কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ (ও.এন.ও.আর.সি.) মিসন খোঙজেল য়াংশিনখ্রে
দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী (দি.এফ.পি.দি.) সেক্রেতরীনা রাজ্যশিংদা বেনিফিসরী পুম্নমক্কী আধার সীদিং তৌবা, ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল (ই.পি.ও.এস.) দিভাইসশিং ইনস্তোল তৌবা, পি.দি.এস. ত্রাঞ্জেক্সনশিং অমসুং পোর্তেবিলিতী ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী বাইওমেত্রিক ওথেন্তিকেসন তৌবদা খোঙজেল য়াংশিন্নবা খঙহনখ্রে
দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা ‘ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ স্কীম’ য়েংশিনখ্রে
দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা এদিস্নেল বোরোৱিংদা মখোয়গী প্রপোজেলশিং পীশিল্লক্নবা খঙহনখ্রে
08 FEB 2021 5:21PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেলথুম মন্ত্রীনা হন্দক্তা ২০২১গী বজেৎতা রাজ্য/য়ু.তি. ৩২দা ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ (ও.এন.ও.আর.সি.) ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগী মতাংদা ৱারোল পীখিবা অদুগী মতুং ইন্না ঙসি দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা মীফম অমা পাঙথোকখ্রে অমসুং হায়রিবা অসিগী থবক্কী লৈরিবা ফীভম য়েংশিনখ্রে।
মীফম অদুদা দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা রাজ্যশিংদা ইলেক্ত্রোনিক পোইন্ত ওফ সেল (ই.পি.ও.এস.) দিভাইসশিং ইনস্তোল তৌবা, বেনিফিসরী পুম্নমক্কী আধার সীদিং তৌবা, পি.দি.এস. ত্রাঞ্জেক্সনশিং অমসুং পোর্তেবিলিতী ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী বাইওমেত্রিক ওথেন্তিকেসন (ইন্তর-স্তেৎ অমসুং ইন্ত্রা-স্তেৎ অনিমক্কী) তৌবা হায়রিবশিং অসিগী খোঙজেল য়াংশিন্নবা খঙহনখ্রে।
দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা গ্রোউন্দ ইমপ্লিমেন্তেসনগী খোঙজেল, রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী এৱের্নেস প্লানশিং লোইননা কম্ম্যুনিকেসনগী লালোংশিং অমসুং মসিগী রাজ্যগী অখন্নবা রিফোর্ম মদুদি ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা থৌরাং অসিগী মায়োক্তা জি.এস.দি.পি.গী ০.২৫%গী এদিস্নেল বোরোৱিং ক্লেম তৌনবগী মখোয়গী প্রপোজেলশিংগী ফীভম য়েংশিনখ্রে।
দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্তা ফেব্রুৱারী ১৫, ২০২১ ফাওবদা বিভাগ অসি ও.এন.ও.আর.সি.গী মখাদা এদিস্নেল বোরোৱিংগী মথৌ তাবা প্রোপোজেল পীশিল্লক্নবা খঙহনখ্রে।
ও.এন.ও.আর.সি. অসি নেস্নেল ফুদ সেক্যুরিতী এক্ত, ২০১৩ (নফসা)গী মখাদা লৈবাক শিনবা থুংনা রেসন কার্দশিংগী পোর্তেবিলিতী চৎনহন্নবা ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ ফুদ এন্দ পব্লিক দিসত্রিব্যুসনগী মরু ওইবা থৌরাং অমসুং খোঙথাং অমনি। মসিনা মাইগ্রেন্ত বেনিফিসরী পুম্নমক্তা লৈবাক অসিগী মফম অমা হেক্তদগী মখোয়গী নফসাগী চেং-হৱায়/কান্নবশিং অপনবা লৈতনা ফংহন্নবা শক্তি পীনবা পান্দম থমখি। হৌজিক্কী ওইনা সিস্তেম অসিন রাজ্য/বু.তি. ৩২দা মখোয়গী রাজ্য/য়ু.তি. অদুগী বেনিফিসরী করোর ৬০ (নফসাগী ৮৬%) কোনশিনদুনা অপনবা লৈতনা য়াহনখ্রে।

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
One Nation One Ration Card ( ONORC) mission gathers steam
Secretary, Department of Food & Public Distribution ( DFPD) asks the States to further push Aadhaar seeding of all beneficiaries, the Installation of electronic Point of Sale (ePoS) devices, Biometric authentication of PDS transactions and Portability transactions
Secretary, Department of Food & Public Distribution reviews ‘One Nation One Ration Card Scheme’
Secretary DFPD urges States/UTs to submit their proposal towards additional borrowing under ONORC
08 FEB 2021 5:21PM by PIB Delhi
In pursuance of the recent Speech in Budget of 2021 regarding the implementation of One Nation One Ration Card (ONORC) plan in 32 States/UTs by the Union Finance Minister, The Secretary, Department of Food & Public Distribution today convened a meeting with States/UTs through video conferencing and reviewed the progress of the same.
In the meeting, Secretary, Department of Food & Public Distribution asked the States to deepen the progress about Installation of electronic Point of Sale (ePoS) devices, Aadhaar seeding of all beneficiaries, Biometric authentication of PDS transactions and Portability transactions (both inter-State and intra-State) .
The Secretary, Department of Food & Public Distribution also reviewed the progress of on ground implementation , awareness plans cum communication strategies of States/UTs and the status of their proposals to claim the additional borrowing of 0.25% of GSDP against this State specific reform i.e. implementation of One Nation One Ration Card plan.
Secretary (DFPD) requested all concerned States/UTs to submit their requisite proposal towards additional borrowing under ONORC to this Department by 15th February 2021.
ONORC is an ambitious plan and endeavour of the D/o Food & Public Distribution, Government of India to introduce the nation-wide portability of ration cards under the National Food Security Act, 2013 (NFSA). This aims to empower all migrant beneficiaries to seamlessly access their NFSA foodgrains/benefits anywhere in the country. Presently, this system is seamlessly enabled in 32 States/UTs, covering about 69 Crore beneficiaries (86% NFSA population) in these States/UTs.