Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 31
More than 85 lakh Beneficiaries Vaccinated against COVID19
More than 2.3L beneficiaries vaccinated till 6 pm today; 73,557 HCWs received second dose of vaccine today
15 FEB 2021 8:41PM by PIB Delhi
The cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 has crossed 85 lakhs today. 85,16,771 beneficiaries were vaccinated through 1,83,664 sessions, as per the provisional report till 6 pm today. These include 60,57,162 HCWs who have taken the 1st dose and 98,118 HCWs who have taken the 2nd dose, along with 23,61,491 FLWs (1st dose). While the countrywide vaccination drive was rolled out on 16th Jan 2021, vaccination of the FLWs started from 2nd Feb 2021.
Total 2,31,476 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the thirty first day of nationwide COVID19 vaccination. Out of which, 1,57,919 beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 73,557 HCWs received 2nd dose of vaccine as per the provisional report. Final reports would be completed for the day by late tonight.
9,935 sessions were held till 6 pm today.
All States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
3,847
182
4,029
2
Andhra Pradesh
3,58,944
10,638
3,69,582
3
Arunachal Pradesh
16,141
1,250
17,391
4
Assam
1,28,032
3,165
1,31,197
5
Bihar
4,93,212
1,727
4,94,939
6
Chandigarh
9,212
144
9,356
7
Chhattisgarh
2,71,525
3,325
2,74,850
8
Dadra & Nagar Haveli
2,922
41
2,963
9
Daman & Diu
1,121
30
1,151
10
Delhi
1,91,005
2,318
1,93,323
11
Goa
13,166
517
13,683
12
Gujarat
6,88,960
8,080
6,97,040
13
Haryana
1,97,800
2,792
2,00,592
14
Himachal Pradesh
81,482
475
81,957
15
Jammu & Kashmir
1,45,600
1,849
1,47,449
16
Jharkhand
2,16,081
3,928
2,20,009
17
Karnataka
5,00,112
10,838
5,10,950
18
Kerala
3,63,902
3,570
3,67,472
19
Ladakh
2,904
77
2,981
20
Lakshadweep
1,776
0
1,776
21
Madhya Pradesh
5,67,219
0
5,67,219
22
Maharashtra
6,94,667
2,028
6,96,695
23
Manipur
24,844
277
25,121
24
Meghalaya
14,230
164
14,394
25
Mizoram
12,240
227
12,467
26
Nagaland
11,006
308
11,314
27
Odisha
4,13,408
4,139
4,17,547
28
Puducherry
6,320
193
6,513
29
Punjab
1,06,453
1,008
1,07,461
30
Rajasthan
6,11,335
1,046
6,12,381
31
Sikkim
8,543
0
8,543
32
Tamil Nadu
2,55,038
3,244
2,58,282
33
Telangana
2,79,010
7,178
2,86,188
34
Tripura
73,375
1,485
74,860
35
Uttar Pradesh
8,96,254
15,014
9,11,268
36
Uttarakhand
1,14,059
1,200
1,15,259
37
West Bengal
5,26,890
5,231
5,32,121
38
Miscellaneous
1,16,018
430
1,16,448
Total
84,18,653
98,118
85,16,771
Fourteen States/UT have vaccinated more than 70% of the registered HCWs. These are - Bihar, Lakshadweep, Tripura, Odisha, Madhya Pradesh, Uttarakhand, Himachal Pradesh, Chhattisgarh, Uttar Pradesh, Jharkhand, Kerala, Rajasthan, Mizoram and Sikkim.
S.No.
States/UTs
Percentage Coverage
1.
Lakshadweep
81%
2.
Bihar
81.6%
3.
Tripura
79.5%
4.
Odisha
78.1%
5.
Madhya Pradesh
75.8%
6.
Uttarakhand
75.2%
7.
Himachal Pradesh
74.5%
8.
Chhattisgarh
74.9%
9.
Uttar Pradesh
72%
10.
Jharkhand
72%
11.
Kerala
71.3%
12.
Rajasthan
70.9%
13.
Mizoram
71.6%
14.
Sikkim
70.1%
On the other hand, five States/UT have reported less than 40% coverage of registered HCWs. These are Tamil Nadu, Punjab, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
10 States that recorded highest number of vaccinations are Uttar Pradesh, Jammu and Kashmir, West Bengal, Karnataka, Maharashtra, Gujarat, Chhattisgarh, Jharkhand, Tamil Nadu and Madhya Pradesh.
Total 35 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 35 cases of hospitalization, 21 were discharged after treatment, while eleven persons died and three are under treatment. In the last 24 hours, one person suffering from Central Retinal Vein Occlusion has been hospitalized due to High BP at Bombay Hospital, Indore, MP.
Total 28 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total COVID19 vaccinations. Of the 28, eleven persons died in the hospital while 17 deaths are recorded outside the hospital.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
In last 24 hours, one new death of a 53 year old male, who was a resident of Deoria, UP has been reported. The person suffered from sudden breathlessness and chest pain on the second day of vaccination and was brought dead to the hospital. The Post-Mortem has been done and results are awaited.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ৩১নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ ঙাকথোক্নবা বেনিফিসরী লাখ ৮৫ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী লাখ ২.৩ হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে; ঐচ.সি.দবল্যু. ৭৩,৫৫৭ ঙসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রে
15 FEB 2021 8:41PM by PIB Imphal
কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা বেক্সিন কাপখিবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মথং মথং হেনগৎলক্লিবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৮৫ হেনখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১,৮৩,৬৬৪গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৮৫,১৬,৭৭১ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা অহানবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬০,৫৭,১৬২ অমসুং অনিশুবা দোজ কাপখিবা ঐচ.সি.দবল্যু. শুখ্রে লোইননা এফ.এল.দবল্যু ২৩,৬১,৪৯১ (অহানবা দোজ) য়াওখি। অমরোমদনা ২০২১গী জনুৱারী ১৬তা লৈবাক শিনবা থুংনা বেক্সিনেসন দ্রাইভ রোল আউৎ তৌখি, এফ.এল.দবল্যু.গী বেক্সিনেসন্না ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২দগী হৌখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুনথ্রা মাথোইশুবা নুমিৎ ওইরিবা ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেনিফিসরী ২,৩১,৪৭৬ বেক্সিন কাপখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মসিগী মনুংদা বেনিফিসরী ১,৫৭,৯১৯ অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৭৩,৫৫৭ অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ৯,৯৩৫ পাঙথোকখ্রে।
ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন অসি রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা পাঙথোকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩,৮৪৭
১৮২
৪,০২৯
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৫৮,৯৪৪
১০,৬৩৮
৩,৬৯,৫৮২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৬,১৪১
১,২৫০
১৭,৩৯১
৪
অসাম
১,২৮,০৩২
৩,১৬৫
১,৩১,১৯৭
৫
বিহার
৪,৯৩,২১২
১,৭২৭
৪,৯৪,৯৩৯
৬
চান্দিগর
৯,২১২
১৪৪
৯,৩৫৬
৭
ছত্তিসগর
২,৭১,৫২৫
৩,৩২৫
২,৭৪,৮৫০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২,৯২২
৪১
২,৯৬৩
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,১২১
৩০
১,১৫১
১০
দিল্লী
১,৯১,০০৫
২,৩১৮
১,৯৩,৩২৩
১১
গোৱা
১৩,১৬৬
৫১৭
১৩,৬৮৩
১২
গুজরাত
৬,৮৮,৯৬০
৮,০৮০
৬,৯৭,০৪০
১৩
হরিয়ানা
১,৯৭,৮০০
২,৭৯২
২,০০,৫৯২
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৮১,৪৮২
৪৭৫
৮১,৯৫৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৪৫,৬০০
১,৮৪৯
১,৪৭,৪৪৯
১৬
ঝার্খন্দ
২,১৬,০৮১
৩,৯২৮
২,২০,০০৯
১৭
কর্নাতকা
৫,০০,১১২
১০,৮৩৮
৫,১০,৯৫০
১৮
কেরেলা
৩,৬৩,৯০২
৩,৫৭০
৩,৬৭,৪৭২
১৯
লদাখ
২,৯০৪
৭৭
২,৯৮১
২০
লক্ষদীপ
১,৭৭৬
০
১,৭৭৬
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,৬৭,২১৯
০
৫,৬৭,২১৯
২২
মহারাস্ত্র
৬,৯৪,৬৬৭
২,০২৮
৬,৯৬,৬৯৫
২৩
মনিপুর
২৪,৮৪৪
২৭৭
২৫,১২১
২৪
মেঘালয়
১৪,২৩০
১৬৪
১৪,৩৯৪
২৫
মিজোরাম
১২,২৪০
২২৭
১২,৪৬৭
২৬
নাগালেন্দ
১১,০০৬
৩০৮
১১,৩১৪
২৭
ওরিশা
৪,১৩,৪০৮
৪,১৩৯
৪,১৭,৫৪৭
২৮
পুদুচেরী
৬,৩২০
১৯৩
৬,৫১৩
২৯
পঞ্জাব
১,০৬,৪৫৩
১,০০৮
১,০৭,৪৬১
৩০
রাজস্থান
৬,১১,৩৩৫
১,০৪৬
৬,১২,৩৮১
৩১
সিক্কিম
৮,৫৪৩
০
৮,৫৪৩
৩২
তামিল নাদু
২,৫৫,০৩৮
৩,২৪৪
২,৫৮,২৮২
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,০১০
৭,১৭৮
২,৮৬,১৮৮
৩৪
ত্রিপুরা
৭৩,৩৭৫
১,৪৮৫
৭৪,৮৬০
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৮,৯৬,২৫৪
১৫,০১৪
৯,১১,২৬৮
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,১৪,০৫৯
১,২০০
১,১৫,২৫৯
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,২৬,৮৯০
৫,২৩১
৫,৩২,১২১
৩৮
অতোপ্পশিং
১,১৬,০১৮
৪৩০
১,১৬,৪৪৮
অপুনবা
৮৪,১৮,৬৫৩
৯৮,১১৮
৮৫,১৬,৭৭১
রাজ্য/য়ু.তি. ১৪দা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৭০%দগী হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, লক্ষদীপ, ত্রিপুরা, ওরিশা, মধ্য প্রদেশ, উত্তরাখন্দ, হিমাচল প্রদেশ, ছত্তিসগর, উত্তর প্রদেশ, ঝার্খন্দ, কেরেলা, রাজস্থান, মিজোরাম অমসুং সিক্কিমনি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
চাদা
১.
লক্ষদীপ
৮১%
২.
বিহার
৮১.৬%
৩.
ত্রিপুরা
৭৯.৫%
৪.
ওরিশা
৭৮.১%
৫.
মধ্য প্রদেশ
৭৫.৮%
৬.
উত্তরাখন্দ
৭৫.২%
৭.
হিমাচল প্রদেশ
৭৪.৫%
৮.
ছত্তিসগর
৭৪.৯%
৯.
উত্তর প্রদেশ
৭২%
১০.
ঝার্খন্দ
৭২%
১১.
কেরেলা
৭১.৩%
১২.
রাজস্থান
৭০.৯%
১৩.
মিজোরাম
৭১.৬%
১৪.
সিক্কিম
৭০.১%
নাকল অমরোমদনা, রাজ্য/য়ু.তি. মঙাদা রেজিস্তর তৌখিবা ঐচ.সি.দবল্যু.শিংগী ৪০% দগী তানা কভর তৌবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি তামিল নাদু, পঞ্জাব, চান্দিগর, নাগালেন্দ অমসুং পুদুচেরীনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি উত্তর প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ৱেস্ত বেঙ্গল, কর্নাতকা, মহারাস্ত্র, গুজরাত, চত্তিসগর, ঝার্খন্দ, তামিল নাদু অমসুং মধ্য প্রদেশনি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৩৫ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৩৫গী মনুংদা ২১ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই ১১ লৈখিখ্রে অমসুং ৩না লায়েং চত্থরি। হৌখিবা পুং ২৪দা সেন্ত্রেল রেতিনেল বেন ওকক্ল্যুসন নাবা মীওই অমা এম.পি., ইন্দোরগী বোম্বে হোস্পিতালদা বি.পি. ৱাংবনা মরম ওইদুনা পুখৎলকখ্রে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ২৮ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। মীওই ২৮ অসিগী মনুংদা মীওই ১১ হোস্পিতালদা লৈখিদে অমরোমদা লৈখিদবা ১৬না হোস্পিতালদা ওইখিদে হায়না রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./লৈখিবগী কেস অমত্তা লৈতে।
হৌখিবা পুং ২৪দা য়ু.পি.গী দিওরিয়াদগী চহি ৫৩শুরবা মীওই অমা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মীওই অসি অনিশুবা দোজকী বেক্সিন কাপখ্রবা মতুংদা খঙহৌদনা শ্বর হোনবা ৱারকপা অমসুং থবাক নারকখি অমসুং হোস্পিতালদা শীরগা পুখৎলকখি। মহাক্কী পোস্ত-মোর্তেম পাঙথোকখ্রে অমসুং রিজল ঙাইরি।