Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Distribution of foodgrains during lockdown
12 FEB 2021 3:20PM by PIB Delhi
During the COVID-19 pandemic year 2020-21 the following was the allocation of foodgrains:-
(In thousand tons)
Sr. No.
Schemes
Rice
Wheat
Total
1
NFSA/TPDS (2020-21)
31019.754
23795.613
54815.367
2
Pradhan MantrigaribKalyan Anna Yojana (PMGKAY) (April- November,2020)
21408.081
10697.421
32105.502
3
AtmaNirbhar Bharat Package (ANBP)
(May- June,2020)
556.078
244.190
800.068
4
Additional Allocation to non-NFSA beneficiaries (April- June, 2020)
708.723
257.184
965.907
The total stock of foodgrains in the Central Pool as on 01.01.2021 was 529.59 lakh tons consisting of 342.90 lakh tons of wheat and 186.69 lakh tons of rice. Under NFSA, 2013, there are only two categaries (i) Antyoday Anna Yojana (AAY), (ii) Priority House Hold (PHH) viz. the foodgrains would be distributed as per allocations made under the NFSA.
For migrants/stranded migrants, who are not covered under NFSA or State ration cards, allocations of foodgrains was done under AtmaNirbhar Bharat Package (ANBP) for free of cost distribution by the States during May, 2020 to June, 2020.
Government of India also approved supply of foodgrains for those non-NFSA beneficiaries, who have State ration cards for distribution from April, 2020 to June, 2020, @ Rs 21.00 per kg for wheat and Rs 22.00 per kg for rice.
This information was given in a written reply by the Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri DanveRaosahebDadarao in Rajya Sabha today.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
লোকদাউন্দ মনুংদা চেং হৱাই য়েন্থোকপা
12 FEB 2021 3:20PM by PIB Imphal
২০২০-২১গী কোবিদ-১৯ লায়চৎ মনুংদা পীখিবা চেং হৱাইশিং মখাদা পীরি।
(তোন লিশিংদা)
মশীং
স্কীম
চেং
গেহু
অপুনবা
১
এন.এফ.এস.এ./তি.পি.দি.এস. (২০২০-২১)
৩১০১৯.৭৫৪
২৩৭৯৫.৬১৩
৫৪৮১৫.৩৬৭
২
প্রাধান মন্ত্রী কালয়ান অন্না য়োজনা (পি.এম.জি.কে.এ.ৱাই.) (এপ্রিল-নবেম্বর, ২০২০)
২১৪০৮.০৮১
১০৬৯৭.৪২১
৩২১০৫.৫০২
৩
আত্মানির্ভর ভারত পেক্কেজ (এ.এন.বি.পি.) (মে-জুন, ২০২০)
৫৫৬.০৭৮
২৪৪.১৯০
৮০০.০৬৮
৪
এদ্দিসনেল এল্লোকেসন নন- এন.এফ.এস.এ. বেনেফিসরি (এপ্রিল-জুন, ২০২০)
৭০৪.৭২৩
২৫৭.১৮৪
৯৬৫.৯০৭
সেন্ত্রেল পুলদা লৈরিবা অপুনবা চেং-হৱাই অসি ০১.০১.২০২১ ফাওবদা গেহু তোন লাখ ৩৪২.৯০ অমসুং চেং তোন লাখ ১৮৬.৬৯ য়াওনা তোন লাখ ৫২৯.৫৯নি। এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা, ২০১৩দা, কেতগরী অনি লৈখি মদুদি ১) অন্তয়োদয় আন্না য়োজনা (এ.এ.ৱাই.), ২) প্রাইয়োরিতি হাউস হোল্দ (পি.ঐচ.ঐচ.) হায়রিবা অসিদা চেং-হৱাই য়েনবা অসি এন.এফ.এস.এ. গী মখাদা তৌই।
মাইগ্রেন্ত/স্ত্রান্দেদ মাইগ্রেন্তশিং মদুদি এন.এফ.এস.এ. অমসুং স্তেত রাসন কার্দস য়াওদবশিংগীদমক আত্মানির্ভর ভারত পেক্কেজ (এ.এন.বি.পি.)গী মখাদা লেম্না ২০২০গী মেদগী ২০২০গী জুন ফাওবা য়েল্লি।
ভারত সরকারনা নন- এন.এফ.এস.এ. বেনেফিসরিশিং মদুদি ২০২০গী এপ্রিলদগী ২০২০ জুন ফাওবা স্তেত রাসন কার্দতি লৈবশিংদা চেং-হৱাইশিং হায়বদি গেহু কে.জি.দা লুপা ২১.০০ অমসুং চেং কে.জি.দা লুপা ২২.০০ য়েন্নবা অয়াবা পীরি।
মসিগী মরীক চুন্বা পাউ অসি কঞ্জুম্মর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী দানবে রাও সাহেব দাদারাওনা রাজ্যা সভাদা ঙসি অইবা ওইনা পাউখুম পীবনি।