Ministry of Tribal Affairs
Ministry of Tribal Affairs bags Award of Appreciation in the 18th CSI SIG E-Governance Awards 2020
13 FEB 2021 10:37AM by PIB Delhi
The Ministry of Tribal Affairs bags the prestigious Award of Appreciation in the Project Category-Central Government Entity – in the 18th CSI SIG eGov Awards 2020 for their ‘Performance Dashboard Empowering Tribals Transforming India through various ICT initiatives”. The award was received by the Joint secretary of the Ministry of Tribal Affairs, Dr. Navaljit Kapoor from the Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath Ji in Lucknow yesterday.
Shri Arjun Munda, Union Minister for Tribal Affairs in his message said that the Ministry has been taking several steps to harness the intended gains of digital technology. The ministry has also been taking steps to ensure that the benefits of digitization reach the most remote corners of the country and that the lives of the tribal community are transformed through these initiatives. Shri Munda said.
Smt Renuka Singh Saruta, congratulated the Ministry on end to end digitalization of all schemes of Ministry. The award is the recognition for the efforts taken by the Ministry in this direction,
Shri Yogi Adityanath Ji, Chief Minister of Uttar Pradesh while handing over the awards stated that the central government has realized the importance of digital technology and has been coming out with several programs all based on technology. “The importance of all the measures was realized during the challenging times of the COVID lockdown when the relief measures announced by the government could easily be provided to the marginalized sections with the help of technology,” He said.
Giving the example of Uttar Pradesh, the Chief Minister explained that with the help of technology their government was able to eliminate the loopholes in the public distribution system and ensure rations to lakhs of poor people in the state. “The government was able to save around Rs 2500 crore annually and also ensure that 80,000 ration shops were providing ration to the deserving poor people,” he said.
Shri R Subrahmanyam, Secretary, Ministry of Tribal Affairs stated that the award is the endorsement of the work done by the ministry in the area of information technology and indeed a big honour.
The Computer Society of India (CSI) has instituted a series of awards for recognizing the contributions made in the field of e-Governance in the country. These awards have been conducted by CSI-SIGegov. The awards are given for recognizing the efforts made in the e-Governance area at the State, Department, District and Project level.
Aawards are contested through a laborious and strict selection process. The entire nomination process is online. Prospective nominees have to first register their particulars on the Awards web site. There is active participation for these awards from State and Central Government establishments, Departments, District authorities, and many Undertakings, research establishments. In round one of the selection process online applications were invited from across the board. In the second round, the departments or nominees were shortlisted on the basis of various parameters like applicability and best practices. The shortlisted nominees were then asked to give a detailed presentation to the selection committee. Then finally the best in the category were chosen for the awards.
The Ministry of Tribal Affairs has been at the forefront of e-Governance practices. The Performance Dashboard is an interactive and dynamic online platform that showcases updated & real-time details of 11 schemes/initiatives of the Ministry for achieving these SDGs. The Dashboard captures the performance of various schemes of the Ministry, States, 41 Ministries to ensure that the funds meant for ST welfare are being utilized properly.
The Ministry also recently received the prestigious 5 SKOCH awards for different project, including the prestigious SKOCH Challenger Award for its “Best Performance in eGovernance” as the Ministry has excelled in implementation of policy initiatives through e- governance realizing goal of digital India.

ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ১৮শুবা সি.এস.আই. এস.আই.জি. ই-গভর্নান্স এৱার্দস ২০২০দা এৱার্দ ওফ এপ্লিকেসন ফংখ্রে
13 FEB 2021 10:37AM by PIB Imphal
১৮শুবা সি.এস.আই. এস.আই.জি. ই.গোব এৱার্দস ২০২০দা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না প্রোজেক্ত কেতগোরী – সেন্ত্রেল গভর্নমেন্ত এন্তিতীদা – অৱাংবা থাক্কী এৱার্দ ওফ এপ্রিসিএসন অসি ‘পর্ফোর্মেন্স দেশবোর্দ এম্পাৱরিং ত্রাইবেল্স ত্রান্সফোর্মিং ইন্দিয়া থ্রু ভেরিয়স আই.সি.তি. ইনিসিএতিবস” অসিদা ফংখ্রে। এৱার্দ অসি ঙরাং উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যানাথ জীনা ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গী জোইন্ত সেক্রেতরী দা. নবলজিৎ কাপুরদা পীখ্রে।
ত্রাইবেল এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী অর্জুন মুন্দানা মহাক্কী মেসেসতা হায় মন্ত্রালয় অসিনা দিজিতেল তেক্নোলোজীগী কান্নবশিং অসি লৌনবা খোঙথাং মখল কয়া পাইখৎলি। মন্ত্রালয় অসিনা দিজিতাইজেসনগী কান্নবশিং অসিনা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা য়ৌহন্নবা অমসুং থৌরাংশিং অসিগী খুত্থাংদা ত্রাইবেল কাংলুপকী পুন্সিদা অহোংবা পুরক্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎলি হায়না শ্রী মুন্দানা ফোঙদোকখ্রে।
শ্রীমতি রেনুকা সিংহ সরুতানা মন্ত্রালয়গী স্কীম পুম্নমক এন্স তু এন্দ দিজিতাইজেসন তৌখিবা অদুদা মন্ত্রালয়বু থাগৎখ্রে। হিরম অসিদা মন্ত্রালয়না পাইখৎখিবা থবকশিং অসিবু শকখঙদুনা এৱার্দ অসি পীখিবনি।
এৱার্দশিং অসি য়েন্থোকপা অসিদা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যানাথ জীনা হায় কেন্দ্র সরকারনা দিজিতেল তেক্নোলোজীগী কান্নবা অসি খঙলক্লে অমসুং তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং থোরক্লি। “খোঙথাং পুম্নমক অসিগী কান্নবা অসি কোবিদ লোকদাউনগী অৱাবা তানফমশিং অদুগী মনুংদা সরকারনা লাউথোকখিবা তেংবাংবগী খোঙথাশিং অদু তেক্নোলোজীগী মতেংনা শোত্থরবা খুন্নাইশিংদা লায়না ফংহনখিবা অদুদা খঙলকখি,” হায়না মহাক্না ফোঙোকখি।
উত্তর প্রদেশপু খুদম ওইনা পীদুনা মুখ্য মন্ত্রীনা হায় তেক্নোলোজীগী মতেংনা মখোয়গী সরকারনা পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমদা লৈরিবা অহোবশিং মেনশিনবা ঙমহনখি অমসুং রাজ্য অসিগী লায়রবা মীওই লাখ কয়াদা রেসনশিং ফংহনবা ঙমখি। “সরকারনা চহিগী ওইনা লুপা করোর ২৫০০গী ময়াদা তুংশিনবা ঙম্লে অমসুং ফংফম থোকপা লায়রবা মীওইশিংদা রেসন দুকান ৮০,০০০না রেসন ফংহল্লি,” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
ত্রাইবেক এফিবর্সকী সেক্রেতরী শ্রী আর সুব্রহমনিয়মনা হায় এৱার্দ অসি মন্ত্রালয় অসিনা ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজীগী লমদা তৌখিবা থবক্কী মনানি অমসুং মসি তশেংনা অচৌবা ইকাই খুম্নবা অমনি।
কম্প্যুতর সোসাইতী ওফ ইন্দিয়া (সি.এস.আই.)না লৈবাক অসিগী ই-গভর্নান্সকী লমদা থবক পাঙথোক্লিবা অসি শক খঙবা ওইনা মনা মথং-মথং পীখি। এৱার্দশিং অসি সি.এস.আই.-এস.আই.জি. ই-গোবনা পাঙথোকখি। রাজ্য, বিভাগ, জিলা অমসুং প্রোজেক্তকী থাক্তা ই-গভর্নান্সকী লমদা হোৎনরিবশিং শক খঙবা ওইনা এৱার্দশিং পীখি।
এৱার্দশিং অসি অচৌবা অমদি চেকশিনবা সেলেক্সন প্রোসেস অমগী খুত্থাংদা চাংদম্নখি। নোমিনেসনগী প্রোসেস পুম্বা ওনলাইন ওইখি। প্রোস্পেক্তিব নোমিনীশিংনা এৱার্দকী ৱেব সাইৎতা মখোয়গী অকুপ্পা মরোলশিং রেজিস্তর হান্না তৌগদবনি। এৱার্দশিং অসিগীদমক রাজ্য অমসুং কেন্দ্র সরকারগী ইস্তাব্লিশমেন্তশিং, বিভাগশিং, দিস্ত্রিক্ত ওথোরিতীশিং অমসুং অন্দরতেকিংশিং, রিসর্চ ইস্তাব্লিশমেন্ত কয়ানা থৱায় য়াওনা শরুক য়ান্নখি। সেলেক্সন প্রোসেসকী অহানবা রাউন্দদা বোর্দ কয়াদগী ওনলাইন এপ্লিকেসনশিং থাজিল্লক্নবা কৌখি। অনিশুবা রাউন্দদা এপ্লিকেবিলিতী অমসুং খ্বাইদগী ফবা খোঙথাং অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা পেরামিতরশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা বিভাগশিং নত্ত্রা নোমিনীশিং শোর্তলিস্ত তৌখি। শোর্তলিস্ত তৌরবা নোমিনীশিং অদুদা সেলেক্সন কম্মিতীদা অকুপ্পা মরোল য়াওবা প্রজেন্তেসন অমা পীনবা খঙহনখি। মসিগী মতুংদা অরোইবদা কেতগোরীদা খ্বাইদগী অফবা অদু খনগৎতুনা এৱার্দ অসি পীনবা খনখি।
ত্রাইবেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ই-গভর্নান্সকী খোঙথাং লৌখৎপাদা মাংজিল থাখি। পর্ফোর্মেন্স দেশবোর্দ অসি এস.দি.জি.শিং অসি ফংনবা মন্ত্রালয়না লৌখৎওআ স্কীম/থৌরাং ১১গী অপদেৎ তৌরবা অমসুং রিএল তাইমগী অকুপ্পা মরোলশিং উৎলি। দেশবোর্দ অসিনা এস.তি.গী য়াইফ-থৌরাংগী থম্লিবা ফন্দশিং অসি নীংথিজনবা শিজিন্নবরা য়েংশিনবা ঙম্নবা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয় অসিগী, রাজ্যশিং, মন্ত্রালয় ৪১গী স্কীমশিংগী পর্ফোর্মেন্স য়েংলি।
মন্ত্রালয়না হন্দক্তা দিজিতেল ইন্দিয়াগী পান্দম ফংনবগী ই-গভর্নান্সকী খুত্থাংদা পোলিসীগী থৌরাং অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মাই পাকখিবদা “বেস্ত পর্ফোর্মেন্স ইন ই.গভর্নান্স”কী মমল য়াম্লবা এস.কে.ও.সি.ঐচ চেলেঞ্জর এৱার্দ য়াওনা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্তকী ওইনা এস.কে.ও.সি.ঐচ. এৱার্দ ৫ ফংখি।