শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা একাউন্ত কোতি ৪১.৭৫ হাংদোক্লে
08 FEB 2021 7:37PM by PIB Imphal
সরকারগী বেঙ্কশিং(রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং য়াওনা) অমসুং মরুওইবা লনাই বেঙ্ক ১৪না জনুৱারি ২৭,২০২১দা পীরকপা পাউগী মতুংইন্না প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা অপুনবা একাউন্ত কোতি ৪১.৭৫ হাংদোক্লে অমসুং মসিগী মনুংদা একাউন্ত কোতি ৩৫.৯৬ মথৌ পাংথোক্লি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ফোঙদোকখিবনি।
প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা ব্রাঞ্চ অমতদা হেক্ত, নত্রগা লনাইগী বেঙ্কশিংগী বিজিনেস করেসপোন্দেন্তশিংদা বেঙ্ক একাউন্ত অমা হাংদোকপা য়াগনি।
মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি সরকারগী বেঙ্কশিং(রিজনেল রুরেল বেঙ্কশিং য়াওনা) অমসুং মরুওইবা লনাই বেঙ্ক ১৪শিংদা হাংদোক্লিবা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী একাউন্ত মশিং অসি মথংশিৎনা কোতি ৪০.৪৮ অমসুং কোতি ১.২৭নি।
মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনাগী মখাদা হাংদোক্লিবা একাউন্তশিং অসি বেসিক সেভিং বেঙ্ক দিপোজিৎ(বি এস বি দি) একাউন্তশিংনি। জুন ১০, ২০১৯গী আর.বি.আইগী চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না, দরকার ওইবা খ্বাইদগী য়ামদবা বেলেন্স থমদনা একাউন্ত হাংলিবশিংদা মখাগী খুদোংচাবশিং অসি লেম্না পীগনি:
• বেঙ্ক ব্রাঞ্চশিং অমসুং এ.তি.এমশিং/সি.দি.এমশিংদা শেন থমজিনবা
• ইলেকত্রোনিক চেন্নেল অমগী মখাদা শেন লৌবা/পীবা নত্রগা কেন্দ্র/রাজ্য সরকারগী এজেন্সিশিং অমসুং দিপার্তমেন্তশিংনা পীবা চেকশিং থমজিনবা/খোমজিনবা
• থা অমগী মনুংদা থম্বা য়াবা শেনফম অমসুং কয়ারক থোক্না থম্বা য়াবগী অকক্নবা মশিং লৈতে
• থা অমদা এ.তি.এমদগী শেন মরিলক লৌথোকপা য়াগনি।
• এ.তি.এম কার্দ নত্রগা এ.তি.এম-কম-দেবিদ কার্দ

Ministry of Finance
41.75 accounts opened under Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana
08 FEB 2021 7:37PM by PIB Delhi
As reported by Public Sector Banks (PSBs) [including sponsored Regional Rural Banks (RRBs)] and 14 major Private Sector Banks, as on 27.01.2021, a total number of 41.75 crore accounts have been opened under Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) out of which 35.96 crore accounts are operative.
This was stated by Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs in a written reply to a question in Lok Sabha today.
Under the Pradhan Mantri Jan-DhanYojana (PMJDY) a bank account can be opened with any bank branch or Business Correspondent (BC) including those of Private Sector Banks.
The Minister further stated that total number of PMJDY accounts opened by PSBs (including sponsored RRBs) and 14 major Private Sector Banks are 40.48 crore and 1.27 crore respectively.
Giving more details, the Minister stated that accounts opened under PMJDY are Basic Savings Bank Deposit (BSBD) accounts. As per RBI guidelines dated 10.06.2019, banks are required to offer the following minimum banking facilities, free of charge, to the BSBD account holders, without any requirement of minimum balance:
• Deposit of cash at bank branch as well as ATMs/CDMs
• Receipt/ credit of money through any electronic channel or by means of deposit /collection of cheques drawn by Central/State Government agencies and departments
• No limit on number and value of deposits that can be made in a month
• Minimum of four withdrawals in a month, including ATM withdrawals
• ATM Card or ATM-cum-Debit Card