Ministry of Defence
Republic Day Parade 2021
Raksha Mantri hands over best marching contingent trophies to Jat Regimental Centre and Delhi Police;
Republic Day Parade symbolises country's unity in diversity and showcases progress in military prowess, says Shri Rajnath Singh
15 FEB 2021 1:12PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh presented the trophies of best marching contingents of the Republic Day Parade 2021, in New Delhi on February 15, 2021. Jat Regimental Centre bagged the trophy of best marching contingent among the Tri-Services, while Delhi Police was adjudged as the best marching contingent among the Central Armed Police Forces (CAPF) and other auxiliary services. Brigadier Adarsh K Butail & Subedar Major (Honorary Captain) Virendra received the trophy on behalf of the Jat Regimental Centre and Special Commissioner of Police Shri Robin Hibu and Assistant Commissioner of Police Shri Vivek Bhagat, Commander received the trophy on behalf of Delhi Police. The two contingents were adjudged on the basis of assessment by two panels of judges.
Speaking on the occasion, Raksha Mantri congratulated Jat Regimental Centre and Delhi Police for winning the trophies, terming the honour as a symbol of respect for their hard work and dedication. He commended the panels of judges for performing the difficult task of choosing the top two contingents among all the equally brilliant contingents that marched with perfection during the Republic Day Parade at Rajpath. He lauded the courage and valour of the Jat Regimental Centre while praising the Delhi Police for effectively carrying out additional responsibilities.
Shri Rajnath Singh said, “Delhi is the nerve centre of Republic of India, thereby on the target of our adversaries. It is commendable that in addition to ensuring safety and wellbeing of the National Capital from internal and external threats, the Delhi Police win the best marching contingent trophy regularly.”
Describing the oldest and largest democracy, India, as the land of varied cultures & religions, the Raksha Mantri stated that the marchpast by different contingents during the Republic Day Parade symbolises the country's unity in diversity and reflects the sense of national pride & preparedness of the security forces. Pointing out that the Defence Forces are well aware of the mantra ‘the more you sweat in peace, the less you bleed in war', Shri Rajnath Singh said, “Our Forces ensure that peace & tranquility and unity & integrity are maintained throughout.”
Raksha Mantri pointed out that despite the restrictions imposed due to the outbreak of COVID-19, the Forces marched at the Rajpath with passion and enthusiasm, terming it is as a matter of great pride for the nation.
Chief of Defence Staff General Bipin Rawat, Chief of Naval Staff Admiral Karambir Singh, Chief of Air Staff Air Chief Marshal R K S Bhadauria, Chief of Army Staff General M M Naravane, Defence Secretary Dr Ajay Kumar, Secretary Department of Defence R&D and Chairman Defence Research and Development Organisation (DRDO) Dr G Satheesh Reddy and senior civil & military officials of Ministry of Defence and senior officers of Ministry of Home Affairs were present on the occasion.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রিপব্লিক দে পরেদ ২০২১
ঙাকশেল মন্ত্রীনা জাত রেজিমেন্তল সেন্তর অমসুং দিল্লী পুলিস্তা অথোইবা মার্চিং কন্তিঞ্জেন্তগী ত্রোফীশিং পীখ্রে
রিপব্লিক দে পরেদনা লৈবাক অসিগী য়ুনিতী ইন দাইভর্সিতী মশক তাকখি অমসুং মিলিতরীগী হেনগৎলক্লিবা মথৌনা-মরিংজেল অদু উৎখি হায়না শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফোঙদোকখ্রে
15 FEB 2021 1:12PM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা ফেব্রুৱারী ১৫, ২০২১দা নই দিল্লীদা রিপব্লিক দে পরেদ ২০২১গী খ্বাইদগী অথোইবা মার্কচিং কেন্তিঞ্জেন্তশিংদা ত্রোফীশিং খৎশিন্নখ্রে। ত্রাই-সর্ভিসেসকী ওইনা জাত রেজিমেন্তল সেন্তরনা খ্বাইদগী অথোইবা মার্চিং কন্তিঞ্জেন্তগী ত্রোফী ফংখ্রে, অমরোমদনা সেন্ত্রেল আর্মদ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.) অমসুং অতোপ্পা ওজিলিয়রী সর্ভিসেসকী ওইনা দিল্লী পুলিসনা খ্বাইদগী অথোইবা মার্চিং কন্তিঞ্জেন্তগী মনা ফংবা ঙমখ্রে। জাত রেজিমেন্তল সেন্তরগী মহুৎ শিনদুনা ব্রিগেদিয়র অদার্শ কে বুতেল অমসুং সুবেদার মেজত (ওনররী কেপ্তেন) বিরেন্দ্রনা ত্রোফী অদু লৌখি অমসুং দিল্লী পুলিসকী মহুৎ শিনদুনা স্পেসিএক কম্মিসনর ওফ পুলিস শ্রী রোবিন হিবু অমসুং এসিস্তেন্ত কম্মিসনর ওফ পুলিস শ্রী বিবেক ভগৎ, কম্মান্দরনা ত্রোফী লৌখি। কন্তিঞ্জেন্ত অনি অসি জজশিংগী পেনেল অনিগী এসেসমেন্তদা য়ুম্ফম ওইরগা খনখিবনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা ঙকশেল মন্ত্রীনা ত্রোফীশিং অসি লৌবদা জাত রেজিমেন্তল সেন্তর অমসুং দিল্লী পুলিসপু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে, অমসুং ফংলিবা ইকাই খুম্নবা মখোয়না কন্না হোৎনবা অমসুং কত্থোকপা অদুগী খুদম অমনি হায়খ্রে। মহাক্না জজশিংগী পেনেলশিংনা রাজপথতা পাঙথোকখিবা রিপব্লিক দে পরেদকী মনুংদা অশোইবা য়াওদনা চপ মান্না নীংথিজনা মার্চ তৌখিবা কন্তিঞ্জেন্ত পুম্নমক্কী মরক্তগী অথোইবা কন্তিঞ্জেন্ত অনি খনবগী অরুবা থৌদাং লৌখিবদা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না জাত রেজিমেন্তল সেন্তরগী মথৌনা-মরিংজেল অদু থাগৎখ্রে লোইননা দিল্লী পুলিসশিংনা অহেনবা থৌদাংশিং অসি মপুং ফানা পাঙথোকখিবগীদমকসু থাগৎখ্রে।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়, “দিল্লী অসি রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী মরু ওইবা সেন্তরনি মরম অসিনা ঐখোয়গী মায়োক্তা লৈরিবা মীওইশিংগী তার্গেৎ ওইরি। ইন্তর্নেল অমসুং এক্সতর্নেল থ্রেৎশিংদগী লৈবাক্কী কোনুং অসিবু ঙাকশেল পীবা অমসুং অশোই-অঙাম থোকহনদনবা হোৎনবা অসিগী মথক্তা দিল্লী পুলিসনা লেপ্তনা অথোইবা মার্চিং কন্তিঞ্জেন্তগী ত্রোফী ফংবা অসি শীংথানিংঙাই ওই।”
খ্বাইদগী অরিবা অমসুং অচৌবা দেমোক্রেসী ওইরিবা ভারত অসি নাৎ অমসুং ধর্ম মখল কয়াগী লম অমনি হায়না ফোঙদোক্লদুনা ঙাকশেল মন্ত্রীনা হায় রিপব্লিক দে পরেদ মনুংদা তোঙান তোঙানবা কন্তিঞ্জেন্তশিংনা মার্চ পাস্ত চৎখিবা অসিনা লৈবাক অসিগী য়ুনিতী ইন দাইভর্সিতীগী মশক তাক্লি অমসুং সেক্যুরিতী ফোর্সশিংনা লৈবাক অসিগী চাউথোকচরিবা অমসুং শেমশারিবা অদুগী ৱাখল্লোন তাক্লি। দিফেন্স ফোর্সশিং অসিনা ‘শান্তি লৈবা মতমদা নখোয়না অৱাবগী হুমাং তারবদি, লানগী মতমদা ঈ তাবা হন্থগনি’ হায়বা লাইৱা অসি ময়েক শেংনা খংঙি হায়না ফোঙদোক্লদুনা শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়, “ঐখোয়গী ফোর্সশিংনা মতম পুম্বদা শান্তি অমসুং ইংচিকপা অমদি য়ুনিতী অমসুং ইন্তিগ্রিতী লৈহন্নবা হোৎনখি।”
ঙাকশেল মন্ত্রীনা হায় কোবিদ-১৯ শন্দোরকপনা মরম ওইরগা থমখিবা অথিংবশিং লৈজরবসু ফোর্সশিংনা থৱায় য়াওনা অমসুং পুক্নিং লুপ্না রাজপথতা মার্চ তৌখিবা অসি লৈবাক অসিগী চাউথোকচনবা হিরম অমনি।
দিফেন্স স্তাফকী চীফ জেনরেল বিপিন রাৱৎ, নেভেল স্তাফকী চীফ এদমিরে করম্বির সিংহ, এয় স্তাফকী চীফ এয়র চীফ মর্শেল আর. কে. এস. ভাদৌরিয়া, আর্মী স্তাফকী চীফ জেনরেল এম.এম. নরাবনে, দিফেন্স সেক্রেতরী দা. অজে কুমর, দিপার্তমেন্ত ওফ দিফেন্স আর এন্দ দিগী সেক্রেতরী অমসুং চিয়রমেন দিফেন্স রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত ওর্গনাইজেসন (দি.আর.দি.ও.)গী দা. জি. সথিশ রেদ্দী অমসুং ঙাকশেম মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা সিবিল অমসুং মিলিতরী ওফিসিএলশিং অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসরশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখ্রে।