Prime Minister's Office
PM addresses Celebration of 75 Years of Shri Ram Chandra Mission
Household wisdom and Yoga-Ayurveda played a big role in handling Corona: PM
Indian idea of wellness goes beyond merely curing a disease :PM
Yoga and Ayurveda should be presented to the world in a language they understand: PM
Calls for making India a hub for spiritual and wellness tourism
16 FEB 2021 5:28PM by PIB Delhi
The Prime Minister addressed the event organized to commemorate 75 years of Shri Ram Chandra Mission. The Prime Minister lauded the Mission for instilling meaningfulness, peace, health and spiritual wellbeing among the people. He also praised the Mission for popularizing yoga. The Prime Minister said in today’s fast and stressful life when the world is fighting lifestyle related diseases and pandemic, Sahaj Marg, Heartfulness and Yoga are like a beacon of hope for the world.
Referring to India’s handling of Corona, the Prime Minister said that alertness of 130 crore Indian became an example for the world. The household wisdom and Yoga-Ayurveda played a big role in this.
Shri Modi said India is following a human centric approach to furthering global good.This human centric approach is based on a healthy balance of welfare, well-being and wealth. In the last six years, India has undertaken among the world's largest public welfare programmes in the world.These efforts are aimed at giving the poor a life of dignity and opportunity.From universal sanitation coverage to social welfare schemes.From smoke free kitchens to banking the unbanked.From access to technology to housing for all.India's public welfare schemes have touched many lives, said the Prime Minister.
Speaking on India’s focus on wellness the Prime Minister noted that
Indian idea of wellness goes beyond merely curing a disease.There has been extensive work on preventive healthcare. Shri Modi pointed out India's flagship healthcare scheme, Ayushman Bharat has more beneficiaries than the populations of America and many European nations.It is the world's largest healthcare scheme.The prices of medicines and medical equipment have been lowered.
The Prime Minister said India is playing a central role in global vaccination. Our vision for wellness is as much global as it is domestic. India has much to offer in health and wellness. He called upon the people to work towards making India a hub for spiritual and wellness tourism.Our Yoga and Ayurveda can contribute to a healthy planet. It is our aim to present these to the world in a language they understand, said the Prime Minister.
Shri Modi underlined the growing global seriousness towards Yoga and meditation. He also noted the growing challenge of depression and expressed the hope that Heartfulnessprogramme will help in tackling that. “Disease-free citizens, mentally strong citizens will take India to new heights”, concluded the Prime Minister.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী রাম চন্দ্র মিসনগী ৭৫শুবা থৌরম পাকথোকপদা ৱা ঙাংখ্রে
ইমুং-মনুংগী ওইনা লৌশিং অমসুং য়োগা-আয়ুর্বেদানা কোরোনা থেংনবদা য়াম্না চাওরবা থৌদাং অমা লৌখি: প্রধান মন্ত্রী
ইন্দিয়াগী হকচাং ফনবগী ৱাখল্লোন অসিনা শুপ্নতগী লায়না ফহনবদগী হেন্দোক্তুনা চৎলি: প্রধান মন্ত্রী
য়োগা অমসুং আয়ুর্বেদা অসি মালেম অসিদা মখোয়না খঙগদবা লোল অমদা পীগদবনি: প্রধান মন্ত্রী
ইন্দিয়া অসি লাইনিং লাইশোল অমসুং হরচাং ফনবগী লম কোইফম হব ওইহন্নবা হায়রি
16 FEB 2021 5:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী রাম চন্দ্র মিসনগী ৭৫শুবা থৌরম পাকথোকপদা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী মরক্তা ৱাহন্থোক য়াম্না থোকপা, শান্তি, হকশেল অমসুং লাইনিং লাইশোলগী ওইবা অসিগী মিসন অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না য়োগা অসিবু মশক খঙহনবগীদমকশু থাগৎপা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ঙসিগী য়াংনা চেল্লিবা খোঙজেল অমসুং অৱাবনা থল্লবা পুন্সি মহিং অসিদা মালেম অসিনা পুন্সি মহিংগা মরী লৈনবা লায়না অমসুং লায়চৎ অসিদা য়োগা অসিনা আশা অমা ওইরি।
ইন্দিয়ানা কোরোনা লান্থেংনরিবা অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ইন্দিয়ন করোর ১৩০না মিকুপ নাহুম শিংনা লৈবা অসি মালেম অসিদা খুদম অমা ওইরি। ইমুং-মনুংগী ওইনা লৌশিং অমসুং য়োগা-আয়ুর্বেদানা মসিদী য়াম্না চাওরবা থৌদাং অমা লৌখি
শ্রী মোদীনা হায় মদুদি ইন্দিয়া অসি মালেমগী ওইবা চিঞ্জাক পীনবা মীওইবা অমগী থৌদাং অদু চংশিল্লি। মসিগী মীওইবগী ওইবা থৌদাং চংশিল্লিবা অসি অফবা হকশেলগী ওইবা, হকচাং ফনবা অমসুং নুঙাইনবনি। চহি তরক অসিদা, ইন্দিয়ানা মালেম অসিদা মালেমগী খ্বায়দগী চাওবা মীয়ামগী ওইবা য়াইফ-নুঙাইগী থৌরমদা শরুক য়ারি। মসিগী হোৎনরিবা অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি লায়রবশিংগী পুন্সি খুদোংচাবা অমা পীনবনি। সেনিতেসন্দগী সোসিএল ৱেলফিয়র স্কীম ফাওবা। মৈখু থাংদবা চখুমদগী বেঙ্ক লৈতবদা বেঙ্ক পীবা। মীপুম খুদিংদা য়ুম পীবা ফাওবা। ইন্দিয়াগী মীয়মগী ওইবা স্কীমশিং অসিনা পুন্সি কয়া অমা কান্নবা ফংহল্লি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়।
ইন্দিয়াগী হকশেলগী পাম্দম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি, ইন্দিয়াগী হকচাং ফনবগী ৱাখল্লোন অসিনা শুপ্নতগী লায়না ফহনবদগী হেন্দোক্তুনা চৎলি। হকশেলগী চেকশিন থৌরাংগীদমক অহেনবা থবক কয়া অমা পায়খৎলি। ইন্দিয়াগী মরুওইবা হকশেলগী ওইবা স্কীমশি অসি তাক্লদুনা শ্রী মোদীনা হায় মদুদি, আয়ুশমান ভারত্না আমেরিকা অমসুং য়ুরোপিয়ন লৈবাকশিংদা লৈরিবা মীশিংদগী হেন্না বেনিফিসরী লৈরি। মসি মালেমগী ওইনা খ্বায়দগী চাওবা হকশেলগী স্কীমনি। হিদাক অমসুং হিদাক্কী মচাংশিংগী মমল হন্থরক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি ভারত্না মালেমগী ওইবা বেক্সিনেসন্দা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। ঐখোয়গী হকচাং ফনবগী পান্দম অসি ইরমদম অসিদা লৌখৎলিবা অসুম্না মালেমগী ওইনসু লৌরি। ইন্দিয়ানা হকশেল অমসুং হকচাং ফনবা লমদা য়াম্না চংশিল্লি। ইন্দিয়া অসি লাইনিং লাইশোল অমসুং হরচাং ফনবগী লম কোইফম হব ওইহন্নবা মহাক্না হায়রি। ঐখোয়গী য়োগা অমসুং আয়ুর্বেদা অসিনা মালেমগী হকশেলগীদমক থৌদাং কয়া অমা লৌরগনি। মালেম অসিদা মসিবু খঙহন্নবা লোল অমা পীবা অসি ঐখোয়গী পান্দম্নি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়রি।
শ্রী মোদীনা হায়রি মদুদি মালেম অসিনা য়োগা অমসুং মেদিতেসন অসিদা লুম্না লৌরক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী ৱাখলগী লায়নাশিং অসি হায়রিবা প্রোগ্রামশিং অসিনা ফহনবদা মতেং পাংগনি। “অনা-অয়েক লৈতবা নাগরিক, ৱাখল ফনা লৈবা নাগরিক অমনা ইন্দিয়া অসি অনৌবা মতোন য়ৌবা ঙমগনি” হায়দুনা প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনখি।