶନ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ମିଳିଛି। ପ୍ରତ୍ୟେକଥର ଏଠାକାର ଲୋକମାନଙ୍କର ଆତ୍ମୀୟତା, ଆପଣାରପଣ, ଆଶୀର୍ବାଦ ମୋତେ ଆହୁରି ଅଧିକ ପରିଶ୍ରମର ସହ ଆସାମ, ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ପାଇଁ କାମ କରିବା ଲାଗି ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିଛି। ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ଗୋଗାମୁଖ ଠାରେ ଇଣ୍ଡିଆନ ଏଗ୍ରୀକଲଚର ରିସର୍ଚ୍ଚ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବା ଲାଗି ଆସିଥିଲି, ମୁଁ କହିଥିଲି ଯେ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ଭାରତର ଅଭିବୃଦ୍ଧିର ନୂଆ ଇଞ୍ଜିନ ପାଲଟିବ। ଆଜି ଆମେ ଏହି ବିଶ୍ବାସକୁ ଆମ ଆଖି ସାମ୍ନାରେ ବାସ୍ତବ ରୂପ ନେଉଥିବା ଦେଖିପାରୁଛୁ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ରର ଏହି ଉତ୍ତର ତଟରୁ, ଆଠ ଦଶନ୍ଧି ପୂର୍ବରୁ ଅହମିୟା ସିନେମା ନିଜର ଯାତ୍ରା, ଜୟମତୀ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରରୁ ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲା। ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ଆସାମ ସଂସ୍କୃତିର ଗୌରବ ବଢ଼ାଇ ଥିବା ଅନେକ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ବକୁ ଜନ୍ମ ଦେଇଛି। ରୂପକୁଓଁର ଜ୍ୟୋତିପ୍ରସାଦ ଅଗ୍ରଓ୍ବାଲ, କଳାଗୁରୁ ବିଷ୍ଣୁ ପ୍ରସାଦ ରାଭା, ନଚସୂର୍ଯ୍ୟ ଫଣି ସରମା, ଏମାନେ ସମସ୍ତେ ଆସାମର ପରିଚୟକୁ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାକୁ ନେଇଯାଇଛନ୍ତି। ଭାରତ ରତ୍ନ ଡ. ଭୂପେନ ହଜାରିକା ଜୀ ଏକଦା ଲେଖିଥିଲେ-ଲୁଇତୁର ପାର ଦୁଟି ଜିଲିକ ଉଠିବ ରାତି, ଜ୍ବଲି ହତ ଦେବାଲିର ବନ୍ତି। ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ରର ଦୁଇ କୂଳ ଦୀପାବଳିରେ ଜଳୁଥିବା ଦୀପରେ ଆଲୋକିତ ହେବ ଏବଂ କାଲି ମୁଁ ବିଶେଷ କରି ସୋଶାଲ ମିଡିଆରେ ଦେଖିଲି ମଧ୍ୟ, ଆପଣମାନେ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ କିଭଳି ଭାବେ ଦୀପାବଳି ପାଳନ କରିଥିଲେ, କିପରି ହଜାର ହଜାର ହଜାର ଦୀପ ଜଳାଇଥିଲେ । ଦୀପାବଳିର ସେହି ଆଲୋକ, ଶାନ୍ତି ଓ ସ୍ଥାୟିତ୍ବ ମଧ୍ୟରେ ଆସାମରେ ହେଉଥିବା ବିକାଶର ଚିତ୍ରକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଓ ଆସାମ ସରକାର ମିଶି ରାଜ୍ୟର ସନ୍ତୁଳିତ ବିକାଶରେ ଲିପ୍ତ ରହିଛନ୍ତି। ଆହୁରି ଏହି ବିକାଶର ଏକ ବଡ଼ ଆଧାର ହେଉଛି ଆସାମର ଭିତ୍ତିଭୂମି।
ସାଥୀଗଣ,
ଉତ୍ତର ତଟରେ ଭରପୂର ସାମର୍ଥ୍ୟ ଥିବା ସତ୍ତ୍ବେ ପୂର୍ବ ସରକାର ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ପ୍ରତି ବୈମାତୃକ ମନୋଭାବ ପୋଷଣ କରି ଆସିଥିଲେ। ଏଠାରେ ସଡ଼କ ଯୋଗାଯୋଗ ହେଉ, ଡାକ୍ତରଖାନା ହେଉ, ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନ କିମ୍ବା ଶିଳ୍ପ ସଂସ୍ଥା ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବା ଲାଗି ପୂର୍ବର ସରକାର ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଉନଥିଲେ। ସବକା ସାଥ-ସବକା ବିକାଶ ଓ ସବକା ବିଶ୍ବାସ ଏହି ମନ୍ତ୍ରରେ ଆମ ସରକାର କାମ କରୁଛି। ସର୍ବାନନ୍ଦ ଜୀଙ୍କ ସରକାର ଏହି ଭେଦଭାବକୁ ଦୂର କରିଛନ୍ତି। ଯେଉଁ ବୋଗୀବୀଲ ସେତୁକୁ ଏହି କ୍ଷେତ୍ର ବହୁ ବର୍ଷ ଧରି ଅପେକ୍ଷା କରି ରହିଥିଲା, ସେହି ସେତୁର କାମ ଆମ ସରକାର ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ପୂରଣ କରାଇଥିଲେ। ଉତ୍ତର ତଟରେ ବ୍ରଡ ଗଜ ରେଳ ଲାଇନ ଆମ ସରକାର ଆସିବା ପରେ ପହଞ୍ଚିପାରିଥିଲା। ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ରରେ ଦ୍ବିତୀୟ କାଲିୟାଭୁମୁରା ସେତୁ ଏଠାକାର ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଆହୁରି ଅଧିକ ବଢ଼ାଇ ଦେବ। ଏହାକୁ ମଧ୍ୟ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ କରାଯାଉଛି। ଉତ୍ତର ତଟରେ ଚାରି ଲେନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ଜାତୀୟ ରାଜପଥ କାମ ଖୁବ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ଚାଲୁଛି। ବିଗତ ସପ୍ତାହରେ ହିଁ ମହାବାହୁ ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ର ଠାରୁ ଏଠାକୁ ଜଳମାର୍ଗ ଯୋଗାଯୋଗକୁ ନେଇ ନୂଆ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। ବେଙ୍ଗାଇଗାଓଁର ଜୋଗୀଧୋପାରେ ଏକ ବଡ଼ ଟର୍ମିନାଲ ଏବଂ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ପାର୍କରେ ମଧ୍ୟ କାମ ହୋଇସାରିଛି।
ସାଥୀଗଣ,
ଏହି ଅଧ୍ୟାୟରେ ଆଜି ଆସାମକୁ 3 ହଜାର କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ଏବଂ ଶିକ୍ଷା ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର ଏକ ନୂତନ ଉପହାର ମିଳିଛି। ଧେମାଜୀ ଓ ସୁଆଲକୁଚିରେ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜ, ବେଙ୍ଗାଇଗାଓଁରେ ବିଶୋଧନାଗାରର ସମ୍ପ୍ରସାରଣ, ଦିବ୍ରଗୁଡ଼ରେ ସେକେଣ୍ଡାରୀ ଟ୍ୟାଙ୍କ ଫାର୍ମ ଏବଂ ତିନସୁଖିଆରେ ଗ୍ୟାସ କମ୍ପ୍ରେସର ଷ୍ଟେସନ, ଏସବୁ ପ୍ରକଳ୍ପ ଇନ୍ଧନ ଓ ଶିକ୍ଷା କେନ୍ଦ୍ର ଭାବେ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରର ପରିଚୟକୁ ସଶକ୍ତ କରିବ। ଏସବୁ ପ୍ରକଳ୍ପ ଆସାମ ସହିତ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ସୁଦୃଢ଼ ହେଉଥିବା ଉତ୍ତର ପୂର୍ବ ଭାରତର ଏକ ପ୍ରତୀକ ମଧ୍ୟ।
ସାଥୀଗଣ,
ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବା ଲାଗି ଭାରତ ପାଇଁ ନିରନ୍ତର ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟ, କ୍ଷମତାରେ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଅଛି, ଏହା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଆବଶ୍ୟକ ଅଟେ। ବିଗତ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ, ଭାରତରେ ବିଶୋଧନ ଏବଂ ଜରୁରିକାଳୀନ ସ୍ଥିତି ପାଇଁ ତୈଳ ସଂରକ୍ଷଣ କ୍ଷମତାକୁ ଆମେ ଖୁବ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି କରିଛୁ। ବେଙ୍ଗଇଗାଓଁ ରିଫାଇନାରୀରେ ମଧ୍ୟ ବିଶୋଧନ କ୍ଷମତା ଯଥେଷ୍ଟ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି। ଆଜି ଯେଉଁ ଗ୍ୟାସ ୟୁନିଟର ଲୋକାର୍ପଣ କରାଯାଇଛି, ତାହା ଏଠାକାର ଏଲପିଜି ଉତ୍ପାଦନ କ୍ଷମତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ। ଏହିସବୁ ପ୍ରକଳ୍ପ ଫଳରେ ଆସାମ ଏବଂ ଉତ୍ତରପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ଲୋକମାନଙ୍କର ଜୀବନ ସହଜ ହେବ ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ରୋଜଗାରର ନୂତନ ଅବସର ମିଳିବ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଯେତେବେଳେ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ମୌଳିକ ସୁବିଧା ମିଳିଥାଏ, ତାଙ୍କର ଆତ୍ମବିଶ୍ବାସ ଖୁବ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ। ଏହି ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଆତ୍ମବିଶ୍ବାସ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ଦେଶର ବିକାଶ କରିଥାଏ। ଆଜି ଆମ ସରକାର ସୁବିଧା ପହଞ୍ଚିନଥିବା କ୍ଷେତ୍ର ଓ ଲୋକମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ସୁବିଧା ପହଞ୍ଚାଇବା ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି। ଏବେକାର ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସେମାନଙ୍କୁ ସୁବିଧା ଦେବା ଲାଗି ଜୋର ଦିଆଯାଉଛି। ଆପଣମାନେ ଚିନ୍ତା କରନ୍ତୁ, 2014 ପୂର୍ବରୁ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ 100 ପରିବାର ମଧ୍ୟରୁ ମାତ୍ର 50-55 ପରିବାର ନିକଟରେ ଅର୍ଥାତ୍ ପାଖାପାଖି ଅଧା ଘରେ ହିଁ କେବଳ ଏଲପିଜି ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ ରହିଥିଲା। ଆସାମରେ ବିଶୋଧନାଗାର ଏବଂ ଅନ୍ୟ ସୁବିଧା ଥିଲେ ସୁଦ୍ଧା 100ରୁ ମାତ୍ର 40 ଜଣ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ ଉପଲବ୍ଧ ରହିଥିଲା। 60 ଜଣ ଲୋକଙ୍କ ପାଖରେ ନଥିଲା। ଗରିବ ମା’-ଭଉଣୀମାନେ ରୋଷେଇର ଧୂଆଁ ଏବଂ ରୋଗର ଜାଲରେ ରହୁଥିଲେ। ଏହା ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନର ବହୁତ ବଡ଼ ବାଧ୍ୟବାଧକତା ଥିଲା। ଆମେ ଉଜ୍ଜ୍ବଳା ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ଏହି ସ୍ଥିତିକୁ ବଦଳାଇ ଦେଇଛୁ। ଆସାମରେ ଆଜି ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗର ପ୍ରସାର ପାଖାପାପାଖି ଶତପ୍ରତିଶତ ହୋଇଯାଇଛି। ଏଠାରେ, ବୋଙ୍ଗଇଗାଓଁ ବିଶୋଧନାଗାର ନିକଟବର୍ତ୍ତୀ ଜିଲ୍ଲାରେ ହିଁ 2014 ପରେ ତିନି ଗୁଣାରୁ ଅଧିକ ଏଲପିଜି ସଂଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି। ଚଳିତ ଥର କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବଜେଟରେ ଏକ କୋଟି ଅଧିକ ଗରିବ ଭଉଣୀମାନଙ୍କୁ ଉଜ୍ଜ୍ବଳା ଯୋଜନାରେ ମାଗଣା ଏଲପିଜି କନେକ୍ସନ ଦେବାକୁ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି।
ସାଥୀଗଣ,
ଗ୍ୟାସ ସଂଯୋଗ, ବିଦ୍ୟୁତ ସଂଯୋଗ, ସାର ଉତ୍ପାଦନ, ଏସବୁଥିରେ ରହୁଥିବା ଅଭାବର ସବୁଠୁ ଅଧିକ କ୍ଷତି ଆମ ଦେଶର ଗରିବଙ୍କୁ, ଆମ ଦେଶର ଛୋଟ କୃଷକମାନଙ୍କୁ ହିଁ ହୋଇଥାଏ। ସ୍ବାଧୀନତାର ବହୁ ଦଶନ୍ଧି ପରେ ମଧ୍ୟ ଯେଉଁ 18 ହଜାର ଗ୍ରାମରେ ବିଦ୍ୟୁତ ପହଞ୍ଚିନଥିଲା, ସେସବୁ ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ ଆସାମ, ଉତ୍ତରପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ଥିଲା। ପୂର୍ବ ଭାରତର ଅନେକ ସାର କାରଖାନାକୁ ଗ୍ୟାସ ଅଭାବରୁ ବନ୍ଦ କରି ଦିଆଯାଇଥିଲା କିମ୍ବା ରୁଗ୍ଣ ଘୋଷିତ କରି ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଏହାର ଫଳ କିଏ ଭୋଗିଲା? ଏଠାକାର ଗରିବ, ମଧ୍ୟବିତ୍ତ, ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଏହାର ପରିଣାମ ଭୋଗିବାକୁ ପଡ଼ିଥିଲା। ଆମ ସରକାର ପୂର୍ବର ଭୁଲକୁ ସୁଧାରିବା କାମ କରୁଛି। ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉର୍ଜା ଗଙ୍ଗା ଯୋଜନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ପୂର୍ବ ଭାରତକୁ ବିଶ୍ବର ସବୁଠୁ ବଡ଼ ଗ୍ୟାସ ପାଇପ ଲାଇନଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ସହିତ ଯୋଡ଼ାଯାଉଛି। ସଠିକ ନୀତି, ସଚ୍ଚୋଟ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ରହିଲେ ସ୍ବଭାବ ଓ ଭାଗ୍ୟ ବଦଳି ଯାଇଥାଏ। ଖରାପ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ବଦଳିଯାଇଥାଏ ଏବଂ ସଚ୍ଚୋଟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ନେଇ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଭାଗ୍ୟ ବଦଳାଇବା କାମ କରି ହୋଇଥାଏ। ଆଜି ଦେଶରେ ଯେଉଁ ଗ୍ୟାସ ପାଇପଲାଇନ ନେଟଓ୍ବର୍କ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି, ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅପ୍ଟିକାଲ ଫାଇଭର ବିଛା ଯାଉଛି, ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ଜଳ ପହଞ୍ଚାଇବା ଲାଗି ପାଇପ ସଂଯୋଗ କରାଯାଉଛି, ଭାରତ ମାତାର କୋଳରେ ପ୍ରସାରିତ ହେଉଥିବା ଏ ସମସ୍ତ ଭିତ୍ତିଭୂମି କେବଳ ଲୁହା ପାଇପ କିମ୍ବା ଫାଇବର ନୁହେଁ। ଏସବୁ ଭାରତ ମାତାର ନୂତନ ଭାଗ୍ୟ ରେଖା।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତକୁ ତ୍ବରାନ୍ବିତ କରିବା ଲାଗି ଆମର ବୈଜ୍ଞାନିକ, ଇଞ୍ଜିନିୟର, ବୈଷୟିକ ପେସାଦାରମାନଙ୍କର ସଶକ୍ତ ପ୍ରତିଭା ଭଣ୍ଡାରର ବଡ଼ ଭୂମିକା ରହିଛି। ଏଇ କିଛିବର୍ଷ ହେବ ଆମେ ଦେଶରେ ଏପରି ଏକ ପରିବେଶ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଲାଗି କାମ କରି ଆସୁଛୁ ଯାହାଫଳରେ ଦେଶର ଯୁବକମାନେ ନୂଆ ଅଭିନବ ଢଙ୍ଗରେ, ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ସ ଜରିଆରେ ସମସ୍ୟାଗୁଡ଼ିକର ସମାଧାନ କରିପାରିବେ। ଆଜି ସାରା ଦୁନିଆ ଭାରତର ଇଞ୍ଜିନିୟର୍ସ, ଟେକ୍ନୋକ୍ରାଟ୍ସମାନଙ୍କୁ ଉଚ୍ଚ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି। ଆସାମର ଯୁବକମାନଙ୍କ ନିକଟରେ ଅଦ୍ଭୂତ କ୍ଷମତା ରହିଛି। ଏହି କ୍ଷମତାକୁ ବଢ଼ାଇବା ଲାଗି ରାଜ୍ୟ ସରକାର ପ୍ରାଣପଣେ ଉଦ୍ୟମ କରୁଛନ୍ତି। ଆସାମ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ କାରଣରୁ ହିଁ ଆଜି ଏଠାରେ 20ରୁ ଅଧିକ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜ ଖୋଲିସାରିଛି। ଆଜି ଧେମାଜୀ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ସୁଆଲକୁଚି ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଫଳରେ ଏହି କ୍ଷମତା ଆହୁରି ବିସ୍ତାରିତ ହୋଇଛି। ଧେମାଜୀ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜ ଉତ୍ତର ତଟର ପ୍ରଥମ ଇଞ୍ଜିନିଅରିଂ କଲେଜ ଅଟେ। ମୁଁ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଛି ଯେ ଏପରି ଆହୁରି ତିନୋଟି ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ କଲେଜ ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି। ଝିଅମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର କଲେଜ, ପଲିଟେକ୍ନିକ କଲେଜ, ଅନ୍ୟ ଶିକ୍ଷାନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ଲାଗି ଆସାମ ସରକାର ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ କାମ କରୁଛନ୍ତି।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଆସାମ ସରକାର ଏଠାରେ ନୂତନ ଶିକ୍ଷା ନୀତିକୁ ମଧ୍ୟ ଯଥାଶୀଘ୍ର ଲାଗୁ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରୟାସ କରୁଛନ୍ତି। ଏହି ନୂଆ ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତିର ଅଧିକ ଲାଭ ଆସାମ, ଏଠାକାର ଜନଜାତୀୟ ସମାଜ, ଚା’ ବଗିଚାରେ କାମ କରୁଥିବା ମୋର ଶ୍ରମିକ ଭାଇ-ଭଉଣୀମାନଙ୍କର ପିଲାମାନେ ପାଇପାରିବେ। ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ଏଥିରେ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ପାଠପଢ଼ା ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ବ୍ୟବସାୟ ସହ ଜଡ଼ିତ କୌଶଳ ବିକାଶ ଉପରେ ଜୋର ଦିଆଯାଇଛି। ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ଡାକ୍ତରୀ ପାଠପଢ଼ା, ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ବୈଷୟିକ ଶିକ୍ଷା ଦିଆଗଲେ, ଅତି ଗରିବ ପିଲାମାନେ ମଧ୍ୟ ଡାକ୍ତର ହୋଇପାରିବେ, ଇଞ୍ଜିନିୟର ହୋଇପାରିବେ ଏବଂ ଦେଶର କଲ୍ୟାଣ କରିପାରିବେ। ଗରିବ ମା’ବାପାଙ୍କ ସ୍ବପ୍ନ ପୂରଣ କରିପାରିବେ। ଆସାମ ଭଳି ରାଜ୍ୟରେ ଚା’, ପର୍ଯ୍ୟଟନ, ହସ୍ତତନ୍ତ ଓ ହସ୍ତଶିଳ୍ପ ଆଦି ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାର ବହୁତ ବଡ଼ ଶକ୍ତି ଅଟେ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଏଠାକାର ଯୁବକମାନେ ଯେତେବେଳେ ଏହି ଦକ୍ଷତାକୁ ସ୍କୁଲ ଓ କଲେଜରେ ହିଁ ଶିଖିବେ, ଏଥିରୁ ଅଧିକ ଲାଭ ପାଇପାରିବେ। ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାର ମୂଳଦୁଆ ସେଠାରୁ ଯୋଡ଼ି ହେବ। ଚଳିତ ବର୍ଷ ବଜେଟରେ ମଧ୍ୟ ଜନଜାତି କ୍ଷେତ୍ରରେ 100ଟି ନୂଆ ଏକଲବ୍ୟ ଆଦର୍ଶ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଖୋଲିବା ଲାଗି ବ୍ୟବସ୍ଥା କରାଯାଇଛି, ଯାହାର ଲାଭ ମଧ୍ୟ ଆସାମକୁ ମିଳିବ।
ସାଥୀଗଣ,
ବ୍ରହ୍ମପୁତ୍ରର ଆଶୀର୍ବାଦ ବଳରେ, ଏହି କ୍ଷେତ୍ରର ଜମି ଅତ୍ୟନ୍ତ ଉର୍ବର ରହିଆସିଛି। ଏଠାକାର ଚାଷୀମାନେ କିଭଳି ନିଜ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ବଢ଼ାଇପାରିବେ, ସେମାନଙ୍କୁ ଚାଷର ଆଧୁନିକ ସୁବିଧା ମିଳିପାରିବ, ଆୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇପାରିବ, ସେଥିପାଇଁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ମିଳିମିଶି କାମ କରୁଛନ୍ତି। କୃଷକମାନଙ୍କ ବ୍ୟାଙ୍କ ଖାତାରେ ସିଧାସଳଖ ଟଙ୍କା ସ୍ଥାନାନ୍ତର କରିବା ହେଉ, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ପେନସନ ଯୋଜନା ଆରମ୍ଭ କରିବା, ସେମାନଙ୍କୁ ବିହନ ଦେବା, ମୃର୍ତ୍ତିକା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟକାର୍ଡ ପ୍ରଦାନ କରିବା ଆଦି ସମେତ ସେମାନଙ୍କର ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପୂରଣ କରିବା ଲାଗି ସର୍ବାଧିକ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଉଛି। ମତ୍ସ୍ୟଚାଷ ଉପରେ ବିଶେଷ ଜୋର ଦେଇ ଆମ ସରକାର ମତ୍ସ୍ୟଚାଷ ସହ ଜଡ଼ିତ ଏକ ଭିନ୍ନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଆରମ୍ଭରୁ ସ୍ଥାପନ କରିସାରିଛି। ମତ୍ସ୍ୟଚାଷକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ଲାଗି ସ୍ବାଧୀନତା ପରେ ଯେତିକି ଖର୍ଚ୍ଚ କରାଯାଇନଥିଲା, ତା’ଠାରୁ ବହୁ ଅଧିକ ଆମ ସରକାର ଏବେ ଖର୍ଚ୍ଚ କରୁଛନ୍ତି। ମତ୍ସ୍ୟ ବ୍ୟବସାୟ ସହ ଜଡ଼ିତ କୃଷକମାନଙ୍କ ପାଇଁ 20 ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ଯୋଜନା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇଛି ଯାହାର ଲାଭ ଆସାମରେ ମତ୍ସ୍ୟ ଉଦ୍ୟୋଗ ସହ ଜଡ଼ିତ ମୋର ଭାଇମାନଙ୍କୁ ମିଳିବ। ଆସାମର କୃଷକ, ଦେଶର କୃଷକମାନେ ଯେଉଁ ଫସଲ ଉତ୍ପାଦନ କରୁଛନ୍ତି, ତାହା ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବଜାର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କିଭଳି ପହଞ୍ଚିପାରିବ ସରକାର ସେ ଦିଗରେ ଉଦ୍ୟମ କରୁଛନ୍ତି। ଏଥିପାଇଁ କୃଷି ସହ ଜଡ଼ିତ ଆଇନରେ ସଂସ୍କାର ଅଣାଯାଇଛି।
ସାଥୀଗଣ,
ଆସାମର ଅର୍ଥବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଉତ୍ତର ତଟର ଚା’ବଗିଚାର ଏକ ବହୁତ ବଡ଼ ଭୂମିକା ରହିଛି। ଏସବୁ ଚା’ ବଗିଚାରରେ କାମ କରୁଥିବା ଆମର ଭାଇ-ଭଉଣୀମାନଙ୍କ ଜୀବନ କିପରି ସହଜ ହେବ ଏହା ମଧ୍ୟ ଆମ ସରକାରଙ୍କର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ପ୍ରାଥମିକତା ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ। ଛୋଟ ଚା’ ଉତ୍ପାଦକମାନଙ୍କୁ ଜମି ପଟ୍ଟା ଦେବାର ଅଭିଯାନ ଚଳାଇଥିବାରୁ ମୁଁ ଆସାମ ସରକାରଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଛି।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ଯେଉଁ ଲୋକମାନେ ବହୁଦଶନ୍ଧି ଧରି ଦେଶ ଉପରେ ରାଜୁତି କରୁଥିଲେ ସେମାନେ ଦିସପୁରକୁ ଦିଲ୍ଲୀଠାରୁ ଖୁବ ଅଧିକ ଦୂର ବୋଲି ଗ୍ରହଣ କରି ନେଇଥିଲେ। ଏହି ଚିନ୍ତାଧାରା କାରଣରୁ ଆସାମର ଅନେକ କ୍ଷତି ହେଲା। କିନ୍ତୁ ଏବେ ଦିଲ୍ଲୀ ଆପଣମାନଙ୍କ ଠାରୁ ଦୂରରେ ନାହିଁ। ଦିଲ୍ଲୀ ଆପଣଙ୍କ ଦ୍ବାରରେ ଛିଡ଼ା ହୋଇଛି। ବିଗତ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକରେ ଶତାଧିକ ବାର କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କର ମନ୍ତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ପଠାଯାଇଛି ଯାହାଫଳରେ ସେମାନେ ଆପଣମାନଙ୍କ ସମସ୍ୟା ଜାଣିବେ ଏବଂ ଭୂମିଗତ ସ୍ତରରେ ଯେଉଁ ହେଉଛି ତାହା ଦେଖିପାରିବେ। ଆପଣମାନଙ୍କର ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖି ଯୋଜନା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବା ଉଚିତ ଏବଂ ସେହି ଦିଗରେ ଆମେ ପ୍ରୟାସ କରିଛୁ। ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଥର ଆସାମ ଆସିଛି ଯାହାଫଳରେ ଆପଣମାନଙ୍କ ଗହଣରେ ଉପସ୍ଥିତ ହୋଇ ଆପଣମାନଙ୍କର ବିକାଶ ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ସହଭାଗୀ ହୋଇପାରିବି। ଆସାମ ପାଖରେ ସବୁକିଛି ଅଛି, ଯାହା ଏଠାକାର ନାଗରିକମାନଙ୍କର ଉନ୍ନତ ଜୀବନଧାରଣ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ। ଏବେ ଆବଶ୍ୟକତା ହେଉଛି, ବିକାଶ ଓ ପ୍ରଗତିର ଯେଉଁ ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନ ଏବେ ଚାଲିଛି ସେହି ଡବଲ ଇଞ୍ଜିନକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ଲାଗି ଆଉ ଏକ ସୁଯୋଗ ଆପଣମାନଙ୍କ ପାଖକୁ ପୁଣିଥରେ ଆସୁଛି। ମୁଁ ଆସାମର ଲୋକମାନଙ୍କୁ ବିଶ୍ବାସ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛି, ଆପଣମାନଙ୍କ ସହଯୋଗ ବଳରେ, ଆପଣମାନଙ୍କର ଆଶୀର୍ବାଦ ବଳରେ ଆସାମର ବିକାଶ ଆହୁରି ତ୍ବରାନ୍ବିତ ହେବ, ନୂତନ ଉଚ୍ଚତାରେ ପହଞ୍ଚିବ।
ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ,
ମୁଁ ଜାଣିଛି ଯେ ଏବେ ଆପଣମାନେ ନିର୍ବାଚନ ଅପେକ୍ଷାରେ ଥିବେ। ପୂର୍ବ ନିର୍ବାଚନ ଯେବେ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା ସେ ବିଷୟରେ ମୋର ମନେ ପଡ଼ୁଛି। ବୋଧହୁଏ ନିର୍ବାଚନ ମାର୍ଚ୍ଚ ୪ରେ ଏହି ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା। ଏଥର ମଧ୍ୟ ମୁଁ ସେହି ସମ୍ଭାବନା ଦେଖୁଛି, ମାର୍ଚ୍ଚ ପ୍ରଥମ ସପ୍ତାହରେ ଯେକୌଣସି ସମୟରେ ନିର୍ବାଚନ ଘୋଷଣା କରାଯାଇପାରେ। ନିର୍ବାଚନ କମିଶନ ତାଙ୍କର ଦାୟିତ୍ବ ସମ୍ପାଦନ କରିବେ। କିନ୍ତୁ ମୁଁ ଚେଷ୍ଟା କରିବି, ନିର୍ବାଚନ ଘୋଷଣା ପୂର୍ବରୁ କେତେଥର ଆସାମ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, କେରଳ, ତାମିଲନାଡ଼ୁ, ପୁଡୁଚେରୀ ଯାଇପାରିବି। ଧରାଯାଉ ଯଦି ମାର୍ଚ୍ଚ 7 ତାରିଖରେ ନିର୍ବାଚନ ଘୋଷଣା କରାଯାଏ ତା’ହେଲେ ଏହି ଯେଉଁ ସମୟ ମିଳିବ ସେଥିରେ ଆସିବା ଲାଗି ମୁଁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଚେଷ୍ଟା କରିବି। ପୂର୍ବଥର 4 ମାର୍ଚ୍ଚରେ ନିର୍ବାଚନ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଥିଲା। ସେହି ପାଖାପାଖି ତାରିଖରେ କେବେ ବି ନିର୍ବାଚନ ଘୋଷଣା କରାଯାଇପାରେ। ଯାହା ବି ହେଉ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କ ଗହଣକୁ ଆସିବା ଲାଗି ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ କରିବି। ଭାଇ ଓ ଭଉଣୀମାନେ ଏତେ ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟାରେ ଆପଣମାନେ ଏଠାକୁ ଆସି ଆମକୁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଦେଲେ। ବିକାଶ ଯାତ୍ରା ପାଇଁ ଆପଣମାନେ ଆମର ବିଶ୍ବାସକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିଛନ୍ତି। ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରୁଛି। ଏହି ବିଶ୍ବାସ ସହିତ ମୁଁ ପୁଣିଥରେ ଏ ସମସ୍ତ ବିକାଶ ଯୋଜନା ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଆସାମ ନିର୍ମାଣ, ଭାରତ ନିର୍ମାଣ ଲାଗି ଆସାମର ଯୋଗଦାନ, ଆସାମର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଉଜ୍ଜ୍ବଳ ଭବିଷ୍ୟତ ନିର୍ମାଣରେ ସହାୟକ ହେବ ବୋଲି ଆଶା କରୁଛି। ଆସାମର ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀ, କୃଷକ, ମା’-ଭଉଣୀ, ଆଦିବାସୀ ଭାଇ-ଭଉଣୀ ପ୍ରତ୍ୟେକଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଲାଗି ଏସବୁ ଯୋଜନାର ଲୋକାର୍ପଣ, ଶିଳାନ୍ୟାସ ହୋଇଛି। ସେଥିପାଇଁ ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନେକ ଅନେକ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି। ଅନେକ ଶୁଭକାମନା ଜଣାଉଛି। ଦୁଇ ହାତ ମୁଠା କରି ଉପରକୁ ଉଠାଇ କୁହନ୍ତୁ ଭାରତ ମାତା କୀ-ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ-ଜୟ, ଭାରତ ମାତା କୀ-ଜୟ।