প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী ১৪দা তামিল নাদু অমসুং কেরলাদা চৎকদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা মল্তিপল প্রোজেক্তশিং জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে অমসুং উরেপ উয়ুং তমখ্রে
12 FEB 2021 6:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১ ফেব্রুৱারী ১৪দা তামিল নাদু অমসুং কেরলাদা চৎকদৌরি। অয়ুক্কী পুং ১১:১৫ রোম তাবা মতমদা, প্রধান মন্ত্রীনা মরুওইবা প্রোজেক্ত কয়া অমা উরেপ উয়ুং তমগনি অমসুং আর্জুন মেইন বাত্তল তেঙ্ক (এম.কে.-১.এ.) চেন্নাইগী আর্মিদা খুৎশিন্নগনি। চাওরাক্না নুংথিলগী পুং ৩:৩০ তাবা মতমদা কোচিদা প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত কয়া অমা উরেপ উয়ুং তমগদৌরি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিনা স্তেত অসিদা হায়নিঙাই লৈতনা চাওখৎপা পুরক্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা তামুল নাদুদা
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৭৭০ চংনা লোইশিনখ্রবা চেন্নাই মেত্রো রেল ফেজ-১ এক্লতেন্সন শঙ্গাগনি অমসুং ৱাসরমেনপেৎতগী ৱিমকো নগর ফাওবা পেসেঞ্জরগী থবক হৌগনি। মসিগী কিলোমিতর ৯.০৫ শাংবা অসিনা অৱাং থংবা চেন্নাইদগী এয়রপোর্ত অমসুং সেন্ত্রেল রেলৱে স্তেসন ফাওবা য়ৌগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নাই বীচ অমসুং অত্তিপত্তু মরিশুবা রেলৱে লাইন শঙ্গাগনি।মসিগী কিলোমিতর ২২.১ শাংবা সেক্সন অসি লুপা করোর ২৯৩.৪০ চংনা শাখিবা চেন্নাইদগী থিরুবাল্লুর দিস্ত্রীক্ত ফাওবা ত্রাফিক অসি কোমথোক্কনি। মসিগী সেক্সন অসিনা চেন্নাইগী পোর্ত্তগীনা ইন্নোর পোর্ত অমসুং মরুওইবা য়ার্দশিং ফাওদুনা ত্রেনশিং কোম্না চেনবা য়াহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাইন সেক্সন অমখক্তা ওইবা রেলৱে ইলেক্ত্রিফিকেসন অসি বিল্লুপুরম-কুদাল্লোর-মায়িলাদুথুরাই-থাঞ্জাবুর অমসুং মায়িলাদুথুরাই-থিরুবারুর ফাওবা শঙ্গাগনি। মসিগী ইলেক্ত্রিফিকেসন লুপা করোর ৪২৩ চংনা লোইশিনখ্রবা লম্বী অসিনা চেন্নাই অমসুং কৈন্যাকুমারী ফাওনা চৎপদা ত্রাফিক্কী অয়েৎপা লৈতবগা লোয়ননা থাওদা লুপা লাখ ১৪.৬১ নোংদা কল্লগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়ন আর্মিদা স্তেত-ওফ-দ-আর্ত আর্জুন মেইন বাত্তল তেঙ্ক (এম.কে.-১.এ.) শিন্নগনি। মসিগী বাত্তল তেঙ্ক অসি ইরমদম অসিদা সি.ভি.আর.দি.ই., দি.আর.দি.ও.গা লোয়ননা একাদেমিক ইন্সতিত্যুসন ১৫, লেব ৮ অমসুং এম.এস.এম.ই. কয়া অমগা দিজাইন তৌবা, শেমগৎপা অমসুং শাবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গ্রান্দ এনিকত কেনেল সিস্তেম গী শাংদোকপা, নৌনা শেমদোকপা অমসুং মতমগা চুননবা উরেপ উয়ুং তমগনি। কেনেল অসি দেল্তা দিস্ত্রীক্তশিংদা ইখোং-ইথৈগীদমক মরুওইবা অমা ওইরি। কেনেল অসি মতমগা চুননবা শেমবদা লুপা করোর ২,৬৪০ চংলি অমসুং কেনেল অসিদা ঈশিং পুবদা হেন্না কান্নরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা আই.আই.তি.মদ্রাসগী দিস্কোভরী কেম্পসশু উরেপ উয়ুং তমখি। কেম্পস অসি চাওরাক্না লুপা করোর ১০০০ চংনা চেন্নাই মনাক্কী থাইয়ুরদা স্কার মিতর লাখ ২ রোমগী মফমদা শাগদবনি।
তামিল নাদুগী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কেরলাদা
প্রধান মন্ত্রীনা বি.পি.সি.এল.গী প্রোপিলিন দিরাইবেতিব পেত্রোকেমিকেল প্রোজেক্ত (পি.দি.পি.পি.) অসি লৈবাক অসিদা খুৎশিন্নগনি। কম্প্লেক্স অসিনা এক্রিলেৎ, এক্রাইলিক এসিদ অমসুং ওক্সো-এলকোহোল, হায়রিবা অসি মীরমদগী হান্ননা পুশিল্লকপা অসি লৈবাক অসিদা পুথোক্লগনি অমসুং চহিদা লুপা করোর ৩৭০০ দগী ৪০০০ ফাওবা কনবা ঙমগনি হায়না পারি। কেপিতেল ওইনা লুপা করোর ৬০০০ চংনা শাগৎলিবা পি.দি.পি.পি.কম্প্লেক্স অসিনা রিফাইনরীগা নক্না শাদুনা অতৈ হিরম কয়া অমদা কান্নবা ফংলগনি। মসি শিজিন্নবা অসিনা ইন্দিয়া অসিনা কোচি রিফাইনরী অসি পেত্রোকেমিকেল পুথোকপদা অহানবা ওইগদৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোচিন্দা, ৱিল্লিংদোন আইলেন্দা রো-রো ভেসেল অসি লৈবাক অসিদা খুৎশিন্নগদৌরি। ইন্তর্নেস্নেল ৱাতরৱে ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা অনৌবা রোল-ওন/রোল-ওফ ভেসেল অনি বোলগাত্তি অমসুং ৱিল্লিংদোন ইথৎতা থমগদৌরি। রো-রো ভেসেল , এম.ভি. আদি শঙ্কারা অমসুং এম.ভি. সি.ভি. রমন অসি ফীত-২০ শাংবা ত্রক ৬, ফীত-২০ শাংবা ত্রেল্লর ত্রক অহুম, ফীত-৪০ শাংবা ত্রেল্লর ত্রক ৩, অমসুং মসিদা পেসেঞ্জর ৩০-৩০ পুবা ঙম্মী।
প্রধান মন্ত্রীনা কোচিনগী পোর্ত্তা ইন্তর্নেস্নেল ক্রইস তর্মিনেল “সাগারিকা” হৌদোক্কনি। ৱিল্লিংদনগী ইর্নাকুলম হ্বার্ফতা লৈরিবা হায়রিবা অসি ইন্দিয়াগী অহানবা য়াম্না মরু ওইবা ইন্তর্নেস্নেল ক্রইস তর্মিনেলনি। মসি খ্বায়দগী অনৌবা খুদোংচাবা য়াওরি অমসুং লুপা করোর ২৫.৭২ চংনা শাগৎখিবনি। মসিনা লমকোইবশিদা পুক্নিং চিংশিনগনি, চাওখৎপা থুনা পুরক্কনি অমসুং থবক কয়া অমা, রেবিন্যু তানবা অমসুং মীরমগী এক্সচেঞ্জশিংদা কান্নরগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোচিন শীপয়ার্দ লিমিতেৎ, বিগ্যানা সাগরগী, মেরিন ইঞ্জিনিয়রিং ত্রেনিং ইন্সতিত্যুৎ অসিশু হৌদোক্কনি। মসি শমুদ্রগী লর্নিং সেন্তর অহানবনি অমসুং মসি জহাজশিং অসি শেম-শাবগী ত্রেনিশিংদা ত্রেন্নিং পীবা অহানবা ইন্সতিত্যুৎনি। লুপা করোর ২৭.৫ চংনা শারিবা ইন্সতিত্যুৎ অসি অনৌবা গ্রেজুএয়েৎ ১১৪গী মফম লৈরি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোচিন পোর্ত অসিদা রিকনস্ত্রক্সন ওফ সাউত কোইল বর্থ অমসু উরেপ উয়ুং তমগদৌরি। হায়রিবা অসি সাহরমালা স্কীমগী মখাদা লুপা করোর ১৯.১৯ চংদুনা নৌনা শেমগৎপনি। শাবা লোইশিনবগা কোচিন পোর্ত অসিদা কেমিকেল হেন্দলিংগী খুদোংচাবা ফংগনি। বর্থ অসি য়াম্না থুনা শাদুনা কার্গোদা মমল হন্থরগনি।
কেরলাগী রাজ্যপাল অমসুং মুখ্য মন্ত্রী, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Tamil Nadu and Kerala on 14th February
PM to dedicate to the nation and lay foundation stone of multiple projects
12 FEB 2021 6:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit the states of Tamil Nadu and Kerala on 14th February, 2021. At around 11:15 AM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stones for several key projects and hand over the Arjun Main Battle Tank (MK-1A) to the Army, at Chennai. At around 3:30 PM, Prime Minister will lay the foundation stone and dedicate various projects to the nation, at Kochi. These projects will add crucial momentum to the growth trajectory of these states and help hasten the pace of realizing full development potential.
PM in Tamil Nadu
Prime Minister will inaugurate the Chennai Metro Rail Phase-I extension, completed at a cost of Rs. 3770 crore, and commission the passenger services from Washermenpet to Wimco Nagar. This 9.05 km long extension will link North Chennai with the Airport and Central Railway Station.
Prime Minister will inaugurate the fourth Railway line between Chennai Beach and Attipattu. This 22.1 km section, laid at a cost of Rs.293.40 crore, traverses through Chennai and Thiruvallur Districts and will ease out traffic from Chennai Port. This section connects the Chennai Port and Ennore Port and passes through major yards, providing operational flexibility for the movement of trains.
Prime Minister will also inaugurate the Railway Electrification of single line section in Villupuram - Cuddalore - Mayiladuthurai - Thanjavur and Mayiladuthurai-Thiruvarur. Completed at a cost of Rs. 423 crore, the electrification of this 228 km route will enable free flow of traffic without the need for a change of traction between Chennai Egmore and Kanyakumari and would result in saving of Rs.14.61 lakh per day on fuel cost.
During the event, Prime Minister will hand over the State-of-the-Art Arjun Main Battle Tank (MK-1A) to the Indian Army. This Battle Tank has been indigenously designed, developed and manufactured by CVRDE, DRDO along with 15 academic institutions, 8 labs and several MSMEs.
Prime Minister will lay the foundation stone for the extension, renovation and modernization of the Grand Anicut Canal System. The canal is important for irrigation in the delta districts. The modernization of this canal will be taken up at a cost of Rs.2,640 crore, and will lead to an improvement in the water carrying capacity of the canals.
Prime Minister will also lay the foundation stone for the Discovery Campus of IIT Madras. The Campus will be built at Thaiyur near Chennai at an estimated cost of Rs.1000 crore in the first phase, over an area of 2 lakh sqm.
Governor and Chief Minister of Tamil Nadu will also be present on the occasion.
PM in Kerala
Prime Minister will dedicate to the nation the Propylene Derivative Petrochemical Project (PDPP) of BPCL. The complex will produce Acrylates, Acrylic Acid and Oxo-Alcohol, which are at present predominantly imported, and is expected to result in saving of about Rs.3700 to 4000 crore/annum in foreign exchange. Constructed at a capital cost of about Rs 6000 crore, the PDPP Complex has been set up close to the refinery to achieve integration of feedstock supply, utilities, off-sites and other facilities. It will benefit the downstream sector in saving huge costs as a result of the ready availability of feedstock and optimized supply chain management. With the commissioning, Kochi Refinery has become the first Indian refinery to produce niche petrochemicals.
Prime Minister will also dedicate to the nation the Ro-Ro Vessels at Willingdon Islands, Cochin. The International Waterway Authority of India will deploy two new Roll-on/ Roll-off vessels between Bolgatty and Willingdon Island on National Waterway-3. The Ro-Ro vessels, MV Adi Shankara and MV CV Raman, will have the capacity to carry six 20-feet trucks, three 20-feet trailer trucks, three 40-feet trailer trucks and 30 passengers each. The service will benefit trade as a result of reduced transportation cost and transit time, and will also lead to reduced congestion on the roads of Kochi.
Prime Minister will inaugurate the International Cruise Terminal “Sagarika” at Cochin Port. Situated at the Ernakulam Wharf on Willingdon Island, it is India’s first full-fledged international cruise terminal. It has state-of-the-art facilities and has been constructed at a cost of Rs.25.72 crore. It will promote tourism, give a fillip to development and will act as an effective instrument for employment generation, earning revenue and foreign exchange.
Prime Minister will also inaugurate the Marine Engineering Training Institute, Vigyana Sagar, Cochin Shipyard Ltd. It is a premier Maritime Learning Centre and is the only Maritime institute in India functioning within a shipyard, having extended training facilities for trainees on various vessels under construction or repair. Constructed at a capital cost of Rs 27.5 crore, the institute has an intake capacity of 114 fresh graduates. It will create a talent pool of marine engineers and personnel to fulfill the requirement of the Maritime industry in India and abroad.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Reconstruction of South Coal Berth at Cochin Port. It is being reconstructed at an estimated cost of Rs 19.19 crore under the Sagarmala Scheme. Upon completion, a dedicated berthing facility will be available for chemical handling at Cochin Port. Reconstruction of the Berth will ensure quick and efficient handling of cargo and reduced logistics cost.
Governor and Chief Minister of Kerala, along with Union Minister for Petroleum and Natural Gas will also be present on the occasion.