নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
খুঙ্গংগী মফমশিং য়াওনা লৈবাক অসিদা স্পোর্তস থৌগৎনবা অমসুং স্পোর্তসকী লৈরিবা থাক ফগৎহন্নবা সরকারনা তোঙান তোঙানবা স্কীমশিং শেমখ্রে: শ্রী কিরেন রিজিজু
08 FEB 2021 2:31PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী নহারোলশিং থৌগৎনবা খুঙ্গংগী মফমশিং য়াওনা লৈবাক অসিদা স্পোর্তস থৌগৎনবা অমসুং স্পোর্তসকী থাকশিং ফগৎহন্নবা অমসুং স্পোর্তসকী ইনফ্রাস্ত্রকচর শৌগৎনবা মখাদা পীরিবা স্কীমশিং অসি য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না শেমখ্রে:
(i) খেলো ইন্দিয়া স্কীম (ii) নেস্নেল স্পোর্তস ফেদরেসনশিংদা তেংবাং; (iii) ইন্তরনেস্নেল স্পোর্তসতা থোইরকপশিংদা অমসুং মখোয়গী কোচশিংদা অখন্নবা মনাশিং; (iv) মেরিতোরিয়স স্পোর্তস পর্সনশিংদা নেস্নেল স্পোর্তস এৱার্দশিং, পেন্সন; (v) পন্দিৎ দীন দয়াল উপধ্যা নেস্নেল স্পোর্তস স্পোর্তস ৱেলফিয়র ফন্দ; (vi) নেস্নেল স্পোর্তস দিবেলপমেন্ত ফন্দ; অমসুং (vii) স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী খুত্থাংদা স্পোর্তস ত্রেনিং সেন্তরশিং চল্লাইবা ।
মথক্তা পনখ্রিবা স্কীমশিং অসিগী অকুপ্পা মরোল মন্ত্রালয় অসমসুং স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী ৱেবসাইৎশিংগী খুত্থাংদা পব্লিক দোমেন্দা ফংগনি। কেন্দ্র সরকারনা ফন্দশিং অসি রাজ্যদা য়েংদনা স্কীম অমমমগী ওইনা এল্লোকেৎ তৌখি। তোঙান তোঙানবা স্পোর্তস স্কীমশিংগী মখাদা ২০১৭-১৮দা পুন্না লুপা করোর ১৩৯৩.২১, ২০১৮-১৯দা লুপা করোর ১৩৮১.৫২ অমসুং ২০১৯-২০দা লুপা করোর ২০০০ এল্লোকেৎ তৌখি।
মসিগী ই-পাউ অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তসকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী কিরেন রিজিজুনা পীখিবনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
The Government has formulated several schemes to promote sports and improve the level of sports in the country, including in rural areas: Shri Kiren Rijiju
08 FEB 2021 2:31PM by PIB Delhi
The Ministry of Youth Affairs & Sports has formulated the following schemes to promote sports and improve the level of sports and support sports infrastructure in the country, including in rural areas for encouragement of rural youth:
(i) Khelo India Scheme (ii) Assistance to National Sports Federations; (iii)Special Awards to Winners in International sports events and their Coaches; (iv) National Sports Awards, Pension to Meritorious Sports Persons; (v) PanditDeendayalUpadhyay National Sports Welfare Fund; (vi) National Sports Development Fund; and (vii) Running Sports Training Centres through Sports Authority of India.
Details of the above schemes are available in the public domain on the websites of this Ministry and the Sports Authority of India. Funds are allocated by the Union Government Scheme-wise, not State-wise. Under various sports schemes, a total of Rupees 1393.21 crore in year 2017-18, Rupees 1381.52 crore in year 2018-19 and Rupees 2000 crore was allocated in year 2019-20.
This information was given by Minister of State for Youth Affairs & Sports Shri Kiren Rijiju in a written reply in Rajya Sabha today.