Prime Minister's Office
PM to dedicate to the nation and lay foundation stone of key projects of oil & gas sector in Tamil Nadu on 17th February
15 FEB 2021 8:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation and lay the foundation of key projects of the oil & gas sector in Tamil Nadu on 17th February 2021 at 4:30 PM via video conferencing. Prime Minister will dedicate to the nation the Ramanathapuram – Thoothukudi natural gas pipeline and Gasoline Desulphurisation Unit at Chennai Petroleum Corporation Limited, Manali. He will also lay the foundation stone of Cauvery Basin Refinery at Nagapattinam. These projects will result in substantial socio-economic benefits and will boost the country’s march towards Urja Aatmanirbharta. Governor and Chief Minister of Tamil Nadu, and Union Minister for Petroleum and Natural Gas will also be present on the occasion.
About the Projects
The Ramanathapuram – Thoothukudi section (143 km) of the Ennore- Thiruvallur- Bengaluru- Puducherry- Nagapattinam- Madurai- Tuticorin Natural Gas Pipeline has been laid at the cost of about Rs. 700 crores. It will help utilise gas from ONGC Gas fields and deliver natural gas as feedstock to industries and other commercial customers.
The Gasoline Desulphurisation Unit at Chennai Petroleum Corporation Limited (CPCL), Manali has been constructed at the cost of about Rs. 500 crore. It will produce low sulphur (less than 8 ppm) environment-friendly gasoline, help reduce emission and contribute towards a cleaner environment.
The Cauvery Basin Refinery to be set up at Nagapattinam will have a capacity of 9 million metric tonnes per annum. It will be set up through a Joint Venture of IOCL and CPCL at an estimated project cost of Rs. 31,500 crore. It will produce Motor Spirit and Diesel meeting BS-VI specifications, and Polypropylene as a value-added product.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী ১৭তা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎকদৌরি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি
15 FEB 2021 8:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা ২০২১গী ফেব্রুৱারী ১৭কী নুংথিল পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎকদৌরি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগদৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা রামানাথাপুরম – থুথুকুরি নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইন অমসুং মানালিগী, চেনাই পেত্রোলিম কোওপরেসন লিমিতেৎ গেসোলিন দিসলফরাইজেসন য়ুনিৎ অসি কৎকনি। মহাক্না নাগাপতিনমদা কবেরী বেসিন রিফাইনরীগী উরেপ উয়ুং তমগনি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা লেঙদবা সোসিও-ইকোনোমিক্তা কান্নবা পুরক্কনি অমসুং লৈবাক অসিদা উর্জা আত্মানির্ভারতা লোমদা চংশিল্লগনি। তামিল নাদুগী রাজ্যপাল অমসুং চীফ মিনিস্তর অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তরসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
প্রোজেক্তশিং অসিগী মরমদা
ইন্নোর-থিরুবাল্লার-বেঙ্গালুরু-পুদুচেরী-নাগাপাত্তিনাম-মাদুরাই-তুতিকোরিন নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইনগী রামানাথাপুরম – থুথুকুরি সেক্সন (কিলোমিতর ১৪৩) অসি চাওরাক্না লুপা করোর ৭০০ চংনা থমখিবনি। মসিনা ও.এন.জি.সি. গ্যাস ফিলদগী গ্যাস শিজিন্নবদা মতেং পীগনি অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংদা অমসুং অতৈ কম্মর্সিএল ওইবা কস্তম্মরশিংদা নেচুরেল গ্যাস ওইনা পীগনি।
চেন্নাই পেত্রোলিয়ম কোওপরেসন লিমিতেৎ (সি.পি.সি.এল.), মনালিদা লৈরিবা গেসোলিন দিসলফরাইজেসন য়ুনিৎ অসি লুপা করোর ৫০০ রোম চংনা শেমখিবনি। মসিনা লো সলফর (পি.পি.এম. ৮গী মখাদা লৈবা) মহৌশাগী অকোইবদা কাইদবা গেসোলিন পুথোক্কনি, মৈখু থোকপা হন্থৈ অমসুং অকোইবদা নান্না থম্মী।
নাগাপাত্তিনামদা লিংখৎকদৌরিবা কবেরী বেসিন রিফাইনরী অসি চহিদা তোন মেত্রিক মিল্লিয়ন ৯ থম্বা ঙমগনি। মসিনা চাওরাক্না লুপা করোর ৩১,৫০০ চংবা প্রোজেক্ত অসি আই.ও.সি.এল. অমসুং সি.পি.সি.এল. অনি অসি পুন্না চৎমিন্নদুনা লিংখৎকনি। মসিনা মোতোর স্পিরিৎ অমসুং দিজল মিতিং বি.এস. ৬ স্পেসিফিকেসন অমসুং পোলিপ্রোপিলিন ওইনা ভেল্যু এদেদ পোত্থোক ওইগনি।