Ministry of Railways
Clarification about resumption of full passenger train services
13 FEB 2021 3:25PM by PIB Delhi
There have been a series of reports in the media about resumption of full passenger train services from a given April date.
Clarification is constantly being given to the media about it for last few days. It is being reiterated again that no such date has been fixed for resumption of all passenger trains operations.
Railways has been increasing the number of train services in a graded manner.
Already more than 65% trains are running. More than 250 plus were added in January alone. More will be added gradually.
All factors need to be taken care off and inputs of all stake holders are to be factored.
All are requested to avoid speculation. Media and public will be duly informed as and when such a decision is taken.

ରେଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଯାତ୍ରୀବାହୀ ଟ୍ରେନ ପୂର୍ଣ୍ଣ ମାତ୍ରାରେ ଚଳାଚଳ କରିବା ନେଇ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ
13 FEB 2021 3:25PM by PIB Bhubaneswar
ଏପ୍ରିଲ ମାସରେ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ତାରିଖ ସହ ଦେଶରେ ଯାତ୍ରୀବାହୀ ଟ୍ରେନ୍ ପୂର୍ଣ ମାତ୍ରାରେ ଚଳାଚଳ କରିବାକୁ ନେଇ ଗଣମାଧ୍ୟମରେ ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ସମ୍ବାଦ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି । ଗତ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସରକାରଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ନିୟମିତ ଭାବେ ଏ ସମ୍ପର୍କରେ ସ୍ପଷ୍ଟୀକରଣ ଦିଆଯାଇ ଚାଲିଛି । ପୁଣି ଥରେ ଏ ସମ୍ପର୍କ ସୂଚୀତ କରାଯାଉଛି ଯେ ନିୟମିତ ଭାବେ ପୂର୍ଣ୍ଣ ମାତ୍ରାରେ ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଚଳ କରିବା ସକାଶେ କୌଣସି ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ତାରିଖ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇନାହିଁ । ପର୍ଯ୍ୟାୟ କ୍ରମିକ ଭାବେ ରେଳବାଇ ପକ୍ଷରୁ ଟ୍ରେନ୍ ସେବାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଚାଲିଛି । ଏବେ ଦେଶରେ 65% ଟ୍ରେନ୍ ଚଳାଚଳ ଆରମ୍ଭ ହୋଇସାରିଛି । କେବଳ ଜାନୁଆରୀ ମାସରେ ଏଥିରେ 250ରୁ ଅଧିକ ଟ୍ରେନ୍ ସାମିଲ କରାଯାଇଛି । ଧୀରେ ଧୀରେ ଏଥିରେ ଆହୁରି ଅଧିକ ସଂଖ୍ୟକ ଟ୍ରେନ୍ ଯୋଡ଼ାଯିବ । ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତ ଦିଗ ପ୍ରତି ଦୃଷ୍ଟି ଦିଆଯିବ ଏବଂ ଏଥିରେ ସହଭାଗୀ ସମସ୍ତଙ୍କ ଠାରୁ ସେମାନଙ୍କର ମତାମତ ନିଆଯିବା ପରେ ପରବର୍ତ୍ତୀ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ । ତେଣୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରାଯାଉଛି ଯେ ଏଭଳି ଆଶଙ୍କା ଓ ସମ୍ଭାବନା ଠାରୁ ସେମାନେ ଦୂରେଇ ରହନ୍ତି । ଏ ସମ୍ପର୍କରେ ଯେତେବେଳେ ଓ ଯାହା ନିଷ୍ପତ୍ତି ଗ୍ରହଣ କରାଯିବ ତାହା ଗଣମାଧ୍ୟମ ଓ ଜନସାଧରଣଙ୍କୁ ଅବଗତ କରାଯିବ ।